OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Καβάλα: Παρουσίαση τεχνικών εργασιών που γίνονται στο Περιγιάλι για τη δημιουργία δικτύων υποδομής

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ιακωβίδης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Μάκης Χαραλαμπίδης, και ο μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας, Δρόσος Δρόσος, το πρωί της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2023, παρουσίασαν στα μέσα ενημέρωσης την πρόοδο των εργασιών που γίνονται στο Περιγιάλι, βάσει της εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης στην νέα περιοχή ανοικοδόμησης, στα ανατολικά της πόλης της Καβάλας.
Οι εργασίες σχετίζονται με τα έργα υποδομής και αφορούν στη διάνοιξη του οδικού δικτύου, συνολικού μήκους 60.000 μέτρων, από το οποίο έχουν διανοιχτεί περί τα 5.500 μέτρα. Έπεται η χαλικόστρωση, ώστε να είναι λειτουργικοί οι δρόμοι, και η εγκατάσταση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ, καθώς και του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, ύστερα από περίπου 40 χρόνια, ξεκίνησε η υλοποίηση της εφαρμογής του Σχεδίου Πόλεως, με έργα, τα οποία θα επιτρέψουν στους ιδιοκτήτες οικοπέδων να χτίζουν, στη νέα ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής να λειτουργήσει, να ανοίξουν κι άλλες μονάδες και η περιοχή να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθούν λύσεις για όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμη τις κτηριακές εγκαταστάσεις τους, ενώ, απευθυνόμενος στους αρμόδιους του Ελληνικού Στρατού, τους γνωστοποίησε ότι, αν υπάρχουν αντιδράσεις εκ μέρους τους ως προς το Σχέδιο Πόλης Περιγιαλίου, δεν μπορούν πλέον να καταθέσουν καμία ένσταση.

Σχετικά Άρθρα

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice