OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αυτοψία Παππού στο έργο αναπαλαίωσης του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φυλής

Αυτοψία στο έργο αναπαλαίωσης του μεταβυζαντινού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φυλής, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, τη Δευτέρα (13/2).
Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης πολιτιστικής και θρησκευτικής αξίας τόσο για τη Δημοτική Κοινότητα Φυλής όσο και για ολόκληρο το Δήμο, καθώς αποτελεί εξέχον δείγμα του σπάνιου τύπου των καμαροσκέπαστων βασιλικών της Αττικής και κηρύχθηκε ιστορικό διατηρητέο μνημείο το 1986.
Οι εργασίες αφορούν στη συντήρηση και αποκατάσταση του ιερού ναού και το έργο χρηματοδοτείται από το Δήμο Φυλής, ενώ φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μέσω της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.
“Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φυλής αποτελεί μέρος της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και είναι υποχρέωσή μας να διασώσουμε το μνημείο και να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές”, τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς επιθεωρώντας την πρόοδο των εργασιών. “Όταν το έργο ολοκληρωθεί, το μοναδικό αυτό μνημείο θα αποτελέσει πόλο έλξης πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος”, κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice