OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με την ΠΕΔΚΜ, ο Δήμαρχος Κιλκίς

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης συμμετείχε στην πολυμελή αποστολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) επισκεπτόμενος το Οικουμενικό Πατριαρχείο από τις 17 έως τις 21 Ιανουαρίου, μετά από τιμητική πρόσκληση του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας κ. Βαρθολομαίου.

Η επίσκεψη στο Φανάρι ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία για τους Δημάρχους και τους αιρετούς εκπροσώπους της ΠΕΔΚΜ, υπό τον Πρόεδρό της Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Οικουμενικό Πατριάρχη και να δεχθούν τις ευλογητικές του ευχές αλλά και να επισκεφθούν χώρους ιστορικής σημασίας που ακτινοβολούν την αίγλη της ελληνορθόδοξης παράδοσης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τους υποδέχθηκε με πατρική αγάπη και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την παρουσία τους που είναι δηλωτική όπως τόνισε του ενδιαφέροντος και της στήριξής τους στον δύσκολο καθημερινό αγώνα του Πατριαρχείου.

Η αντιπροσωπεία της ΠΕΔΚΜ γιόρτασε τα Θεοφάνεια, κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, με τον Παναγιώτατο στην Τρίγλια της ιστορικής Μητρόπολης Προύσης στα Μουδανιά. Ο παλιός ναός Αγίου Βασιλείου, όπου και χοροστάτησε ο κ. Βαρθολομαίος, μεταφέροντας το λυτρωτικό μήνυμα της πνευματικής καθαρότητας, έχει ανακαινιστεί από τον Δήμο Μουδανιών και λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο. Η αποστολή της ΠΕΔΚΜ έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο Μουδανιών Hayri Turkyilmaz, με πολύ φιλόξενη υποδοχή. Προς τιμήν της μάλιστα παρετέθη γεύμα.

Στο περιθώριο της παραμονής της στην Κωνσταντινούπολη, η αντιπροσωπεία της ΠΕΔΚΜ επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στην Αγιά Σοφιά, στη Μεγάλη του Γένους Σχολή, στον βυζαντινό ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, στον ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής (Βαλουκλή) όπου βρίσκονται οι τάφοι των Πατριαρχών. Τα μέλη της έκαναν και επιτόπια αυτοψία στους χώρους του ελληνικού γηροκομείου ‘’Βαλουκλή’’ το οποίο ανακατασκευάζεται μετά τη φωτιά που κατέστρεψε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεών του τον περασμένο Αύγουστο. Η ΠΕΔΚΜ ενίσχυσε οικονομικά τις εργασίες αποκατάστασης του γηροκομείου με 50.000 ευρώ .

Στην αντιπροσωπεία της ΠΕΔΚΜ συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Εποπτικού της Συμβουλίου, δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Καζαντζίδης.

Σχετικά Άρθρα

«Νέα Αρχή για την Αττική»: Αναβλήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας λόγω του πένθους των Ένοπλων Δυνάμεων

otavoice

Καλαμαριά: Αποκαλυπτήρια της επιγραφής του θεάτρου «Σταύρος Κουγιουμτζής» (Βίντεο)

otavoice

Επικαιροποίηση της Πράξης αδελφοποίησης, Δήμου Σουφλίου και Σωζοπόλεως Βουλγαρίας

otavoice

Δήμος Κηφισιάς: Έκθεση Ζωγραφικής της Έφης Λαμπρίδου (10/2)

otavoice

Δ. Δίου-Ολύμπου: Σύμβαση για την επισκευή και ανακαίνιση των γηπέδων, σε Άγ.Σπυρίδωνα & Δίον

otavoice

Ο Δήμος Αμαρουσίου αποκτά διαδικτυακό ραδιόφωνο

otavoice