OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Κορδελιού: Κατασκευές “από καρδιάς” από τους μαθητές του Τομέα Μηχανολογίας

Μαθήματα όχι μόνο κατασκευαστικής δεξιοτεχνίας αλλά κυρίως κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης παρέδωσαν οι μαθητές του Τομέα της Μηχανολογίας της Β’ Λυκείου του 1oυ ΕΠΑΛ Ευόσμου, σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία που αναδεικνύει τις ευαισθησίες της νέας γενιάς και γίνεται παράδειγμα προς μίμηση.

Στηρίζοντας τη δράση ανακύκλωσης “Δώσε αξία στα καπάκια σου” που υλοποιεί η Κοινότητα Ευόσμου, οι μαθητές του Τομέα Μηχανολογίας κατασκεύασαν δύο μεταλλικές καρδιές ανακύκλωσης, για την συγκέντρωση πλαστικών καπακιών, που θα τοποθετηθούν σε κοινόχρηστα σημεία του Ευόσμου και του Ελευθερίου Κορδελιού.

Η παράδοση των δύο μεταλλικών κατασκευών που δημιούργησαν με πολλή αγάπη και εξαιρετική επιμέλεια οι μαθητές, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του σχολείου, παρουσία του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού, της συντονίστριας της δράσης – Δημοτικής Συμβούλου Αλεξάνδρας Κορωνίδου, του Προέδρου της Κοινότητας Ευόσμου Παναγιώτη Φωτιάδη και της Τοπικής Συμβούλου Ευόσμου Μαρίας Γκαγκανιάρη.

Συγχαίροντας τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση του Σχολείου, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα παιδιά για τη συγκινητική αυτή πρωτοβουλία, η οποία έρχεται να ενισχύσει την εκστρατεία ανακύκλωσης για καλό σκοπό, μια δράση που πέρα από το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα έχει πρώτιστα κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς το αντίτιμο από τις συλλεγόμενες ποσότητες πλαστικών καπακιών θα καλύψει τις ανάγκες για την προμήθεια απινιδωτών που θα τοποθετηθούν σε σχολεία του Δήμου.

“Η πρωτοβουλία σας μας συγκινεί και μας γεμίζει με ελπίδα. Σήμερα έχουμε ακόμη ένα λόγο να είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας. Σας ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά για την έμπρακτη κοινωνική σας ευαισθησία, η οποία είναι φωτεινό παράδειγμα μίμησης για τον Δήμο μας” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, ευχόμενος παράλληλα σε όλη τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του Σχολείου “Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία”.

“Οι μαθητές του δήμου μας για ακόμη μια φορά βγαίνουν στο προσκήνιο αγκαλιάζοντας και στηρίζοντας από καρδιάς την ξεχωριστή αυτή κοινωνική και περιβαλλοντική δράση. Είμαστε διπλά περήφανοι για αυτή τη συνεργασία, παραδίδοντας στην πόλη μας ακόμη δύο καρδιές που θα πλημμυρίσουν από αγάπη και αλληλεγγύη. Ευχαριστούμε τα παιδιά που έγιναν κρίκοι αυτής της αλυσίδας, αποδεικνύοντας πως όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα”, τόνισε η Δημοτική Σύμβουλος και συντονίστρια της δράσης Αλεξάνδρα Κορωνίδου.

Στη δράση κατασκευής των μεταλλικών καρδιών συμμετείχαν οι μαθητές:

Μπατσή Ρήγα, Ντάμπο Νίκο, Ντεσάτι Σαχίντ, Ξένο Νίκο και Πάσο Κλέιντι

Οι Υπεύθυνοι Καθηγητές: Τσιρανίδης Γιώργος, Γραμμένος Λάμπρος
Ο τομεάρχης του τομέα Μηχανολογίας Σταύρος Μπασάκης
Ο διευθυντής του Ε.Κ. Ευόσμου Χριστακάκης Γιώργος
Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ευόσμου Αγγελίδης Νικόλαος
Η υπεύθυνη του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” Μισαηλίδου Δέσποινα

Σημειώνεται ότι η κατασκευή των μεταλλικών καρδιών περισυλλογής πλαστικών καπακιών προς ανακύκλωση εντάσσεται στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.». Η παρούσα υπόδραση που φέρει τον τίτλο: “Καρδιά από ΕΠΑ.Λ.”, είχε ως στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία των μαθητών, να συμβάλει στην ανάπτυξη καλών πρακτικών και δεξιοτήτων σε κοινωνικά θέματα, να ενισχύσει τη συνήθεια της ανακύκλωσης και να προβάλει το σχολείο και το έργο των μαθητών στην τοπική κοινωνία.

Με την δράση αυτή οι μαθητές ανέπτυξαν την οικολογική τους συνείδηση, συνεισφέροντας έμπρακτα στο κοινωνικό σύνολο και απέδειξαν ότι ακόμη και σε δύσκολες χρονικές περιόδους, όπως αυτή της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, οι μαθητές είναι ενεργοί πολίτες, που γίνονται ακόμη πιο δυνατοί προσφέροντας σε αυτούς που χρειάζονται τη βοήθεια τους.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους στόχους και τα στάδια υλοποίησης της δράσης του Τομέα της Μηχανολογίας της Β’ Λυκείου του 1oυ ΕΠΑΛ Ευόσμου στο συνημμένο αρχείο (power point).

Μεταλικές Καρδιές

Σχετικά Άρθρα

Η ΠΝΑ στηρίζει τους μαθητές που θα αλλάξουν την Ελλάδα με τις καινοτόμες ιδέες τους

otavoice

Σε ετοιμότητα και επιφυλακή η Πολιτική Προστασία στην Κεντρική Μακεδονία

otavoice

Έτοιμος ο Δήμος Ωρωπού για την κακοκαιρία- Κανείς δεν θα μείνει μόνος και αβοήθητος

otavoice

Το Πατρινό Καρναβάλι 2023 είναι σε εξέλιξη και ξεπερνάει κάθε προηγούμενο

otavoice

Ο απολογισμός του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στο Περιφερειακό Συμβούλι

otavoice

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωταγωνιστεί και διακρίνεται σε Ελλάδα και Ευρώπη»

otavoice