OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ίασμος: Σήκωσε μπαϊράκι ο υπό “έξωση” δήμαρχος Οντέρ Μουμίν

Αντάρτικο κύρηξε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ενώ είναι δεδομένη η παύση του από τα αυτοδιοικητικά καθήκοντά του , καθώς με παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη δρομολογήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι σχετικοί έλεγχοι και μαζί οι προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες αναφορικά με την διακοπή της άσκησης των αρμοδιοτήτων του.

Η «έξωση» του Δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν από το δημαρχιακό μέγαρο έρχεται ως επιστέγασμα σειράς παράνομων ενεργειών του, στις οποίες είχε επιδοθεί το τελευταίο διάστημα, εξαπολύοντας μετωπική επίθεση σε εκλεγμένα αυτοδιοικητικά στελέχη και τους εργαζόμενους του δήμου με την αιτιολογία ότι είναι… τρομοκράτες Γκιουλενιστές, υιοθετώντας πλήρως το νεοθωμανικό παραλήρημα Ερντοογάν.

Η υπόθεση ανατέθηκε  στο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα ο οποίος διερεύνησε τυχόν έκνομες ενέργειες από την πλευρά του Μουμίν Οντέρ και σύμφωνα  με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες η αιτιολογημένη έκθεση που συνέταξε ο κ. Σάββας συνιστά «καταπέλτη» κατά του Δημάρχου, καθώς διαπιστώνεται σωρεία παράνομων ενεργειών που αιτιολογούν στο ακέραιο την παύση από τα καθήκοντά του.

Ενδεικτικό του πλήθους αλλά και του μεγέθους των παρανομιών στις οποίες προχώρησε ο Δήμαρχος Ιάσμου είναι το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχώρησε στην αιτιολογημένη ακύρωση  17 συνολικά αποφάσεων του.

Απέναντι στην προδιαγραφόμενη έξωση του από το δημαρχιακό αξίωμα, ο ανεκδιήγητος και με περίεργες διασυνδέσεις με το τουρκικό καθεστώς δήμαρχος Ιάσμου σηκώνει μπαιράκι δηλώνοντας πως κριτής του είναι μόνο οι δημότες Ιάσμου, οι οποίοι θα αποφανθούν αποκλειστικά στις κάλπες. Κατά συνέπεια προαναγγέλει πως δεν θα αναγνωρίσει καμιά απόφαση από τα αρμόδια όργανα του Ελληνικού κράτους και θα συνεχίσαει να αυθαιρετεί παριστάνοντας το θύμα πλεκτάνης.

Να θυμίσουμε πως ο δήμαρχος Ιάσμου έχει παραστεί στην Τουρκία σε εκδηλώσεις που θέτουν θέμα κυριαρχίας στη Θράκη, ενώ υποστηρίζει το προκλητικό αφήγημα περί τουρκικής μειονότητας.

Αναλυτικά, η δήλωση του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν:

Αρχικά θα ήθελα να ενημερώσω τη κοινή γνώμη ότι παρακολουθώ στενά τις σκόπιμες και αναληθείς ειδήσεις των τελευταίων ημερών που αφορούν στο πρόσωπό μου και στη λειτουργία του Δήμου Ιάσμου, σε ορισμένα μέσα πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου. Εμφατικά δηλώνω για άλλη μια φορά ότι είμαι ένας από τους 332 Δημάρχους της χώρας μας, της Ελλάδας. Ως εκ τούτου εντολές λαμβάνω, αποκλειστικά και μόνο, στη κάλπη από τους συνδημότες μου. Με απόλυτη πίστη στο Σύνταγμα και στους νόμους της χώρας μας, παραμένω στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για να παράσχω εξηγήσεις. Μέσα από βρώμικα παιχνίδια, αν και διαφαίνεται ότι στοχοποιούμαι προσωπικά, στην πραγματικότητα στοχοποιείται η ελεύθερη βούληση των δημοτών του Δήμου Ιάσμου, όπως αυτή εκφράστηκε στην κάλπη. Επιπλέον, αυτά τα υποκινούμενα βρώμικα παιχνίδια ερμηνεύονται ως βλαπτικά για τις έννοιες της δημοκρατίας και της ειρήνης. Καλώ τους χιλιάδες ανήσυχους συμπολίτες μου, να λειτουργήσουν με ηρεμία και σύνεση, απέναντι σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα και καταστάσεις χάους. Μέσω κάλπης ήλθαμε και αν είναι μέσω κάλπης θα αποχωρήσουμε. Όρθιος και με το κεφάλι ψηλά, παραμένω επικεφαλής της ευλογημένης αποστολής που μου εμπιστευτήκατε».

Σχετικά Άρθρα

Επίδοση ψηφίσματος μαθητών ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου στον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου

otavoice

Δήμος Νίκαιας: Εθελοντική αιμοδοσία στην δημοτική ενότητα Ρέντη

otavoice

Γωνιές ανακύκλωσης με πλήρη εξοπλισμό αποκτά ο Δήμος Ελευσίνας

otavoice

Το 1ο L’ Étape Greece by Tour de France έρχεται στην Αρχαία Ολυμπία!

otavoice

Μπακογιάννης: “Πρέπει να ακούσουμε τους νέους ανθρώπους, να τους μιλήσουμε πρακτικά και ρεαλιστικά”

otavoice

Δήμος Καλαμαριάς: Έλεγχος σε όλα τα δημοτικά κτίρια για την ασφάλεια των πολιτών

otavoice