OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Βράβευση του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για καινοτόμο έργο

Για το καινοτόμο περιβαλλοντικό έργο Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Χωρο-χρόνου άγραφον», στην κατηγορία «έργα ανάπλασης», βραβεύτηκε ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα στην ετήσια διοργάνωση Best City Awards 2023.

Πρόκειται για διακρίσεις που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις, θεσμός που οργανώνεται 7η χρονιά από την Olympios Group, τελεί υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και των Περιφερειών Αττικής και Θεσσαλίας. Την Δευτέρα 16/1/2023 στo αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος παρέλαβε το βραβείο από τον κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον υπουργό ΥΠΕΣ κ. Βορίδη, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, κ.α.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα αναφέρει «Καταθέσαμε στην διοργάνωση και αξιολογήθηκε θετικά ένα καινοτόμο έργο το οποίο συνδυάζει το Φυσικό και Ιστορικό Περιβάλλον με την Σύγχρονη Τέχνη. Μέσα από την αρμονική συνύπαρξη, διαμορφώνουμε ένα νέο περιβάλλον, ένα υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, μοναδικό στην Ελλάδα. Πρόκειται για συμβολική ηθική επιβράβευση μιας δύσκολης και απαιτητικής προσπάθειας, η αξία της οποίας αναγνωρίζεται από όλους. Με την δημιουργία του Υπαίθριου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, δημιουργούμε ένα νέο ισχυρό τοπόσημο για την περιοχή και την χώρα, στοχεύοντας στην προσέλκυση ξένων τουριστών στη Λίμνη Πλαστήρα. Είμαστε στην αρχή ενός φιλόδοξου έργου, ωστόσο η αναγνώριση της αξίας που δημιουργούμε, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.»

Σημαντικές επαφές του δημάρχου στην Αθήνα

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Αθήνα ο δήμαρχος κ. Νάνος συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Δήμου κ. Μπράντζο, είχε την ευκαιρία για ουσιαστικές συναντήσεις με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για προώθηση σημαντικών θεμάτων. Μεταξύ των άλλων, είχε διαδοχικές συναντήσεις, ως εξής:

Α) με την υπουργό Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως,  με θέμα την σύνδεση της Λίμνης Πλαστήρα με την Εκπαίδευση. Ακολούθησε συνάντηση εργασίας με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλεξ. Κόπτση και τον υπεύθυνο εκπαιδευτικής πολιτικής για το ίδιο θέμα.

Β) Έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στ. Σταθόπουλο,  στον οποίο ο δήμαρχος παρουσίασε δύο σημαντικές προτάσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα με οικονομικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον, όπως τα Σχολεία Δάσους και η μετατροπή άγριων καστανεώνων σε εμβολιασμένα παραγωγικά καστανοπερίβολα.

Γ) Με την πρέσβη της Ιταλίας και την επιτετραμένη της Γερμανικής πρεσβείας ο δήμαρχος συζήτησε το θέμα του ολοκαυτώματος και το κάψιμο των χωριών το 1943 από Ιταλούς και Γερμανούς, καθώς και την πρόθεση του Δήμου να κηρύξει μαρτυρικό το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Δ) Με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο ΔΕΗ κ. Αλεξ. Πατεράκη με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με την λίμνη Πλαστήρα και την προώθηση συνεργασίας με στόχο την Ανάπτυξη.

Ε) Τέλος, έγινε συνάντηση με τους οργανωτές Διεθνούς αγώνα μηχανοκίνητων οχημάτων, στον οποίο υπολογίζονται 350 συμμετοχές από 40 χώρες. Ο δήμαρχος πρότεινε να συμπεριληφθεί και η λίμνη Πλαστήρα στο πρόγραμμα.

Σχετικά Άρθρα

Η ΠΝΑ στηρίζει τους μαθητές που θα αλλάξουν την Ελλάδα με τις καινοτόμες ιδέες τους

otavoice

Σε ετοιμότητα και επιφυλακή η Πολιτική Προστασία στην Κεντρική Μακεδονία

otavoice

Έτοιμος ο Δήμος Ωρωπού για την κακοκαιρία- Κανείς δεν θα μείνει μόνος και αβοήθητος

otavoice

Το Πατρινό Καρναβάλι 2023 είναι σε εξέλιξη και ξεπερνάει κάθε προηγούμενο

otavoice

Ο απολογισμός του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στο Περιφερειακό Συμβούλι

otavoice

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωταγωνιστεί και διακρίνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη»

otavoice