OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΕΔΚΜ: Συγκίνηση κατά την επίσκεψη των Δημάρχων στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Τον φάρο της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη επισκέφτηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον πρόεδρο, δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, στο πλαίσιο της πενθήμερη επίσκεψης – προσκυνήματος που πραγματοποιούν μαζί με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.

Πρώτος σταθμός της αντιπροσωπείας της ΠΕΔΚΜ ήταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου αρχικά τελέστηκε εσπερινός στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και ακολούθησε συνάντηση της ελληνικής αποστολής με τον κ.Βαρθολομαίο στην Αίθουσα του Θρόνου.

«Αισθάνομαι χαρά και αγαλλίαση επειδή μ’ αρέσει η επικοινωνία με τους ανθρώπους και διότι βλέπω ότι εμείς οι ολίγοι που μείναμε εδώ δια λόγους ανεξαρτήτως της θελήσεως μας, δεν είμαστε μόνοι. Μας σκέπτονται, προσεύχονται για εμάς, μας αγαπούν, μας στηρίζουν στον καθημερινό μας αγώνα, τον τραχύ», είπε ο κ.Βαρθολομαίος υποδεχόμενος τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας φανερά συγκινημένος.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του αναφέρθηκε στην καθημερινότητα στο Πατριαρχείο λέγοντας πως «γνωρίζετε ότι το Πατριαρχείο μας προσπαθεί κατά το λεγόμενο με τα “νύχια και τα δόντια” να εκπληρώνει υπό οποιεσδήποτε εξωτερικές συνθήκες την Οικουμενική Αποστολή. Να δίνει μία ζωντανή μαρτυρία πίστεως κι ελπίδος και αγάπης προς πάσαν κατεύθυνση. Όλα τα χρόνια της ταπεινής Πατριαρχίας μου προσπάθησα να προαγάγω και να επαυξήσω την πανορθόδοξη ενότητα και συνεργασία».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε επίσης στην πόλεμο της Ουκρανίας λέγοντας πως είναι «μια τραγωδία, είναι ένα δράμα όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία, μία χώρα στην καρδιά της Ευρώπης. Διακόσιες εκκλησίες καταστράφηκαν από τους βομβαρδισμούς, δεν ξέρω πόσα νοσοκομεία και σχολεία. Έξι εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες βρίσκονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης».

Από την πλευρά του, ο κ.Καϊτεζίδης ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΠΕΔΚΜ απευθυνόμενος προς τον κ.Βαρθολομαίο ανέφερε πως «είναι μεγάλο το βάρος της ιστορίας στις πλάτες μας, αλλά θα φύγουμε από δω για μία ακόμη φορά  ανανεωμένοι, πιο δυνατοί, με αισθήματα σεβασμού, ευγνωμοσύνης κι αληθινής αγάπης. Και πάντοτε με την υπόσχεση της επιστροφής μας εδώ», ενώ του προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο εκ μέρους όλων των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ αναφερόμενος στην επίσκεψη τόνισε:

«𝚴𝛊ώ𝛉𝛚 𝛆𝛖𝛌𝛐𝛄𝛈𝛍έ𝛎𝛐ς 𝛑𝛐𝛖 𝛚ς 𝚷𝛒ό𝛆𝛅𝛒𝛐ς 𝛕𝛈ς Έ𝛎𝛚𝛔𝛈ς 𝛔𝛖𝛍𝛍𝛆𝛕𝛆ί𝛘𝛂 𝛆𝛑𝛊𝛋𝛆𝛗𝛂𝛌ής 𝛂𝛖𝛕ής 𝛕𝛈ς 𝛊𝛔𝛕𝛐𝛒𝛊𝛋ής 𝛆𝛑ί𝛔𝛋𝛆𝛙𝛈ς.
𝚶𝛊 𝛅𝛆𝛔𝛍𝛐ί 𝛕𝛚𝛎 𝟑𝟖 𝛅ή𝛍𝛚𝛎 𝛕𝛈ς 𝚷𝛆𝛒𝛊𝛗𝛆𝛒𝛆𝛊𝛂𝛋ής Έ𝛎𝛚𝛔𝛈ς 𝚫ή𝛍𝛚𝛎 𝚱𝛆𝛎𝛕𝛒𝛊𝛋ής 𝚳𝛂𝛋𝛆𝛅𝛐𝛎ί𝛂ς 𝛍𝛆 𝛕𝛐 𝚶𝛊𝛋𝛐𝛖𝛍𝛆𝛎𝛊𝛋ό 𝚷𝛂𝛕𝛒𝛊𝛂𝛒𝛘𝛆ί𝛐 𝛆ί𝛎𝛂𝛊 𝛍𝛂𝛋𝛒𝛐𝛘𝛒ό𝛎𝛊𝛐𝛊, ά𝛅𝛐𝛌𝛐𝛊 𝛋𝛂𝛊 𝛂𝛋𝛂𝛕ά𝛌𝛖𝛕𝛐𝛊.
𝚶 𝚶𝛊𝛋𝛐𝛖𝛍𝛆𝛎𝛊𝛋ός 𝛍𝛂ς 𝚷𝛂𝛕𝛒𝛊ά𝛒𝛘𝛈ς, 𝛍𝛂ς 𝛖𝛑𝛐𝛅έ𝛘𝛕𝛈𝛋𝛆 ό𝛑𝛚ς 𝛑ά𝛎𝛕𝛂, 𝛆𝛄𝛋ά𝛒𝛅𝛊𝛂, 𝛉𝛆𝛒𝛍ά, 𝛑𝛂𝛕𝛒𝛊𝛋ά. 𝚳𝛂ς έ𝛋𝛂𝛎𝛆 𝛎𝛂 𝛎𝛊ώ𝛔𝛐𝛖𝛍𝛆 ό𝛕𝛊 𝛆𝛑𝛊𝛔𝛕𝛒έ𝛗𝛐𝛖𝛍𝛆 𝛔𝛕𝛐 𝛔𝛑ί𝛕𝛊 𝛍𝛂ς.
𝚶𝛊 𝛑𝛂𝛕𝛒𝛊𝛋ές 𝛕𝛐𝛖 𝛆𝛖𝛘ές 𝛉𝛂 𝛍𝛂ς 𝛔𝛖𝛎𝛐𝛅𝛆ύ𝛐𝛖𝛎 𝛍𝛂𝛇ί 𝛍𝛆 𝛕𝛈𝛎 𝛖𝛑ό𝛔𝛘𝛆𝛔𝛈 𝛍𝛂ς 𝛎𝛂 𝛆𝛑𝛊𝛔𝛕𝛒έ𝛙𝛐𝛖𝛍𝛆 𝛑ά𝛌𝛊 𝛔𝛆 𝛂𝛖𝛕ό 𝛑𝛐𝛖 𝛉𝛆𝛚𝛒𝛐ύ𝛍𝛆 𝛌ί𝛋𝛎𝛐 𝛕𝛈ς 𝚶𝛒𝛉𝛐𝛅𝛐𝛏ί𝛂ς 𝛋𝛂𝛊 𝛕𝛈ς 𝚸𝛚𝛍𝛊𝛐𝛔ύ𝛎𝛈ς, 𝛕𝛐 𝚶𝛊𝛋𝛐𝛖𝛍𝛆𝛎𝛊𝛋ό 𝛍𝛂ς 𝚷𝛂𝛕𝛒𝛊𝛂𝛒𝛘𝛆ί𝛐»

Στη διάρκεια του ταξιδιού στην Κωνσταντινούπολη, η αντιπροσωπεία της ΠΕΔΚΜ θα παραστεί την Πέμπτη στον καθαγιασμό των υδάτων στην Τρίγλια που γιορτάζονται κάθε χρόνο στις 19 Ιανουαρίου με το Ιουλιανό ημερολόγιο, ενώ θα επισκεφτεί το γηροκομείο Βαλουκλή, το οποίο χρηματοδότησε οικονομικά με 50.000 ευρώ μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου.

Πηγή: imerisia-ver.gr

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Κρωπίας: Εργασίες ανάπλασης των πλατειών Υφαντή και Οικονόμου

otavoice

Μιχαλάκης: «Είμαστε δίπλα στους Πολιτιστικούς Συλλόγους του κάμπου»

otavoice

Παρέμβαση Μητσοτάκη για τα διόδια της γέφυρας «Ρίου-Αντιρρίου», ζητά ο Δήμαρχος Πατρέων

otavoice

Παιανία: Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβούλου Γ. Δάβαρη

otavoice

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Εορδαίας & Γενικής Γραμματείας Αστικού Περιβάλλοντος

otavoice

Ολοκληρωμένη διαχείριση δικτύων ύδρευσης στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

otavoice