OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ηρακλείου: Συνάντηση με επίκεντρο τα προβλήματα ατόμων με οπτική αναπηρία

Συνάντηση με μέλη της Ένωσης Τυφλών Κρήτης είχε το πρωί της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , στο γραφείο του στη Λότζια, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ευγενίας Στυλιανού.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τυφλών Κρήτης Μενέλαος Μαρκοδημητράκης, συνοδευόμενος από την Αντιπρόεδρο Ελευθερία Ζαμπετάκη και το Μέλος Ανδρέα Τυμπακιανάκη, συζήτησε με τον Δήμαρχο τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, και χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων.

Συγκεκριμένα ζήτησαν την τοποθέτηση επιπλέον ηχητικών διατάξεων σε φανάρια που βρίσκονται σε κεντρικούς κόμβους του Ηρακλείου, την καταγραφή των διευθύνσεων των ατόμων με οπτική αναπηρία με σκοπό την άμεση παρέμβαση της πολιτικής προστασίας του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και την εξατομικευμένη παρέμβαση από υπηρεσίες του Δήμου, όπου απαιτείται ,για την βελτίωση της προσβασιμότητας των δημοτών με οπτική αναπηρία .

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τυφλών Κρήτης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την μέχρι σήμερα συνεργασία καθώς και για τις βελτιωτικές κινήσεις όπως η τοποθέτηση ηχητικών διατάξεων σε πολλά σημεία του Ηρακλείου, αλλά και η δημιουργία οδεύσεων τυφλών σε μεγαλύτερο εύρος των πεζοδρομίων που έχουν συμβάλει, όπως σημείωσε, στην ασφαλή και με αξιοπρέπεια μετακίνηση τους.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά  του επισήμανε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους σημειώνοντας:

«Στον στρατηγικό μας σχεδιασμό για την βιώσιμη ανάπτυξη υπάρχει μια βασική στόχευση η οποία στηρίζεται στον άξονα της αναβάθμισης του επιπέδου ζωής αυτών των συμπολιτών. Σίγουρα χρειάζεται να γίνουν ακόμα πολλά , ωστόσο οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται θεωρούμε ότι συμβάλλουν στην επιθυμία μας ουδείς άνθρωπος να είναι αποκλεισμένος».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μπράιγ. Η 4η Ιανουαρίου ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Μπράιγ από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ , ως μέσο για την πλήρη κατανόηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε όλο τον κόσμο, 39 εκατ. άνθρωποι είναι τυφλοί και 253 εκατ. έχουν μερικά προβλήματα όρασης.

Η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες (CPRD) αναγνωρίζει τη Μπράιγ ως μέσο επικοινωνίας απαραίτητο για την εκπαίδευση, την ελευθερία της έκφρασης και της γνώμης, την πρόσβαση στην πληροφόρηση και την κοινωνική ένταξη για εκείνους που την χρησιμοποιούν. Η απλότητα του συστήματος επέτρεψε στα άτομα με προβλήματα όρασης να διαβάζουν χρησιμοποιώντας την αφή. 

Σχετικά Άρθρα

Μητσοτάκης: Ο Μπέος δεν έχει τη στήριξη της ΝΔ- Τι είπε για Πατούλη

otavoice

Ο λαός πρέπει να έχει περισσότερους δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους στο πλευρό του

otavoice

Δ. Πτωχός: «Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, το έχουμε κάνει στο παρελθόν και έχουμε μια καταπληκτική ομάδα»

otavoice

Δήμαρχος Ανατ. Σάμου: “Είναι δέσμευση ζωής, ο βιολογικός θα λειτουργήσει, τα ψέματα τελείωσαν”

otavoice

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2 ο Run Πύργος- Κατάκολο

otavoice

Τζιτζικώστας σε Δυτική Θεσσαλονίκη και Καλαμαριά: “Χτίσαμε μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης”

otavoice