OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Υπεγράφη η παραχώρηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ανεμοχωρίου στον Δήμο Πύργου

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Ένας χώρος με έντονο ιστορικό συναισθηματικό και οικολογικό φορτίο»

Υπεγράφη πρόσφατα  η παραχώρηση των εγκαταστάσεων του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ανεμοχωρίου από την ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. στον Δήμο Πύργου, από τον Δήμαρχο Τάκη  Αντωνακόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου και τον Γενικό Γραμματέα της ΚοινΣΕπ «Ανιγριάδες Νύμφες» Γιώργο Σαραντόπουλο, στα κεντρικά γραφεία της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Παρόντες στην υπογραφή της παραχώρησης ήταν ο Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, και ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου Δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.

Οι πολύμηνη και εντατική συλλογική προσπάθεια του Δήμου Πύργου απέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε το επόμενο βήμα να είναι η ολοκληρωμένη ανάδειξη του χώρου, με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να δηλώνει:  «Μετά από πολύμηνη προσπάθεια συνεργασίας με την ΓΑΙΑΟΣΕ και με την καθοριστική συμβολή του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου, φτάσαμε σήμερα στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΓΑΙΑΟΣΕ και της ΚοινΣΕπ στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Πύργου, με σκοπό την ανάδειξη του εναλλακτικού περιβαλλοντολογικού τουρισμού. Πιστεύουμε ότι ο Σταθμός στο Ανεμοχώρι και ο ευρύτερος χώρος εκτός από ιστορικό και συναισθηματικό φορτίο, έχει έντονο  οικολογικό χαρακτήρα. Είναι ένας χώρος που μπορεί να πάρει ζωντάνια, να δημιουργήσει μια κυψέλη πολιτισμού με φιλοπεριβαλλοντικό πρόσημο.

Θέλω να συγχαρώ τους κατοίκους του Ανεμοχωρίου για την πρωτοβουλία που είχαν, και ιδίως τον κ. Γιώργο Σαραντόπουλο που ήταν μεταξύ των φιλόδοξων κατοίκων της περιοχής, τον βουλευτή Ηλείας κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο που βοήθησε καθοριστικά, αλλά και όλους όσοι συνέδραμαν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας ώστε να προχωρήσουμε στην ανάδειξη και αξιοποίηση του χώρου».

Νικολακόπουλος: “Άνοιξε ο δρόμος για την ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής”

“Η συνεργασία απέφερε καρπούς και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση και ανάδειξη ενός σημαντικού κτίσματος και του περιβάλλοντα χώρου αυτού, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της περιοχής», δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα είχε τεθεί, παρουσία και του κ. Νικολακόπουλου, σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2020 στα κεντρικά γραφεία της ΓΑΙΑΟΣΕ και η συντονισμένη προσπάθεια είχε αποτέλεσμα, το οποίο και επισφραγίστηκε με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης, με τον Ηλείο κοινοβουλευτικό να επισημαίνει: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη, ήταν κάτι που το είχαμε διεκδικήσει συντονισμένα και εκτός από την διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ και συγκεκριμένα τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Περικλή Νικολάου, θέλω να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλο, καθώς και τον Γ.Γ. της ΚοινΣΕπ ‘Ανιγριάδες’ κ. Γιώργο Σαραντόπουλο, τα μέλη του Συλλόγου και τον πρόεδρο του Ανεμοχωρίου κ. Χρήστο Μπουλαλά, για την αγαστή συνεργασία όλο αυτό το διάστημα.    Ένας σταθμός που είχε μείνει αναξιοποίητος για πολλά χρόνια θα αναδειχθεί και αυτό θα σηματοδοτήσει και την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής».

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Σύρου: Διαβούλευση επί των προτάσεων της ΕΠΜ για τις περιοχές του δικτύου Natura 2000

otavoice

Δήμος Γρεβενών: «ΓιορτάΖΩ στα Γρεβενά» – Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων

otavoice

Δήμος Μουζακίου: Προπαρασκευαστική σύσκεψη με στελέχη της ΑΝ.ΚΑ. για το νέο leader

otavoice

Δήμος Παιανίας: Τα Ολυμπιακά Ακίνητα «επιστρέφουν»

otavoice

«Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες»: Εκδήλωση με θέμα την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή

otavoice

Περιφέρεια Κρήτης: 21 νέα έργα Καινοτομίας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (2014-2020)

otavoice