OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

myDimos.Live.gov.gr: Ποιοι επιπλέον Δήμοι προστίθενται στην πλατφόρμα

Επιπλέον 4 δήμοι προστίθενται σε αυτούς που ήδη χρησιμοποιούν την υπηρεσία myDimos.Live.gov.gr από όλη την Ελλάδα. Συνολικά 6 δήμοι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του gov.gr.

Ειδικότερα, τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών ανακοίνωσαν πως, μετά την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας της υπηρεσίας στον Δήμο Χανίων και την πρόσφατη επέκτασή της στον Δήμο Καβάλας, ανακοίνωσαν πως εντάχθηκαν και οι Δήμοι ΧίουΖωγράφουΕυόσμου-Κορδελιού και Μεταμόρφωσης Αττικής.

Μέσω του myDimos.Live.gov.gr οι δημότες και οι μόνιμοι κάτοικοι των ανωτέρω δήμων έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά την ημέρα, την ώρα και τον τρόπο της εξυπηρέτησής τους με τις δημοτικές υπηρεσίες.

Ειδικότερα, μέσα από την πλατφόρμα οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για μια σειρά από υπηρεσίες κάθε δήμου:

  • είτε με φυσική παρουσία,
  • είτε με τηλεφωνική επικοινωνία,
  • είτε με βιντεοκλήση.

Έτσι, μέσα από τα εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης, διευκολύνεται η καθημερινότητα των πολιτών και βελτιστοποιείται η εσωτερική οργάνωση των δήμων, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την ταχύτητα της εξυπηρέτησης, καθώς και την εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων. Ενδεικτικά, μέσω του myDimos.Live.gov.gr ο δημότης μπορεί, αποφεύγοντας τις περιττές μετακινήσεις και την αναμονή σε ουρές:

  • να αιτείται την έκδοση πιστοποιητικώνβεβαιώσεωναδειοδοτήσεωνσυμβουλευτική υποστήριξης γυναικών και
  • να κλείνει ραντεβού με διάφορες δομές του δήμου του, όπως Κέντρα ΚοινότηταςΤμήμα ΠεριουσίαςΔημοτική ΑστυνομίαΛηξιαρχείοΥπηρεσίες Δόμησης, τμήματα που σχετίζονται με την Προστασία και την Προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, την πολιτική προστασία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Ειδικά για περιπτώσεις εξυπηρέτησης με βιντεοκλήση, το myDimos.Live.gov.gr παρέχει τη δυνατότητα:

  • προγραμματισμού ραντεβού για λογαριασμό τρίτου προσώπου, σε περίπτωση που ο άμεσα ενδιαφερόμενος δεν διαθέτει κωδικούς Taxisnet ή ψηφιακές δεξιότητες
  • πρόσκλησης τρίτου προσώπου (νομικού συμβούλου, λογιστή, μηχανικού) που θα διευκολύνει τη συνομιλία μεταξύ του συναλλασσόμενου και του υπαλλήλου
  • διαμοιρασμού της οθόνης και προβολή του απαραίτητου υλικού για την ταυτόχρονη επισκόπηση από παρευρισκόμενους με στόχο την αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση της διαδικασίας και
  • παραμετροποίησης της υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία, με την ταυτόχρονη παρουσία μεταφραστή της νοηματικής γλώσσας καθώς και την εξυπηρέτηση άλλων ευπαθών ομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι το myDimos.Live.gov.gr ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά τον περασμένο Μάρτιο στον Δήμο Χανίων. Κατόπιν, τον Ιούνιο εντάχθηκε στην υπηρεσία και ο Δήμος Καβάλας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ένταξη και άλλων δήμων. Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη είτε στο myDimos.Live.gov.gr, είτε μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών».

Η υπηρεσία σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, στα πρότυπα των αντίστοιχων υπηρεσιών ψηφιακών ραντεβού myDeskLive, η οποία ήδη λειτουργεί παραγωγικά σε πολλούς κομβικούς φορείς του Δημοσίου, όπως η ΑΑΔΕ, τα ΚΕΠ, ο ΟΑΕΔ, το υπουργείο Εξωτερικών, ο ΕΦΚΑ, το Ελληνικό Κτηματολόγιο και ο Συνήγορος του Πολίτη.

Με γνώμονα τις οργανωτικές και λειτουργικές του ανάγκες, κάθε δήμος μπορεί να επιλέγει ή να τροποποιεί οποιαδήποτε στιγμή τους παρεχόμενους τρόπους εξυπηρέτησης (φυσική παρουσία, βιντεοκλήση ή τηλεφωνική επικοινωνία), τις διοικητικές διαδικασίες και υποθέσεις πολιτών και επιχειρήσεων που θα μπορούν να προγραμματίζονται ραντεβού μέσω της πλατφόρμας, το ωράριο εξυπηρέτησης, τη διάρκεια των ραντεβού, το πλήθος των υπαλλήλων του που θα εξυπηρετούν.

Με τον τρόπο αυτό, ικανοποιούνται τακτικές και έκτακτες επιχειρησιακές ανάγκες κάθε δήμου χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργικότητα των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών και των ήδη ενταγμένων δήμων.

Σχετικά Άρθρα

Περιφέρεια Κρήτης: 21 νέα έργα Καινοτομίας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (2014-2020)

otavoice

Επίσκεψη της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς στην Περιφέρεια Ηπείρου

otavoice

Νίκας: “TBEX Europe 2023 – Peloponnese, η δυνατότητα για έναν τουρισμό με επίκεντρο τον άνθρωπο”

otavoice

ΠΔΕ: Παρουσιάζεται το Περιφερειακό Σχέδιο Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή

otavoice

ΠΙΝ: Σύμβαση με το ΕΚΑΒ για επισκευή του κτιρίου που στεγάζει το Παράρτημα Κέρκυρας

otavoice

Έξι νέοι Σταθμοί Μέτρησης της ποιότητας του αέρα σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα

otavoice