OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δεσμεύσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λαυρίου

Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ανατολικής Αττικής Βασίλη Οικονόμου στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής με τον διοικητή αυτής κ.Παναγιώτη Στάθη, την υποδιοικήτρια κ. Γιαννούλα Νταβώνη, το Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, τους επικεφαλής των αυτοδιοικητικών παρατάξεων κ.κ. Κωνσταντίνο Λεβαντή, Σταύρο Κρητικό, Σταύρο Ιατρού, Απόστολο Παμφίλη, την αναπληρώτρια συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Λαυρίου κ. Παπαγεωργάκη Παγώνα, τον Πρόεδρο και τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου.

Στη συνάντηση κατατέθηκε το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής και επισημάνθηκε το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Κέντρο Υγείας.

Ο Διοικητής της 1ης Υ.Π.Ε. δεσμεύτηκε για τα παρακάτω:

– Δεν θα ανασταλεί σε καμία περίπτωση η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λαυρίου.

– Έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία για να αιτηθεί από το Υπουργείο Υγείας την κάλυψη και την προκήρυξη των μονίμων θέσεων με βάση το οργανόγραμμα του Κέντρου Υγείας.

– Θα υπάρξει κατά προτεραιότητα πρόσληψη ιατρού για το Κέντρο Υγείας για όποιον ιατρό το αιτηθεί από τον Επικουρικό Πίνακα ιατρών.

– Θα γίνει έγγραφο στον Ιατρικό Σύλλογο για αναζήτηση ιδιωτών ιατρών που διαμένουν στην περιοχή και επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κέντρο Υγείας με έμμισθη σχέση.

Προς το παρόν έχουν καλυφθεί όλες οι εφημερίες έως το τέλος του Ιανουαρίου. Ήδη έως το τέλος του μήνα θα σταλεί ένας ειδικευόμενος ιατρός από τον επικουρικό πίνακα. Σε ότι αφορά τις εφημερίες του Φεβρουαρίου αυτές θα καλύπτονται (όπου υπάρχει κενό) από ιατρούς των όμορων ιατρικών δομών.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε σχετικά: «Για μας η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Το Κέντρο Υγείας Λαυρίου αποτελεί σημαντικό πυλώνα προστασίας της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας. Σήμερα, έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση και καταλήξαμε σε κάποια έκτακτα μέτρα στήριξης του Κέντρου Υγείας για να συνεχίσει απρόσκοπτα την 24ωρη λειτουργία του. Παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας και διεκδικούμε το δυνατόν συντομότερο να γίνουν μόνιμες προσλήψεις ώστε να καλυφθούν οριστικά οι πάγιες ανάγκες των δημοτών του Δήμου Λαυρεωτικής. Παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις και παραμένουμε ενεργοί και δραστήριοι για κάθε εξέλιξη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον διοικητή της 1ης Υ.Π.Ε. κ.Στάθη για την κατανόηση των αιτημάτων μας.»

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με το ψήφισμα του Κέντρου Υγείας Λαυρίου:

1 ΑΠ.ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση Μητσοτάκη για τα διόδια της γέφυρας «Ρίου-Αντιρρίου», ζητά ο Δήμαρχος Πατρέων

otavoice

Παιανία: Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβούλου Γ. Δάβαρη

otavoice

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Εορδαίας & Γενικής Γραμματείας Αστικού Περιβάλλοντος

otavoice

Ολοκληρωμένη διαχείριση δικτύων ύδρευσης στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

otavoice

Στην ευρωπαϊκή αποστολή για τις «100 κλιματικά ουδέτερες & έξυπνες πόλεις», ο Δήμος Κατερίνης

otavoice

Αττική: 6 εκ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση, στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας

otavoice