OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Αριστοτέλη: Ξεκινά το αποχετευτικό δίκτυο μεταφοράς λυμάτων Αρναίας Παλαιοχωρίου

ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 4.847.670 € ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ!

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία τη σύμβαση για το έργο «Συλλογή και μεταφορά λυμάτων οικισμών Αρναίας και Παλαιοχωρίου» συνολικού προϋπολογισμού 4.847.670,58 €, βάζοντας τέλος στις περιπέτειες στις οποίες ενεπλάκη επί μακρόν η υλοποίηση του συγκεκριμένου αποχετευτικού έργου, λόγω της αδυναμίας του αρχικού αναδόχου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Το έργο αφορά την κατασκευή του εναπομένοντος (μετά τη διάλυση σύμβασης με τον προηγούμενο ανάδοχο) βαρυτικού εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Αρναίας, μήκους 14.600 μ. και την ολοκλήρωση των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων της Αρναίας έως την ΕΕΛ Αρναίας – Παλαιοχωρίου, μήκους 96 μ. (καταθλιπτικός), καθώς επίσης την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών (67%) και την υλοποίηση των αναγκαίων μηχανολογικών εργασιών του αντλιοστασίου.
Το έργο, είναι ενταγμένο, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος, μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε:
«Μαζί με το Νέο Έτος, ξεκινά ένα σημαντικό έργο ποιότητας ζωής που είχε περιέλθει σε τέλμα από το 2017, με στόχο την ολοκλήρωσή του και την απόδοσή του στο κοινωνικό σύνολο, μέσα στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Επι της ουσίας η Αρναία αποκτά ένα ολοκαίνουριο αποχετευτικό σύστημα που θα συνδεθεί, όπως και ο οικισμός του Παλαιοχωρίου με το νέο βιολογικό σταθμό που ολοκληρώθηκε στο Παλαιοχώρι. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας, το 2023 να είναι έτος υλοποίησης των μεγάλων έργων που προετοιμάσαμε το προηγούμενο διάστημα, είτε αφορά σε νέα έργα , είτε αφορά σε έργα που για διάφορους λόγους είχαν μείνει στα συρτάρια λόγω ποικίλων προβλημάτων. Με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα, τέτοια έργα αποκτούν συνέχεια. Τα ανασύραμε και τους δίνουμε νέα ώθηση, ώστε να συμβάλλουν και αυτά στην αναβάθμιση που επιδιώκουμε με κάθε μας βήμα για το μέλλον στον Δήμο Αριστοτέλη.»

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice