OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Εικόνες από τον εορτασμό των Θεοφανίων σε όλη τη χώρα (βίντεο)

Στο Δήμο Αριστοτέλη στην Χαλκιδική, παρουσία του δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου, τοπικών αρχών και πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά της Ιερισσού.

Ο κ. Βαλιάνος μετά τον Αγιασμό των Υδάτων ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και Φώτιση για όλους μας!

Με λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στην Καλλιθέα Αττικής. Παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου η ρίψη του Τιμίου Σταυρού έγινε στο κολυμβητήριο της πόλης, όπου έπεσαν δεκάδες παιδιά για να τον πιάσουν.

Πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα η τελετή Αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Μαραθώνος, παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και πλήθους κόσμου και η νεολαία μας όπως πάντα τήρησε το έθιμο και βούτηξε στα νερά για τον σταυρό.

Στο λιμάνι της Νέας Μάκρης ο αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κκ Κύριλλου, όπου μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας ο Βουλευτής Αν. Αττικής Αντώνης Μυλωνάκης και πλήθος κόσμου.
Προηγήθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου.
Στο λιμάνι της Ραφήνας έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου παρουσία του δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς, τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου. Δεκάδες κολυμβητές έπεσαν κατά την ρίψη του Τιμίου Σταυρού για να πάρουν την ευλογία.
Στο λιμάνι της Κυλλήνης εορτάστηκε με επισημότητα και κατάνυξη ο εορτασμός των Θεοφανίων, στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης . Μετά την Θεία Λειτουργία παρουσία του δημάρχου Γιάννη Λέντζα, τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στο λιμένα Κυλλήνης, με πολλούς κολυμβητές να πέφτουν για να πάρουν την ευλογία.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κολυμβητήριο Αιγάλεω η τελετή του Αγιασμού των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νικαίας και Αιγάλεω κ.κ. Αλεξίου.
Τον Σταυρό έπιασε ο Φίλιππος Φυλακτός από τον Γυμναστικό Σύλλογο Αιγάλεω, ενώ στην πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου έπεσαν αθλητές από όλους τους κολυμβητικούς συλλόγους της πόλης (ΑΟ Αιγάλεω, Ολυμπιάδα ’73, Γ.Σ. Αιγάλεω), καθώς και από το τμήμα κολύμβησης του δήμου.
Η λαμπρή γιορτή των Θεοφανείων δίνει σε όλες και όλους την ευκαιρία να χαράξουμε μια νέα πορεία έχοντας ως πυξίδα την αγάπη και την αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας, αναφέρει σε μήνυμα της η δημοτική αρχή. Με οδηγό το Άγιο Πνεύμα γυρίζουμε σελίδα φωτισμένοι και αναβαπτισμένοι, για μια νέα περίοδο περισσότερο δημιουργική.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας ευχήθηκε, Χρόνια πολλά, καλή φώτιση και υγεία σε όλες και όλους.
Με μεγάλη συμμετοχή πιστών έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων στο ποτάμι της Αράπιτσας, στο πανέμορφο άλσος του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα, όπου συνοδεύτηκε με την αναβίωση του εθίμου των ιπποδρομιών από τον Ιππικό Σύλλογο Νάουσας.

Η Εορτή των Θεοφανείων στο Δήμο Αχαρνών πραγματοποιήθηκε με τον Αγιασμό των υδάτων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με την παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.
Ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός ανέφερε: “Εύχομαι τα μηνύματα του εορτασμού των Θεοφανείων να μας συνοδεύουν όλους σε μια νέα περίοδο δημιουργίας για την πόλη μας”.
Όπως κάθε χρόνο ο αγιασμός των υδάτων στο Δήμο Άργους-Μυκηνών τελέστηκε στην δεξαμενή του Άργους στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΑΡΜ. Παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου που ευχήθεκε σε όλους χρόνια πολλά και η θεία φώτιση να μας οδηγεί!
Με θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και στο Μηλοχώρι του Δήμου Εορδαίας ο Αγιασμός των Υδάτων και μάλιστα αρκετοί τολμηροί ήταν εκείνοι που μπήκαν στο ποτάμι για να πιάσουν το Σταυρό και μάλιστα με τα ρούχα τους.( Πηγή e-ptolemeos.gr)

Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας, γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και ο καθαγιασμός των υδάτων με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη, στο δήμος Εορδαίας . Από νωρίς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον όμορφο και άνετο χώρο για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού ,που πραγματοποιήθηκε Παρουσία των τοπικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Οι 30 περίπου κολυμβητές μέλη της Ακαδημίας βούτηξαν στα νερά της θερμαινόμενης πισίνας, για να πιάσουν το Σταυρό που έριξε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, ενώ ο τυχερός ο οποίος ανέσυρε το Σταυρό ήταν ο πανευτυχής μαθητής της Α’ τάξης του 2ου Λυκείου Πτολεμαΐδας Χαράλαμπος Τύπου.

Υγεία και φώτιση προς όλους ευχήθηκε ο Πατήρ Χρυσόστομος , ενώ ελπιδοφόρα για τη σημασία της ημέρας και της νέας χρονιάς ήταν και τα μηνύματα του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου , της Βουλευτού ΠΕ Κοζάνης Παρασκευής Βρυζίδου και του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά , ο οποίος ζήτησε από τον Υπουργό να τιμήσει με την επίδοση της Ιεράς Εικόνος, τον “τυχερό” κολυμβητή.

Παράλληλες εκδηλώσεις για τον Αγιασμό των υδάτων πραγματοποιήθηκαν στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας , όπου πολλοί ήταν οι νέοι που βούτηξαν στα παγωμένα νερά προκειμένου να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού και τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος. (Πηγή e-ptolemeos.gr)

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκαν τα Θεοφάνια στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου παρουσία των αρχών και πλήθος πιστών.

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ΙΝ Αγίου Αλεξάνδρου στην οποία  ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στον Φλοίσβο, από το ιστορικό θωρηκτό Αβέρωφ, με την ρίψη του Σταυρού.

Κολυμβητές έπεσαν για να πιάσουν τον Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του.

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο βουλευτής Νοτίου Τομέα και τ. δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και πολλοί ακόμη επίσημοι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί.

Με λαμπρότητα και με σύμμαχο την καλοκαιρία γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια στον Δήμο Κιλκίς. Η μεγάλη δεσποτική γιορτή επισφραγίστηκε με την τελετή καθαγιασμού των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην πισίνα του ‘’Αλέξανδρου’’ στο Κιλκίς και στη λίμνη Δοϊράνης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος συμμετείχε στις παραπάνω θρησκευτικές εκδηλώσεις, όπως και νωρίτερα σε ανάλογη τελετή στην ενορία του Αγίου Δημητρίου στο Κιλκίς, αντάλλαξε ευχές με την εκκλησιαστική ηγεσία, τις τοπικές αρχές και με τους πολίτες για Χρόνια Πολλά με Φώτιση, με το καθάριο Φως της Ορθοδοξίας να είναι ο σταθερός οδοδείκτης αρετής και ευλογητικής δύναμης στη ζωή τους και πηγή έμπνευσης για περισσότερα έργα δημιουργίας στον τόπο μας.

Μαζί με τους εκατοντάδες επισκέπτες και με φόντο την υπέροχη λίμνη γιόρτασαν σήμερα τα Άγια Θεοφάνεια, στην Καστοριά.
Παρουσία του δημάρχου Γιάννη Κορεντσίδη και των τοπικών αρχών, πλήθος πιστών παρακολούθησαν με κατάνυξη τον Αγιασμό των Υδάτων. Παρόλο τις χαμηλές θερμοκρασίες όπως επιτάσσει το έθιμο κολυμβητές έπεσαν για να πιάσουν τον Σταυρό και να πάρουν την ευλογία, ενώ ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν τα κωπηλατικά πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, εορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια στην Άρτα. Ο τίμιος σταυρός έπεσε στα νερά του Αράχθου από το Ιστορικό Γιοφύρι χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλινίκου. Η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού και στη συνέχεια με πομπή συνοδείας αγήματος του Στρατούκαι της Φιλαρμονικής του Συλλόγου «Σκουφά» έφτασε στο Ιστορικό Γιοφύρι.

Πλήθος κόσμου με σύμμαχο την ηλιόλουστη ημέρα συμμετείχε στον εορτασμό των Θεοφανείων, μια γιορτή του Δήμου Αρταίων και της Μητρόπολης Άρτης. Κατά τον αγιασμό των υδάτων, αφέθηκε συμβολικά, ένα περιστέρι σε ανάμνηση της εμφάνισης του Αγίου Πνεύματος με τη μορφή περιστεριού, ενώ ο Κώστας Διβάρης βούτηξε στα νερά του ποταμού Αράχθου για να πιάσει τον τίμιο σταυρό.

Μεταξύ άλλων, παρέστησαν, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κα Βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γκόκας, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο επικεφαλής της Παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος
Ριζόπουλος και η επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση» Τζένη Ταπραντζή- Κοίλια.

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice