OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Με επιτυχία διοργανώθηκε η πρώτη εκδήλωση της ΔΕΠΙΣ του Δήμου Πεντέλης για το 2023

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Πεντέλης, διοργάνωσε την πρώτη εκδήλωση του έτους με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες καταξιωμένων επιστημόνων εγνωσμένου κύρους του κ. Θ. Ασκητή, Ψυχιάτρου-Σεξολόγου Καθηγητού Ψυχιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και  Προέδρου Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας με θέμα «Η στάση των δύο φύλων σήμερα : Επιθυμίες, προσδοκίες και πρέπει» και της κ. Α. Σπυροπούλου Ψυχιάτρου-Ψυχοθεραπεύτριας, Μέλους ΕΔΙΠ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Ισότητας του ΕΚΠΑ με θέμα «Φύλο και Υγεία» η οποία έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης.

Εκ μέρους της ΔΕΠΙΣ Πεντέλης, το μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και Δημοτική Σύμβουλος Πεντέλης κ. Ελένη Γκρέτσα, η οποία είχε τον Συντονισμό και την Παρουσίαση της εκδήλωσης καλωσόρισε και ευχαρίστησε αρχικά τους Ομιλητές για την ευγενική ανταπόκρισή τους, όλους τους συμμετέχοντες και τους θεσμικούς παράγοντες με την παρακάτω συνοπτική τοποθέτηση:

«Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για την αθρόα συμμετοχή σας στην πρώτη εκδήλωση του έτους της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας . Η σημερινή εκδήλωση έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, την υποστήριξη και την προώθηση πολιτικών ισότητας των φύλων σε τοπικό επίπεδο.

Είναι γνωστό, ότι τα δύο φύλλα από αιώνες μέσα από την ιστορία του ανθρωπίνου γένους έχουν διανύσει μία μακρινή, απομονωμένη και πολυποίκιλη πορεία στις κοινωνικές θέσεις, στους ρόλους και κατ’ επέκταση στις αρμοδιότητες. Μέχρι πρότινος, είχαν δύο διαιρεμένες και ξεχωριστές σφαίρες δραστηριοτήτων. Με την εξέλιξη των κοινωνιών, ιδιαιτέρως τις τελευταίες 10ετίες τα δεδομένα αυτά ανατράπηκαν και αναδύθηκαν νέες τάξεις πραγμάτων οι οποίες οδήγησαν στην επανεκτίμηση των υφισταμένων αξιών στις διαφυλικές σχέσεις, λόγω των επιτευγμάτων της επιστήμης, της επιρροής των ιδεολογικών και φιλοσοφικών ρευμάτων της Δύσης αλλά κυρίως από τους συνεχιζόμενους κοινωνικούς αγώνες για την κατοχύρωση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του γυναικείου φύλου. Είναι βέβαιο, ότι οι σχέσεις των δύο φύλων μετασχηματίζεται διαρκώς και παίρνει μορφή από τις εκάστοτε κοινωνικό-οικονομικές και ιστορικές συνθήκες, έχοντας την τάση να προσαρμόζεται στον περιβάλλοντα κόσμο με την μορφή της δυναμικής και όχι της στατικής.

Οι κοινωνικές αυτές μεταβολές είναι μεγάλες, ανατρεπτικές και μας φέρνουν όλους αντιμέτωπους με ποικίλες προκλήσεις που καλούμεθα ως κοινωνία πολιτών να διαχειρισθούμε με περίσκεψη και προβληματισμό, ώστε να απαγκιστρωθούμε από τις στερεοτυπικές αντιλήψεις του παρελθόντος και να οδηγηθούμε από τη περίοδο του πατριαρχικού παλαιού συμβατικού μοντέλου, στη περίοδο ενός πιο ισάξιου και προοδευτικού «ΜΑΖΙ».

Σχετικά Άρθρα

Από την Κυριακή (5/2), θα ξεκινήσει η διάθεση αλατιού στον Δήμο Κηφισιάς

otavoice

Π.Ε. Λευκάδας: Εγκαταστάθηκαν ραντάρ ταχύτητας & προειδοποιητικά φανάρια στο επαρχιακό δίκτυο

otavoice

Ο Δήμος Σουφλίου εταίρος στο δίκτυο «Best Tourism Villages»

otavoice

Δήμος Κρωπίας: Εργασίες ανάπλασης των πλατειών Υφαντή και Οικονόμου

otavoice

Μιχαλάκης: «Είμαστε δίπλα στους Πολιτιστικούς Συλλόγους του κάμπου»

otavoice

Παρέμβαση Μητσοτάκη για τα διόδια της γέφυρας «Ρίου-Αντιρρίου», ζητά ο Δήμαρχος Πατρέων

otavoice