OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Νίκας: “TBEX Europe 2023 – Peloponnese, η δυνατότητα για έναν τουρισμό με επίκεντρο τον άνθρωπο”

“Η ψηφιακή εποχή δίνει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσα από την διοργάνωση της TBEX Europe 2023 – Peloponnese, τον ερχόμενο Μάιο, να πραγματοποιήσει την δυναμική της είσοδο στον τουρισμό μιας νέας διαφορετικής, πιο ανθρώπινης, φιλοσοφίας -τον ανθρώπινο τουρισμό, τον τουρισμό του πολιτισμού, τον τουρισμό που θα συνδέεται με το περιβάλλον, τον τουρισμό που οι άνθρωποι έρχονται κοντά ο ένας στον άλλον”.

Τα παραπάνω επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, χαιρετίζοντας στην εκδήλωση παρουσίασης της TBEX Europe 2023 – Peloponnese, του διεθνούς συνεδρίου Online Travel Media που με έδρα την Καλαμάτα θα εξακτινωθεί σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου -και όχι μόνο- από τις 8 μέχρι και τις 11 Μαΐου 2023.

Το TBEX είναι το μεγαλύτερο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου social media, τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου. Ηδη, όπως έγινε γνωστό, έχουν εγγραφεί 120 σύνεδροι, ενώ ολοένα και εντείνεται το ενδιαφέρον εκπροσώπων online travel media, επιδραστικών bloggers και δημιουργών περιεχομένου από όλον τον κόσμο, καθώς και στελεχών Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών.

ΝΙΚΑΣ: “ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ”

“Το μέλλον του τουρισμού ανήκει στην Πελοπόννησο” συνέχισε ο περιφερειάρχης, εκφράζοντας ανακούφιση για το γεγονός ότι η περιοχή αυτή της πατρίδας μας δεν έχει υπάρξει προορισμός βιομηχανοποιημένου τουρισμού -“όλα αλλάζουν στον τουρισμό, παρέρχεται η εποχή των οργανωμένων ταξιδιών, η προβολή των προορισμών γίνεται πλέον από πολλούς ανθρώπους μέσω ηλεκτρονικών μέσων” τόνισε ο Π. Νίκας, παρατηρώντας ότι “ήρθε ο καιρός για ποιοτικό τουρισμό, με σεβασμό στο περιβάλλον και εστιασμένο στον πολιτισμό του κάθε τόπου”.

Οπως είπε, η Πελοπόννησος διαθέτει παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, από την ελληνική μυθολογία, από τουλάχιστον 10 επίσης παγκοσμίως γνωστά ιστορικά τοπόσημα και μνημεία, από το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της, από το ελαιόλαδο, τις ελιές και το κρασί της, ενώ σε αυτή παράγονται όλα τα προϊόντα που συνιστούν την μεσογειακή διατροφή -“η γαστρονομία και η γεύση είναι μία ακόμα παράμετρος του τουρισμού με ανθρώπινο πρόσωπο που επιδιώκουμε” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι βασικό συστατικό αποτελούν και οι άνθρωποι που κατοικούν στην Πελοπόννησο, “άνθρωποι ανοιχτοί και φιλόξενοι”.

Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην φροντίδα της περιφερειακής Αρχής για τα διάσπαρτα σε όλη την Πελοπόννησο αρχαία και τα βυζαντινά μνημεία, όπως και για την πρόσβαση σε αυτά, ενώ τόνισε τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης απέδωσε εύσημα προς την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου και την υπόλοιπη ομάδα τουρισμού για την επιτυχία της να αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την διοργάνωση της TBEX Europe 2023. Παράλληλα, εξέφρασε ευχαριστίες, για την συνεργασία και την στήριξη, τόσο προς τον υπουργό Πολιτισμού Βασίλη Κικίλια όσο και τον γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, ενώ δήλωσε ότι ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Χαλανδρίου: Οδηγίες -σημεία διανομής αλατιού – Θερμαινόμενος χώρος

otavoice

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της κακοκαιρίας

otavoice

Δήμος Ραφήνας: Οδηγίες για την κακοκαιρία- Σημεία διανομής αλατιού

otavoice

Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας στην Αττική

otavoice

Δήμος Αριστοτέλη: Η «Ημέρα του Αμπελουργού» την Κυριακή στη Μεγάλη Παναγία

otavoice

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαλεβιζίου για την κακοκαιρία «BARBARA»

otavoice