OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, με 10 Ιταλούς διεθνείς αθλητές της Ομοσπονδίας Στίβου

Με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλο, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, οι 10 διεθνείς αθλητές της Ιταλικής Ομοσπονδίας Στίβου και ο προπονητής τους, Ομοσπονδιακός προπονητής Ιταλίας Silvano Danzi.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γιώργος Παπανδρεόπουλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και αναπληρωτής του εκπροσώπου των Ελλήνων Προπονητών στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, Γιώργου Πομάσκι.

Μετά από αίτημα της Ιταλικής Ομοσπονδίας Στίβου φιλοξενούνται στο Δημοτικό Ξενώνα του Δήμου Πατρέων από 12 έως και αύριο, 26 Ιανουαρίου. Πρόκειται για αθλητές στίβου, υψηλού επιπέδου με εθνικές, ευρωπαϊκές και μεσογειακές διακρίσεις και μεταξύ τους είναι και ο πρωταθλητής Ευρώπης Ανωμάλου Δρόμου (4 Χ 1.500) 2022, Pietro Arese.

Οι Ιταλοί αθλητές πραγματοποίησαν μέρος της προετοιμασίας τους στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Έλους Αγυιάς, που τις βρήκαν εξαίσιες, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στο Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλου, στον παραλιακό ποδηλατόδρομο, στο Νότιο Πάρκο καθώς και στο δάσος της Στροφυλιάς, στο πλαίσιο διεθνούς προπονητικού καμπ που διοργανώνει ο Α.Σ. Άκρος Πάτρας, με υπεύθυνο συντονισμού τον διακεκριμένο Πατρινό προπονητή στίβου Γιάννη Δαγκόγλου και την στήριξη του Δήμου Πατρέων.

Σήμερα στο Δημαρχείο οι αθλητές και ο προπονητής, μετέφεραν την απόλυτη ικανοποίησή τους, για τις συνθήκες προπόνησης και φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα ο προπονητής κ. Danzi δήλωσε: «Σίγουρα η δουλειά που γίνεται εδώ στην Πάτρα σε επίπεδο εγκαταστάσεων και έργων, είναι σημαντική, τα αποτελέσματα θα φανούν στους αγώνες που θα γίνουν, τα οποία και θα τα αφιερώσουμε στους φίλους μας στην Πάτρα και στην
Δημοτική Αρχή που μας φιλοξένησε».

Όμως και οι αθλητές, εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια, δηλώνοντας: Pietro Arese: «Όπως έχω ξαναπεί, μου αρέσει να προπονούμαι στην Πάτρα. Μας άρεσαν πολύ το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, αλλά και το έλος της Αγυιάς, το οποίο όπως έχει ανακατασκευαστεί δίνει μια άλλη νότα στις προπονήσεις μας, καθώς και η Στροφυλιά».

Manuel Zanini: «Ήταν όλα πολύ όμορφα, από τις πρώτες μέρες. Η υποδοχή, οι συνθήκες παραμονής και η φιλοξενία από τον Δήμο είναι καταπληκτικά κι ελπίζουμε ότι θα έχουμε και καλά αποτελέσματα στους αγώνες».

Catalin Tecuceano: «Μας εντυπωσίασαν οι χώροι, του γηπέδου και του πάρκου στο έλος της Αγυιάς. Ήταν όλοι καθαροί και τακτοποιημένοι, γεγονός που για κάποιους φαίνεται απλό, αλλά είναι πολύ σημαντικό για την προετοιμασία ενός αθλητή».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πατρέων δήλωσε, μετά την συνάντηση: «Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στην πόλη μας, τους φίλους αθλητές από την Ιταλία. Συσφίγγουμε τις σχέσεις μας,
συνεργάζονται με τους δικούς μας αθλητές, ενώ ανταλλάσουμε εμπειρίες και ιδέες και γι’ άλλες συνεργασίες. Ταυτόχρονα χαιρόμαστε που είναι ευχαριστημένοι από το επίπεδο των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, αλλά και από την φιλοξενία. Πιστεύω ότι είναι ένας δρόμος που πρέπει να εξακολουθήσουμε να τον περπατάμε γιατί αυτού του είδους οι συνεργασίες, οδηγούν στην πρόοδο του αθλητισμού».

Στους φιλοξενούμενους προσφέρθηκαν από την Δημοτική Αρχή, αναμνηστικά του Πατρινού Καρναβαλιού.

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice