OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ζαχαριάδης – Χατζηγιαννάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εντείνει τον οικονομικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης

Κοινή δήλωση του τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του αναπλ. τομεάρχη Εσωτερικών, υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση

Στο πρόσφατο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στον Βόλο, ο αναπλ. υπουργός κ. Πέτσας είχε δεσμευτεί πως δήθεν θα βρεθεί λύση με το θέμα της επιβολής στους Δήμους του τέλους ταφής απορριμμάτων, μετατοπίζοντας τη συζήτηση για το 2023. Λίγες μέρες αργότερα, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), με επιστολή του προς τους δημάρχους όλης της χώρας, ζητά την ΑΜΕΣΗ εξόφληση του τέλους ταφής για το Α’ εξάμηνο του 2022, απειλώντας τους μάλιστα με πρόστιμα!

Σε μια περίοδο που τα ενεργειακά και η ακρίβεια έχουν εξαντλήσει τις αντοχές Δήμων και πολιτών, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν διστάζει να τους φορτώσει επιπλέον δυσβάσταχτα κόστη 100 και πλέον εκ. ευρώ, εμπαίζοντας απροκάλυπτα τους Δημάρχους. Η εξέλιξη έρχεται να πιστοποιήσει πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μία και μοναδική προτεραιότητα (και) στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων: Την προώθηση από την πίσω πόρτα της ιδιωτικοποίησης λειτουργιών της Αυτοδιοίκησης, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων εργολάβων και την προώθηση της αντιπεριβαλλοντικής καύσης από ιδιώτες σε ορίζοντα 25ετίας.

Η θεσμική και οικονομική απαξίωση της Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση που θα προκύψει από την πρώτη Κυριακή των εκλογών όποτε και εάν αυτές γίνουν, θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. 2015-2019, επαναφέροντας τη χώρα στην πορεία μετάβασης στην κυκλική οικονομία, με ισχυροποίηση της Αυτοδιοίκησης και πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice