OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Νέα λαμπρή “σελίδα” για το ιστορικό σπίτι της Μ. Κάλλας στην Πατησίων

Την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου, στο οποίο έζησε η κορυφαία Ελληνίδα σοπράνο, Μαρία Κάλλας, προκειμένου να στεγαστεί εκεί η ομώνυμη Ακαδημία Λυρικής Τέχνης ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η Πρόεδρος της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas, Βάσω Παπαντωνίου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Για το έργο το οποίο αναλαμβάνει η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., έχει εξασφαλιστεί η πλήρης χρηματοδότησή του από ευρωπαϊκούς πόρους.

Η δημοτική αρχή της Αθήνας, κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα για την αποκατάστασή του, προκηρύσσοντας στις αρχές του έτους, μέσω της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας» τον διαγωνισμό για την υλοποίηση του έργου. Το κτίριο των περίπου 1.500 τ.μ. είναι ένα διατηρητέο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής, τύπου Jugendstil, στο οποίο η Κάλλας έζησε με την οικογένειά της από το 1937, -επιστρέφοντας από την Αμερική όπου γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά της χρόνια- ως το 1945. Πρόκειται για ένα αληθινό στολίδι, στην καρδιά της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το όραμα να στεγαστεί η Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas, στο κτίριο της οδού Πατησίων 61, -το οποίο για πολλά χρόνια προσπαθούσε να υλοποιήσει η Πρόεδρος της ομώνυμης Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης, υψίφωνος, Βάσω Παπαντωνίου.

«Είναι ένα από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, αντάξιο του καλύτερου κτιρίου σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Λονδίνο ή η Ρώμη. Το κτίριο αυτό -για πάρα πολύ καιρό εγκαταλελειμμένο στον χρόνο και στη φθορά- προκαλούσε ανάμεικτα συναισθήματα. Αν και συνδεδεμένο με την αίγλη της Κάλλας, η εικόνα του δεν ανταποκρινόταν σε αυτό που έπρεπε να είναι. Σήμερα, προχωράμε στην αναζωογόνησή του, με στόχο να αποκτήσει τη δεύτερη λαμπρή του περίοδο», ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, υπογραμμίζοντας: «Τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα, έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε πλήρη χρηματοδότηση και στις αρχές του χρόνου, θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός»

Ο κ. Μπακογιάννης, ευχαρίστησε την κ. Παπαντωνίου για την επίμονη προσπάθειά της να αποκτήσει μία “δεύτερη ευκαιρία” το ιστορικό κτίριο και υπογράμμισε την αποφασιστική συνδρομή του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά και του επικεφαλής της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», κ. Χρόνη Ακριτίδη, ο οποίος έχει αναλάβει την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε. κ. Χρόνης Ακριτίδης, σημείωσε: «Προχωράμε μια διαδικασία που ήταν βαλτωμένη εδώ και καιρό. Νομίζω ότι κάναμε το καλύτερο από άποψη συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κτίριο το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό της τάξης των 6,8 εκατομμυρίων ευρώ. Είμαστε στην τελική φάση της προκήρυξης του διαγωνισμού και έως το τέλος του χρόνου θα είναι στον αέρα».

«Η απόφαση του κ. Μπακογιάννη να αναλάβει την ανάπλαση αυτού του ιστορικού κτιρίου τιμά τον ίδιο, το αξίωμα που υπηρετεί, αλλά και την πόλη των Αθηνών. Είμαστε ευτυχείς που θα καταφέρουμε, χάρη στη βοήθειά του, να ξεκινήσουμε την αποκατάσταση αυτού του χώρου. Μέχρι να φτάσουμε, όμως, εδώ διανύσαμε έναν πολύ μακρύ δρόμο»., επισήμανε από την πλευρά της η κ. Παπαντωνίου.

Σχετικά Άρθρα

Με μεγάλη συμμετοχή κόπηκε η βασιλόπιτα της δημοτικής αρχής Καλλιθέας

otavoice

Συνάντηση Πελετίδη-εργαζομένων για τις τιμές στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου

otavoice

Δήμος Π. Φαλήρου: Οδεύει προς κατασκευή το υπόγειο parking Φλοίσβου

otavoice

Η οικογένεια του Δήμου Αρταίων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της

otavoice

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας για τους Βρεφικούς Σταθμούς του Δήμου Ασπροπύργου

otavoice

Χάλκινο μετάλλιο στο Δ. Ωρωπού για την αναβάθμιση της κοινωνικής φροντίδας

otavoice