OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πετρούπολη: Δράση Ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

Με το σύνθημα: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι», ο Δήμος Πετρούπολης, μέσω του Τμήματος Αθλητισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και των Κοινωνικών Δομών της Διεύθυνσης, Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, διοργάνωσε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, μια πολύ σημαντική βιωματική δράση συμπερίληψης και συνύπαρξης, στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Νίκος Παξιμαδάς», τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μέσα από τον Αθλητισμό.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ιωνάς» -Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων της πόλης .

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Πετρούπολης, ο Προπονητής – Φυσικοθεραπευτής & ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Ιωνάς» Γιώργος Γκουντάς, συνοδευόμενος από τους αθλητές Χρήστο Κορομηλά, Αντώνη Παππά και Σωκράτη Διγγόλη, πραγματοποίησαν μια διαδραστική παρουσίαση με θέμα την καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία, αλλά και με τα αθλήματα στα οποία επιδίδονται τα μέλη του συλλόγου.

Εν συνεχεία, οι μαθητές συμμετέχοντας στη Δράση «Μικροί Ρεπόρτερ» συνομίλησαν με τους αθλητές, στους οποίους έθεσαν ερωτήσεις, με έκδηλο ενδιαφέρον και προσήλωση, σχετικά με την αθλητική τους ζωή και τις δυσκολίες – προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, διατυπώνοντας τις απορίες και τους προβληματισμούς τους και εκφράζοντας τα δικά τους μηνύματα.

Τέλος, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με παραολυμπιακά αθλήματα, χρησιμοποιώντας τον αθλητικό εξοπλισμό που είχαν φέρει μαζί τους οι αθλητές και συγκεκριμένα το χειρήλατο αμαξίδιο, το ειδικό ποδήλατο (Τάντεμ) για τυφλούς, το αγωνιστικό αμαξίδιο και την ειδική μπάλα ποδοσφαίρου με κουδουνάκια.

Η δράση αυτή έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να κατανοήσουν βιωματικά την έννοια της διαφορετικότητας και την καθοριστική συμβολή του αθλητισμού στην αναπηρία, να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθησή τους, να σκεφτούν κριτικά απέναντι στους ΑμεΑ και παράλληλα να γνωρίσουν τα σημαντικά επιτεύγματα των αθλητών με αναπηρία.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης που ολοκληρώθηκε σε ένα κλίμα αισιοδοξίας και θετικής αλληλεπίδρασης, έγινε απονομή αναμνηστικών βραβείων από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο Δήμος Πετρούπολης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Σύλλογο «Ιωνάς» – Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ για την εξαιρετική παρουσίαση, την αμεσότητα και τη μετάδοση σημαντικών αξιών, στους μικρούς μαθητές που συμμετείχαν με τόσο γνήσιο ενδιαφέρον, καθώς και στους εκπαιδευτικούς της σχολικής κοινότητας, που αποτέλεσαν τη γέφυρα και τον συνδετικό κρίκο, με ευαισθησία, στη διάδοση της αξίας του αθλητισμού στην αναπηρία στους μικρούς μαθητές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι, Αθλητισμού Στέλιος Χρυσικός, Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς, Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σκαλιστήρας, Ισότητας των Φύλων & ΚΕΠ Κατερίνα Σταματοπούλου και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κυριάκος.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Χαλανδρίου: «”ΟΧΙ” στην μετεγκατάσταση του καζίνο της Πάρνηθας στην περιοχή μας»

otavoice

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους

otavoice

Δήμος Βριλησσίων: Κάλεσμα αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους της Αντιόχειας

otavoice

Καρπενήσι: Συνάντηση Σουλιώτη με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της πόλης

otavoice

Συλλογή Ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

otavoice

Δήμος 3Β: Έκθεση και Διαγωνισμός φωτογραφίας “KARDIOWAY” (10-14/2)

otavoice