OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Κόκκινος: “Η αυλαία της τουριστικής περιόδου έπεσε… ας πούμε τις αλήθειες που αποσιωπά η Περιφερειακή Αρχή”

Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού» ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου και Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. Χαράλαμπος Κόκκινος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

Η “αυλαία ” της τουριστικής  περιόδου έπεσε και τη θέση των πανηγυρισμών  της  Περιφερειακής Αρχής Ν.Αιγαίου καταλαμβάνει ο προβληματισμός, η αγωνία για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται  και η σκληρή καθημερινότητα των νησιωτών !

Είναι γεγονός ότι το σύνολο της χώρας μας και μεταξύ αυτών το Ν.Αιγαίο, έζησε μια απρόσμενη θετική τουριστική περίοδο  που – επισημάνουμε- δεν επιμηκύνθηκε χρονικά  πάρα και τις καλές για την εποχή καιρικές συνθηκες!
Πιεσμένος και εγκλωβισμένος- λόγω πανδημίας- κόσμος αναζήτησε   θαλπωρή  σε   αξιόπιστους τουριστικούς προορισμούς και μεταξύ αυτών στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Είμαστε  τυχεροί που τα νησιά μας διαθέτουν  ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον , ιστορία και πολιτισμό αλλά και δυνατότητες που οι έχοντες την εξουσία στην περιοχή  μας δεν αξιοποιούν , “υπονομεύουν” -αρκετές φορές- με την αδράνεια τους  και εστιάζουν στα επικοινωνιακα  τεχνάσματα .

Την ώρα του απολογισμού ας πούμε τις  αλήθειες και τα προβλήματα που αποσιωπά μονίμως ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου  κ. Χατζημάρκος και οι συνεργάτες τους αλλά απασχολούν τους συμπολίτες μας:

1) Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό εξαντλήθηκαν!Κλήθηκαν να στηρίξουν  τη “βαριά μας βιομηχανία” και τώρα καλούνται με τα πενιχρό εισοδήματα που απέκτησαν, να αντιμετωπίσουν την φτωχοποίηση τους  και το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και να ζήσουν με το τρίμηνο επίδομα ανεργίας που κακώς έχει περιοριστεί( από τη  μνημονιακη περίοδο…) σε χρονική  διάρκεια και σε  χρηματικό ποσό !

2) Οι περισσότεροι  μικρομεσαίοι επιχειρηματίες κλήθηκαν να καλύψουν τις υπηρεσίες τους με εξουθενωτική   προσπάθεια και με επιστράτευση της οικογένειας  και των συγγενών τους για να περιορίσουν τα έξοδα τους και να “μαζέψουν” τις ζημιές των προηγούμενων ετών!
Θυμιζουμε ακόμα ότι οι περισσότερες συμφωνίες με τους ταξιδιωτικους πράκτορες και εταιρείες  του εξωτερικού συνάφθησαν με τιμές του 2019 ή του 2020 και όχι …του 2022 που οι τιμές σε ενέργεια , τρόφιμα κτλ εκτινάχθηκαν στα ύψη!

3) Δεν ακούσαμε κανένα σχόλιο από τον κ.Χατζημάρκο και την πολιτική παρέα του για τις καλοκαιρινές  ελλείψεις νερού και ηλεκτροδοτησης που έφερναν σε απόγνωση επιχειρηματίες , εργαζόμενους και επισκέπτες.   Δεν υπάρχει οργανωμένο πρόγραμμα για αντιμετώπιση της λειψυδρίας    (αφαλατώσεις, υδατοδεμενες κτλ)  και ευτυχώς που προγενεστερες διοικήσεις στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Π.Ν.Α.) είχαν υλοποιήσει στο παρελθόν , όπως το φράγμα Γαδουρα στη Ρόδο και αλλα αντίστοιχα έργα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα).

4) Τα μεγάλα έργα  ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ  από τα νησιά μας!
Που είναι τα καινούρια λιμάνια, τα υδροπλάνα ,τα νέα αεροδρόμια,  οι σύγχρονοι οδικοί άξονες, τα νοσοκομεία,  τα έργα διαχείρισης απορριμάτων και λυμάτων;

Με προκλητικά πανάκριβα εγκαίνια σε ελάχιστα…. έργα-“μερεμέτια ” ανάπτυξη δεν έρχεται!

Μόνιμα  ικανοποιημένοι  θα παραμένουν οι δεκάδες  έμμισθοι  ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες   ( (φίλοι και συγγενείς της Περιφερειακής Αρχής Ν.Αιγαίου…) και  οι έχοντες ” πάρε -δώσε”- αμειβόμενοι με δημόσιο χρήμα για να καλύπτουν “Μαυρογιαλουρους”,  υπερόπτες και ανίκανους πολιτικούς που θα μείνουν στην ιστορία για τη φλυαρία τους , την εμπάθεια τους και την πολιτική ανικανότητα.

Οι ενεργοί πολιτες επιδιώκουμε και παλεύουμε να υλοποιηθούν αυτά που η απραξία των τελευταίων οχτώ (8) ετών   δεν σχεδίασε και δεν δημιούργησε  και η τουριστική περίοδος να μεγαλώσει χρονικά  και να αποδώσει αυτά που αξίζει πραγματικά  το περιβάλλον και η κοινωνία του  Ν.Αιγαίου .

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

για τον Ανεξάρτητο Περιφερειακό Συνδυασμό
” ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ”
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου
Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

Σχετικά Άρθρα

Φαντασμαγορική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα

otavoice

Κρίστη Αγαπητού: “Συζητάμε το Σάββατο με τους δημότες, στο Πάτημα Χαλανδρίου”

otavoice

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων του Δήμου Ιλίου

otavoice

Ο Δήμαρχος Αργοστολιου καλωσορίζει την υποψηφιότητα Παρίση

otavoice

Αναβάλλεται η φωταγώγηση του Βόλου για την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου

otavoice

Στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, θα στεγαστεί το Ιστορικό Μουσείο του Πύργου

otavoice