OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνέδριο ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας: Κανένα νέο αιολικό πάρκο στην Εύβοια

Ένα γεμάτο αυτοδιοικητικό διήμερο ολοκληρώθηκε σήμερα Σάββατο στο φιλόξενο και πανέμορφο Καρπενήσι, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη .

Το συνέδριο κατά την έναρξη του τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας , ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρής Λιβάνιος, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Αριστείδης Τασιός , Βουλευτές της Στερεάς Ελλάδας, Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης παρουσίασε τον απολογισμό τών δράσεων της ΠΕΔ και έθεσε τους στόχους για το επόμενο διάστημα.
Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν την Παρασκευή και συνεχίστηκαν το Σάββατο από τις 10 το πρωί όπου παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις των θεματικών επιτροπών.

Ο κ. Πέτσας καθόρισε τους τρεις άξονες δράσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση και ανακοίνωσε έκτακτη χρηματοδότηση 50 εκ. € για τους δήμους και αύξηση των ΚΑΠ κατά 120 εκ. € για το 2023, για την αναβαθμισμένη λειτουργία τους.

22 Δήμαρχοι και πάνω από 80 αυτοδιοικητικοί κατέληξαν σε προτάσεις που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ την επόμενη εβδομάδα.
Συμπληρωματικά με το πλέγμα προτάσεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων για μια ισχυρή αυτοδιοίκηση και μια σύγχρονη Στερεά Ελλάδα, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος ΚΑΤΑ οποιοσδήποτε νέας τοποθέτησης αιολικού πάρκου στην Εύβοια.

Όλοι δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις εργασίες και τα αποτελέσματα του συνεδρίου, συγχαίροντας τον Πρόεδρο, Νίκο Σουλιώτη και τους συντελεστές της άψογης διοργάνωσης του μεγαλύτερου αυτοδιοικητικού Συνεδρίου στη Στερεά Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice