OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αποκριάτικο ξεφάντωμα στον Δήμο Ζωγράφου

Aπο το πρωϊ εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην αποκριάτικη εκδήλωση του Δήμου Ζωγράφου στη Βίλα Ζωγράφου. Με μασκότ, ξυλοπόδαρους, ταχυδακτυλουργούς, ζογκλέρ, bubble show, Photo Booth, παραδοσιακό γαϊτανάκι, φουσκωτά κάστρα, πύργο αναρρίχηση, στοχοβολία, εργαστήριο αποκριάτικης μάσκας και face painting, σε μία ηλιόλουστη μέρα, διασκέδασαν και γιόρτασαν τις Απόκριες.
Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας έδωσε το «παρών» και κάλεσε όλους τους πολίτες και στις επόμενες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου. Μαζί του ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θοδωρής Μετικαρίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδικών Σταθμών Ρένα Χαλκιαδάκη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμος Μπουλούκος και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ψηφιακής Πολιτικής Δημήτρης Κολομπάτσος. Την εκδήλωση παρουσίασε το μέλος του ΝΠΔΔ Ανδρέας Τσιμπούκης.
Τις επόμενες μέρες οι εκδηλώσεις που ακολούθησαν ήταν οι εξής:
– Την Κυριακή 26/02/2023 – Βίλα Ζωγράφου (Γ.Ζωγράφου 13) στις 14.00
Συνάντηση των σχολείων της πόλης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν με πρόγραμμα DJ, να χορέψουν και να ξεφαντώσουν με αποκριάτικες μελωδίες και να γευτούν το σιντριβάνι σοκολάτας.
– Την Κυριακή 26/02/2023 – Βίλα Ζωγράφου (Γ.Ζωγράφου 13) – 18.00
Χορός, μουσική, φαγητό και πολλές εκπλήξεις, όπως αναβίωση του αποκριάτικου εθίμου της τζαμάλας, που κρατά από την εποχή της τουρκοκρατίας, με το άναμμα μεγάλης φωτιάς και χορού γύρω από τις φλόγες.
– Καθαρά Δευτέρα 27/02/2023 – Πάρκο Γουδή – 11.00
Την Καθαρά Δευτέρα γιορτάστηκαν τα κούλουμα στο Πάρκο Γουδή (Γ. Παπανδρέου & Μεγ.Αλεξάνδρου) με νηστίσιμα, μουσική και χορό.
– Καθαρά Δευτέρα 27/02/2023 – Πάρκο Γουδή – 13.00
Ζωντανή μουσική με το μουσικό σχήμα του Σπύρου Πολυκανδριώτη σε ρεμπέτικα, νησιώτικα, δημοτικά, αποκριάτικα παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice