OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Θερμαϊκού: Ημερίδα Ενημέρωσης για την Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα

Ημερίδες Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα πραγματοποιούνται από τον Δήμο Θερμαϊκού, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ): την Παρασκευή, 20/01/2023, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στους Ν. Επιβάτες και ώρα 17:30΄, την Τετάρτη, 25/01/2023, στη Νέα Μηχανιώνα στην αίθουσα των Κ.Α.Π.Η και ώρα 17:30΄ και την Παρασκευή, 03/02/2023, στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής και ώρα 17:30΄.

Ο καρκίνος του πνεύμονα (ΚτΠ) παραμένει με διαφορά ο πρώτος σε θνητότητα και τούτο διότι, συνήθως, διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, λόγω απουσίας συμπτωμάτων στα αρχικά στάδια της νόσου, με αποτέλεσμα χαμηλή 5ετή επιβίωση. Η εκστρατεία ενημέρωσης για την επικινδυνότητα αυτή και η αξία του προσυμπτωματκού ελέγχου, ιδίως σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι χρόνιοι καπνιστές, είναι ζωτικής σημασίας, καθ’ όσον σώζει στην κυριολεξία ανθρώπινες ζωές.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 12 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση, τυχόν, συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Τα 12 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, ο Καρκίνος του Πνεύμονα, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια.

Σχετικά Άρθρα

Κοζάνη: Κλειστή η γέφυρα Σερβίων την Κυριακή για δοκιμές φόρτισης

otavoice

O Δημήτρης Δεληγιάννης επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων

otavoice

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice