OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Καλαμαριάς: «Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη. Σπάμε τη σιωπή!»

Η πρώτη εικαστική έκθεση στη Βόρεια Ελλάδα, με τίτλο #NotAlone Open Air, εγκαινιάστηκε σήμερα (12/1) στο Δημαρχείο της Καλαμαριάς, από τον Δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη και την Αντιπεριφερειάρχη, Βούλα Πατουλίδου. Σκοπός της έκθεσης αυτής είναι να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό, να συνδράμει στην προσπάθεια κατά της έμφυλης βίας και να αναδείξει την Τέχνη ως σημαντικό μέσο κοινωνικής αλλαγής.

«Η βία είτε εκδηλώνεται στο οικογενειακό, είτε στο εργασιακό περιβάλλον είναι ένα φαινόμενο που την τελευταία περίοδο με τον εγκλεισμό και μ’ όλα αυτά που βιώνουμε έχει
γιγαντωθεί. Οφείλουμε ως κοινωνία να αντισταθούμε. Το μήνυμα not alone πρέπει να φτάσει στα αυτιά κάθε γυναίκας που έχει υποστεί βία. Είμαστε εδώ και ως Δήμος στηρίζουμε τέτοιες δράσεις, στηρίζουμε κάθε γυναίκα θύμα ή εν δυνάμει θύμα. Κανένας σ’ αυτήν την κοινωνία δεν μπορεί να έχει τέτοιες συμπεριφορές. Πρέπει όλοι να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με άλλες νοοτροπίες, να ξεφύγουμε απ’ ότι μαύρο που προέρχεται από το παρελθόν και να δημιουργήσουμε μία κοινωνία πιο φιλική, πιο ανθρώπινη και πιο ελεύθερη», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Την έκθεση παρουσιάζει ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την οργάνωση SHE-Society for Help & Empowerment, τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και το φορέα ART HUB Athens.

«Τα ποσοστά στην Ευρώπη κακοποίησης των γυναικών είναι πάρα πολύ σκληρά. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να είναι μόνη, γιατί η γυναίκα είναι το κύτταρο της οικογένειας, της ζωής, της ύπαρξης. Άρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πρέπει να προστατευτεί και ευτυχώς υπάρχουν ενεργοί πολίτες, ενεργές γυναίκες που το αποδεικνύουν μέσα από την τέχνη. Μία εικόνα μπορεί να είναι καταλυτική και να μας διδάξει», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι δημιουργοί: Έλενα Καρανικολού (Missy Merida), Αγγελιάνα Κορωνιού (Foxy Lady), Ελευθερία Μακρόγλου Πανουσάκη (Eleftheria Mak Pan), Μαρία Μυλωνά (RimaLyma), Γιάννης Τζομάκας, Νίκη Τριανταφυλολοπούλου (Niki Manikia), Νίκος Τσίτσος.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων, Βάσω Νικολέττου και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου, Στέλιος Ματσαρίδης.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2023.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice