OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ξάνθη «ζέστανε» τις καρδιές!

«Μύρισαν» Χριστούγεννα! Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ξάνθη, που έγινε από τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, ο οποίος πλαισιώνονταν από τα παιδιά της Χορωδίας του Παραρτήματος ΑμεΑ Ξάνθης, σηματοδότησε και την επίσημη έναρξη της πανανθρώπινης γιορτής στον Δήμο!

Φέτος, αφήνοντας πίσω τη δύσκολη περίοδο «της πανδημίας και της ταλαιπωρίας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ξεκίνησαν με μια σειρά καινούριων δράσεων, που απογείωσαν το κεντρικό γεγονός: τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Δημοκρατίας.

Αγιοβασίληδες ξεκίνησαν από την πλατεία Ελευθερίας -επικεφαλής μιας χριστουγεννιάτικης παρέλασης- που έστελνε το μήνυμα της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ελπίδας, μαζί με ποδηλάτες του «Πήγασου» και μέλη του ΑΠΣ «Διομήδης», τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής Χορού του Κέντρου Πολιτισμού, τη Φιλαρμονική του Δήμου, για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία όπου τους περίμεναν χιλιάδες κόσμου…

Η γιορτή ξεκινούσε με δυναμική και ζωντάνια, υπό το άγρυπνο βλέμμα των εθελοντών του Παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης…

Οι μικροί πολίτες δε σταμάτησαν να χειροκροτούν με ενθουσιασμό και να κάνουν… διάλογο με τον Μίκυ, τη Μίνι και τους άλλους παιδικούς ήρωες που ανέβηκαν στην εξέδρα μπροστά από το Δημαρχείο, εντυπωσιασμένοι από τους… θεόρατους ξυλοπόδαρους και τους μαγευτικούς ζογκλέρ που προσέφεραν ένα απίθανο θέαμα, αλλά και τον… δικό μας «Μάικλ Τζάκσον» που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους με τις γνωστές επιτυχίες, αλλά και την καταπληκτική ομοιότητα σε εικόνα και κίνηση με τον βασιλιά της pop!

Κι ύστερα, στην κεντρική σκηνή, τα παιδιά της Χορωδίας του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία, συγκίνησαν με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια τους, που έβγαιναν μέσα από την καρδιά -«ζεσταίνοντας» τις καρδιές όλων- και έδωσαν τη σκυτάλη στον Δήμαρχο να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης προς τους δημότες που, κυριολεκτικά, «βούλιαξαν» την κεντρική πλατεία:

«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και ταλαιπωρίας, πλέον όλοι μαζί, ενωμένοι και αγαπημένοι, μπαίνουμε στην καθημερινότητα, να γιορτάσουμε με ομοψυχία αυτές τις άγιες ημέρες.

Εμείς, ως Δήμος  θα είμαστε κοντά σας, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε λίγη ξεγνοιασιά -ό,τι εμπόδια και αν έχουμε μπροστά μας, να αντιμετωπίσουμε. Γιατί αυτό χρειαζόμαστε -και ιδιαίτερα τα παιδιά μας, που δε φταίνε σε τίποτα…

Θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου,- να έχουμε υγεία, ευτυχία, οικογενειακή γαλήνη και ας θυμηθούμε λίγο τις παλιές εποχές.

Μπορούμε να προχωρήσουμε -και για τις οικογένειές μας, αλλά και γι’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος μαζί με τα παιδιά έδωσαν το έναυσμα της αντίστροφης μέτρησης και… το χριστουγεννιάτικο δέντρο «λούστηκε» στο φως!

Χειροκροτήματα, ζητωκραυγές και ένας ουρανός από πυροτεχνήματα που έκανε τη χειμωνιάτικη βραδιά, μέρα και ενέτεινε τις φωνές ενθουσιασμού και χαράς!

Οι Kings και η Άσπα πήραν τη σκυτάλη, για να κρατήσουν το ενδιαφέρον όλων, μικρών και μεγάλων, μέχρι την ολοκλήρωση της γιορτινής εκδήλωσης.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice