Τη μετεγκατάσταση αποφάσισαν με 466 ψήφους, έναντι 164 της εναλλακτικής πρότασης της κυβέρνησης, οι κάτοικοι της Ακρινής, στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες (4/12), στην Τοπική Κοινότητα του Δήμου Κοζάνης.
Σε δυο εκλογικά τμήματα στο Πολύκεντρο της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής του Δήμου Κοζάνης και σε δύο κάλπες που έχουν στηθεί στον ίδιο χώρο κλήθηκαν οι 1.394 κάτοικοι να αποφασίσουν για το μέλλον του χωριού τους.
Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι κλήθηκαν με την ψήφο τους να αποφασίσουν εάν θα εξακολουθήσουν να διεκδικούν τη μετεγκατάσταση του χωριού τους ή θα δεχτούν το ενναλακτικό σχέδιο που πρότεινε η κυβέρνηση, ενώ υπήρχε και η επιλογή του λευκού.
Γιατί ζήτησαν μετεγκατάσταση
Για όσους απόρησαν με την είδηση, γιατί οι κάτοικοι ενός ολόκληρου χωριού, ζητούσαν- εδώ και χρόνια, μάλιστα – την μετεγκετάσταση της Ακρινής, η απάντηση είναι απλή και έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία.
Και αυτό γιατί το λιγνιτωρυχείο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια της Ακρινής, ενώ οι πηγές που υδροδοτούν τον οικισμό, όπως και άλλους τρεις γειτονικούς (Άγιο ∆ηµήτριο, Ρυάκιο, Κοιλάδα), έχουν µολυνθεί µε εξασθενές χρώµιο!