OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Πολιτιστικά Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Κιλκίς: Βιβλιοπαρουσίαση “Εύθυμα Ιατρικά και άλλα ενθυμήματα” του Τάσου Αμανατίδη

Οι φίλοι, οι συνάδελφοι γιατροί και όλοι όσοι συμμετείχαν στη βιβλιοπαρουσίαση του γιατρού και πρώην Δημάρχου Κιλκίς Τάσου Αμανατίδη το έκαναν με μεγάλη χαρά, δείχνοντας την εκτίμησή τους στο πρόσωπο του συγγραφέα και το ενδιαφέρον τους να μοιραστούν μαζί του τις εμπειρίες του στην ιατρική επιστήμη στα ‘’Εύθυμα Ιατρικά και άλλα ενθυμήματα’’ όπως τιτλοφορείται το βιβλίο του.

Η πολυετής βιωματική σχέση του γιατρού με τους ασθενείς, η γνωριμία και η τριβή του με τις τοπικές δομές υγειονομικής περίθαλψης αποτέλεσαν πλούσια ύλη για τη συγγραφή μικρών αυτοτελών περιστατικών τα οποία εξιστόρησαν με χιούμορ και τρυφερότητα ο οδοντίατρος Δημήτρης Αβραμίδης και ο δικηγόρος Ξενοφών Στεργιάδης στην γεμάτη από κόσμο Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής κατά τη βιβλιοπαρουσίαση που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς.

Αποτυπώνει με μεγάλη ευχέρεια λόγου στο χαρτί με τρόπο γλαφυρό και συγκροτημένο αυτές τις ιστορίες ήταν τα λόγια του κ. Αβραμίδη για τον συγγραφέα για τον οποίο είπε ότι είχε ως γιατρός την ικανότητα να προσεγγίζει τους ανθρώπους.

«Ήταν ο παθολόγος, ο ψυχολόγος και ο εξομολογητής τους»

Ο κ. Στεργιάδης έκανε αναφορά στο ψηφιδωτό της ιστορίας του τόπου και των ανθρώπων που έχει δημιουργήσει στο πόνημά του ο κ. Αμανατίδης με κινητήριο δύναμη την ελπίδα για τη ζωή.

Χαιρετισμό στη βιβλιοπαρουσίαση απηύθυναν:

ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος χαρακτήρισε το βιβλίο του Τάσου Αμανατίδη ως δημόσια ομολογία αγάπης για τον άνθρωπο που υποφέρει, μια ανοιχτή αγκαλιά για τον απλοϊκό άνθρωπο της επαρχίας, τον οποίο κερδίζει με τον καλόγνωμο χαρακτήρα και την αγαθή συμπεριφορά του ως θεράπων ιατρός σωμάτων που αγγίζει όμως πρώτα και κύρια την ψυχή τους.

ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, ο οποίος διέκρινε στο βιβλίο την ευαισθησία και την σκληρότητα της ιατρικής επιστήμης και την κλιμάκωση ανθρώπινων συναισθημάτων και συμπεριφορών.

η βουλεύτρια Ειρήνη Αγαθοπούλου επαίνεσε τη συνεισφορά του Τάσου Αμανατίδη στα κοινά ως γιατρού, πολιτικού και ενεργού πολίτη ενώ ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης, στο ίδιο μήκος κύματος, τόνισε ότι ο Τάσος Αμανατίδης τίμησε την ιατρική επιστήμη, την πόλη και το νομό Κιλκίς και έμεινε μακριά από κάθε ιδιοτέλεια.

Για τα ‘’Εύθυμα Ιατρικά και άλλα ενθυμήματα’’μίλησε ο δημιουργός τους σημειώνοντας ότι προσπάθησε με τις ιστορίες που διηγείται στο βιβλίο του να δώσει γέλιο, χαρά και ελπίδα στον ασθενή.

Την συζήτηση διηύθυνε ο δημοσιογράφος Θεοφύλακτος Παγλαρίδης.

Σχετικά Άρθρα

«Νέα Αρχή για την Αττική»: Αναβλήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας λόγω του πένθους των Ένοπλων Δυνάμεων

otavoice

Καλαμαριά: Αποκαλυπτήρια της επιγραφής του θεάτρου «Σταύρος Κουγιουμτζής» (Βίντεο)

otavoice

Επικαιροποίηση της Πράξης αδελφοποίησης, Δήμου Σουφλίου και Σωζοπόλεως Βουλγαρίας

otavoice

Δήμος Κηφισιάς: Έκθεση Ζωγραφικής της Έφης Λαμπρίδου (10/2)

otavoice

Δ. Δίου-Ολύμπου: Σύμβαση για την επισκευή και ανακαίνιση των γηπέδων, σε Άγ.Σπυρίδωνα & Δίον

otavoice

Ο Δήμος Αμαρουσίου αποκτά διαδικτυακό ραδιόφωνο

otavoice