OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση Δημάρχου Ι.Π Μεσολογγίου, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα

Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι (15/11) στο Δημαρχείο του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας και στο πλαίσιο της περιοδείας του κ.Τσιάρα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Λύρος αφού καλωσόρισε τον Υπουργό Δικαιοσύνης έθεσε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα ανάπλασης του χώρου, ανάμεσα στο Δικαστικό Μέγαρο και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Δήμαρχος «η Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, ως εμβληματική πόλη και με δεδομένη την αναβάθμιση της περιοχής με το νέο Μουσείο χρήζει συνοδευτικών παρεμβάσεων που θα δώσουν άλλη αισθητική στο χώρο και θα τον κάνουν περισσότερο προσιτό και επισκέψιμο σε ντόπιους και επισκέπτες».

Πέραν των ζητημάτων αυτών, ο Δήμαρχος έθεσε στον Υπουργό την αναγκαιότητα αντιπλημμυρικών έργων στο Δήμο και στην Ιόνια Οδό, το μεγάλο πρόβλημα της παραβατικότητας καθώς και άλλων αναγκαίων έργων που χρειάζεται η περιοχή και κατέληξε με την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα στέρξει άμεσα να δώσει λύσεις στα σημαντικά αυτά ζητήματα.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή και απευθυνόμενος στον Κώστα Λύρο ανέφερε «Είναι γεγονός ότι αυτή είναι η τρίτη μας συνάντηση, αλλά ξέρετε πολλές φορές με τους ανθρώπους καλλιεργείται μια σχέση, μια συμπάθεια που ξεπερνάει την τυπική διαδικασία και τουλάχιστον σε ότι μας αφορά θέλω να πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει Μέσα από τα προβλήματα που μου θέσατε Δήμαρχε καταδεικνύεται η αγωνία σας να πάνε τα πράγματα καλύτερα.

Σε ότι αφορά τα αντιπλημμυρικά η Κυβερνητική Επιτροπή στην οποία συμμετέχω και εγώ αποφάσισε, μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού, να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα, γιατί η κλιματική αλλαγή θα φέρει ακόμη περισσότερα προβλήματα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι, η Κυβέρνηση έχει δείξει καλά αντανακλαστικά στα ζητήματα αυτά, στην αντιμετώπιση μιας κρίσης που δημιούργησε η κλιματική αλλαγή και με μέτρα πραγματικά ανακούφισης και επανασχεδιασμού του νομού και με τα πολλά έργα που είναι σε εξέλιξη αποδεικνύεται ότι η πολιτεία όταν πρέπει, μπορεί να ανταποκριθεί, μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου ενώ τον
Υπουργό Δικαιοσύνης συνόδευαν οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης και Σπήλιος Λιβανός, ο
Βασίλης Φεύγας, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Ν.Δ , ο Σακκαρέλης Γεώργιος Πρόεδρος και μέλη της ΔΕΕΠ ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας, πολιτευτές κ.α

Σχετικά Άρθρα

Νέες πινακίδες οδών τοποθετούνται στο κέντρο της Νέας Ιωνίας

otavoice

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία Δήμου Μαλεβιζίου, για την κακοκαιρία «Ariel»

otavoice

Αντωνακόπουλος: «Τέρμα με τα λόμπι της Πάτρας»

otavoice

Ημερίδα τουριστικής κατάρτισης από τον Δήμο Φλώρινας

otavoice

Δήμος Πύργου: Αυτοψία επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, στις εκβολές του Αλφειού

otavoice

Δ. Καντάνου-Σελίνου: Ολοκληρώθηκε η Aδελφοποίηση με την Κοινότητα Κατωκοπιάς Κύπρου

otavoice