OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Ασπροπύργου συμμετείχε στο αφιέρωμα για τα 100 χρόνια μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή

Στο επετειακό οπτικοακουστικό  αφιέρωμα για τα 100 χρόνια  μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή «Αιών εν Ιωνία Θράκη και Πόντω» συμμετείχε ο Δήμος Ασπροπύργου που παρουσιάζεται στο Σύνταγμα, από τις 16 έως τις 22 Ιανουαρίου 2023.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με τη συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Κοινότητες Απογόνων Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, ο Δήμος Αθηναίων και η ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τιμούν την επέτειο της προσφυγικής ροής των Ελλήνων από την Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο με την προβολή ενός πρωτότυπου οπτικοακουστικού θεάματος, στον Χώρο Πολλαπλών Χρήσεων στη στάση Σύνταγμα του Μετρό.

Μια έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό και ιστορικό υλικό, βίντεο, από την πρόσφατη ιστορία της χώρας, αποτυπωμένα με τη δέουσα προσοχή, οδηγούν τον κάθε επισκέπτη σε ιστορικά μονοπάτια από την  καταστροφή έως και την εγκατάσταση των προσφύγων.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Ασπροπύργου στάθηκε αρωγός, από την πρώτη στιγμή, στην πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καρνάβου, Δημάρχου Καλλιθέας για τη δημιουργία του εν λόγω δικτύου της ΚΕΔΕ. Η πολυπολιτισμικότητα που διακρίνει την τοπική μας κοινωνία έχει ισχυρή παρουσία της Ποντιακής κοινότητας αλλά και Μικρασιατών που συμβάλλουν χρόνια τώρα στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της πόλης. Συγχαρητήρια στους δημιουργούς. Καλή συνέχεια στο δίκτυό μας».

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice