OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Ρόδου: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μόνωσης στην Αμαράντειο Σχολή

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μονώσεως του κτηρίου και των βοηθητικών χώρων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου (Αμαράντειος Σχολή), καθώς και η τοποθέτηση νέων θερμαντικών σωμάτων (θερμοπομπών) στις σχολικές αίθουσες.
Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, αιτήθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου έτους 2022, την πραγματοποίηση αυτοψίας από τους υπηρεσιακούς της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου στο σχολείο, τη διαπίστωση των σοβαρότερων προβλημάτων και την άμεση αποκατάστασή τους, όπως και έγινε.
Συγκεκριμένα, στις αρχές Δεκεμβρίου έτους 2022, κατόπιν οδηγίας των Δημάρχου Αντώνη Β. Καμπουράκη και Αντιδημάρχου Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, συνεργάτες των δύο και μηχανικοί της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου, πραγματοποίησαν αυτοψία στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου (Αμαράντειος Σχολή), που στεγάζεται στην οδό Αμαράντου 47 και συγκεκριμένα στο κυρίως κτήριο και στους δύο βοηθητικούς χώρους (τουαλέτες), όπου και διαπίστωσαν πρωταρχικά τη συγκέντρωση υγρασίας και την εισροή υδάτων σε ορισμένα σημεία. Άμεσα, συντάχθηκε η σχετική έκθεση εργασιών και εκτελέστηκαν οι αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το διάστημα των εορτών της περιόδου Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς.
Νωρίτερα, μέσα στο έτος 2022, εξειδικευμένα συνεργεία της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων Δήμου Ρόδου, υπό τις οδηγίες του αρμοδίου Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, προχώρησαν με αυτεπιστασία, στην απομάκρυνση των πεπαλαιωμένων και μη λειτουργικών σωμάτων, όπου αυτά υπήρχαν εντός των σχολικών αιθουσών, στην εγκατάσταση παροχών σε κανάλια για την τοποθέτηση σύγχρονων θερμαντικών σωμάτων (θερμοπομπών) στις σχολικές αίθουσες του κτηρίου και στη σύνδεση αυτών.
Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου (Αμαράντειος Σχολή), διαθέτει από την αρχή της σχολικής χρονιάς, νέο ηλεκτρολογικό πίνακα και νέα θερμαντικά σώματα, τόσο για την εξασφάλιση καλύτερης θερμότητας των χώρων και των μαθητών, όσο και για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος με τη χρήση σωμάτων με καλύτερη ενεργειακή απόδοση.
«Το σχολικό κτήριο της Αμαραντείου Σχολής, είναι ένα εξαίρετης αρχιτεκτονικής κτήριο της νεώτερης ιστορίας, το οποίο αποτελεί κόσμημα για τη Ρόδο και ως τέτοιο οφείλουμε να το αντιμετωπίζουμε. Οι προσπάθειές μας για τη συντήρησή του, κατά το δυνατό, τόσο για την προστασία του Μνημείου, όσο και των μαθητών και δασκάλων που φιλοξενούνται σε αυτό, είναι συνεχείς από τα τέλη του 2019 που αναλάβαμε και συνεχίζονται σε όλα τα σχολεία, ιεραρχώντας πάντοτε τις ανάγκες με πρώτιστο κριτήριο την ασφάλεια. Έτσι ελπίζουμε, πέραν των άλλων, να τιμήσουμε και τους Γεώργιο και Δέσποινα Αμαράντου, διαφυλλάσοντας τη δωρεά τους», δήλωσε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, συμπληρώνοντας ότι: «εργαζόμαστε, μαζί με τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη, ώστε να πετύχουμε σιγά – σιγά περισσότερα, για τα μνημεία της Ρόδου και τα σχολικά μας συγκροτήματα, με γνώμονα την προστασία των παιδιών μας, που ουσιαστικά αποτελούν το μέλλον του τόπου μας».

Σχετικά Άρθρα

Στον Δήμαρχο Χανίων Π. Σημανδηράκη, ο Πρέσβης του Βελγίου M. Calcoen

otavoice

Π.Ι.Ν: Συνάντηση Α.Δήμου και Γ.Ζήκου με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Ι.Ν.

otavoice

Την επέκταση του Μετρό ζητούν Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη και Πρύτανης ΠΑΠΕΙ

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Μπαίνουμε στον τουριστικό χάρτη και πρέπει να το υποστηρίξουμε τα επόμενα χρόνια»

otavoice

Δικαιώνει τον Χρήστο Τεντόμα, ο πλήρης έλεγχος της δικαιοσύνης

otavoice

Στο δημαρχείο της Πτολεμαΐδας, ο Πύρρος Δήμας

otavoice