OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Σέρρες- Δ/ντής σχολείου: “Διαφωνούσα για το έργο που έγινε με ευθύνη του δήμου”-Εισαγγελική παρέμβαση

Αιχμές για την δημοτική αρχή Σερρών και την μονομερή απόφαση της να προχωρήσει σε ένα έργο αντικατάστασης του καυστήρα,  αφήνει με δηλώσεις του ο διευθυντής του 9ου δημοτικού σχολείου στο οποίο συνέβη το τραγικό περισταικό το πρωί και που στοίχισε τη ζωή ενός 11χρονου μαθητή.

Συγκεκριμένα, ο Νικόλαος Τσιότσιος ανέφερε ότι στη σχολική μονάδα πρόσφατα εγκαταστάθηκε, μέσω ΕΣΠΑ, σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση του κτιρίου, προκειμένου να αντικαταστήσει τον λέβητα πετρελαίου. Ο ίδιος, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαφωνούσε με το εν λόγω έργο καθώς δεν αποτελούσε πρόταση της σχολικής κοινότητας.

«Ο καυστήρας ήταν μέχρι πρότινος καυστήρας πετρελαίου», αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου συμπληρώνοντας πως «έγινε ένα έργο στη σχολική μονάδα για το οποίο διαφωνούσα. Διαφώνησα πολλές φορές για το έργο αυτό το οποίο έγινε με ευθύνη του δήμου. Εμάς δεν μας έδωσε κανένας λογαριασμό. Ήταν ένα έργο γεωθερμίας που έγινε μέσω ΕΣΠΑ απ’ ό,τι γνωρίζω».

Οι δηλώσεις του διευθυντή του σχολείου αλλά και ο έλεγχος για τα αίτια της έκρηξης σε ένα έργο που πρόσφατα παραδόθηκε από την δημοτική αρχή Χρυσάφη και θα έπρεπε να πληρεί τις προυποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας, όταν μάλιστα έχει τοποθετηθεί σε σχολική μονάδα, αναμένεται αν αποτελέσουν θέμα ερευνών των αρχών για την απόδοση ευθυνών.

Ήδη διατάχθηκε εισαγγελική παρέμβαση από την εισαγγελία Σερρών για την διερεύνηση των συνθηκών του περιστατικού και την απόδοση ευθυνών.

Δηλώσεις για το τραγικό συμβάν έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας πλήρη διελεύκανση και απόδοση ευθυνών σε όσους ευθύνονται.

«Εκφράζω βαθύτατη οδύνη για τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού στις Σέρρες ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος στο λέβητα στο σχολείο του. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου. Παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.»

Σχετικά Άρθρα

Κοζάνη: Κλειστή η γέφυρα Σερβίων την Κυριακή για δοκιμές φόρτισης

otavoice

O Δημήτρης Δεληγιάννης επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων

otavoice

Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας στους πλημμυροπαθείς

otavoice

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice