OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Σερρών-Β. Τερζής: «Σας δίνω και εγώ Άριστα κ. Μισιρλή…»

Πρόσφατα ακούσαμε τον κ. Σπύρο. Μισιρλή  Αντιδήμαρχο Οικονομικών Λειτουργιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Σερρών (τέτοιους τίτλους μόνο στην  ΝΑSA συναντάς)  να διατυμπανίζει σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Δήμος Σερρών από τον Δημοσιονομικό έλεγχο <<Οικονομική Διαχείριση – Τήρηση Νομοθεσίας και Υποχρεώσεων Φορέα >> βαθμολογήθηκε με άριστα.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σερρών κ. Βασίλης Τερζής στις 26 Οκτωβρίου κατά την 25η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε τις εκθέσεις και τα πορίσματα από τους ελέγχους στον Δήμο και την ΚΕΔΗΣ.
Στις 17 Νοεμβρίου παρέλαβε ηλεκτρονικά την έκθεση 123 σελίδων διαβαθμισμένη ως <<εμπιστευτική>> η οποία περιλάμβανε τα αποτελέσματα των ελέγχων  και τα πορίσματα και διαπίστωσε ότι μόνο ΑΡΙΣΤΗ δεν ήταν η βαθμολογία .Εξ αυτού ορμώμενος μας έστειλε το κάτωθι δελτίο τύπου.
«Σας δίνω και εγώ Άριστα κ. Μισιρλή…»

Με «Άριστα» μας πληροφόρησε ο κ. Μισιρλής, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, πως πέρασε ο Δήμος Σερρών τον έλεγχο από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου. Περιορίζοντας το γεγονός σε μια «πολιτική» δήλωση, απευθύνθηκε σε εκείνους που ήθελε να τον ακούσουν, λέγοντας μόνο αυτά που έπρεπε να ακούσουν… Άλλο «Άριστος» και άλλο «Αρεστός»!!!

Στις 26 Οκτωβρίου, στην 25η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέθεσα γραπτό αίτημα προς τον κ. Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ., ζητώντας την έκθεση και τα πορίσματα των δύο Δημοσιονομικών Ελέγχων που διεξήχθησαν στον Δήμο Σερρών και την Κ.Ε.ΔΗ.Σ. αντίστοιχα.

Στις 17 Νοεμβρίου, παρέλαβα ηλεκτρονικά την έκθεση 123 σελίδων, με το χαρακτηρισμό «εμπιστευτικό» και τα πορίσματα του ελέγχου που αφορούν μόνο στον Δήμο. Στην πενταβάθμια κλίμακα αξιολόγησης που χρησιμοποιήθηκε, το 1σημαίνει, «λειτουργεί καλά», και το 5, «ουσιαστικά δε λειτουργεί». Ο Δήμος Σερρών βαθμολογήθηκε με 3. Μάλιστα η θεματική ενότητα, «οικονομική διαχείριση – τήρηση νομοθεσίας και υποχρεώσεων φορέα», πήρε τη χαμηλότερη βαθμολογία (3). Το «Άριστα» του κ. Μισιρλή!!!

13 ευρήματα κατέγραψαν οι ελεγκτές και αρκετές παρατηρήσεις στην πολυσέλιδη έκθεσή τους. Υπάρχουν αναλύσεις, προτάσεις, συστάσεις, τεκμηρίωση συμμόρφωσης καθώς και περίοδος συμμόρφωσης. Αρκετά από αυτά έχουν εντοπιστεί και ειπωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε Δελτία Τύπου.

Είναι «η τοξική αντιπολίτευση, η προσκολλημένη στο χθες, οι ελάχιστες εξαιρέσεις». Δεν πιστεύω η Δημοτική Αρχή να έχει την ίδια άποψη και να προσάπτει τους ίδιους χαρακτηρισμούς και στα αξιότιμα μέλη της τριμελούς ελεγκτικής ομάδας που διεξήγαγε τον έλεγχο;;; Ως φορέας, ο Δήμος Σερρών είχε το δικαίωμα να καταθέσει ενστάσεις ,αντιρρήσεις και τις δικές τους αιτιάσεις και προτάσεις στα ευρήματα και τις παρατηρήσεις της εκθέσεως και του ελέγχου. Το έπραξαν οι «Άριστοι»;;;Αυτά προς το παρόν, έπεται η απαραίτητη συνέχεια…

Με τιμή Βασίλης Τερζής

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σερρών

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση Αγοραστού στην ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ στη Νίκαια

otavoice

Αντωνακόπουλος: «Κάνουμε έργα με πρωτόγνωρη ταχύτητα»

otavoice

Επίσκεψη Γ.Γ. Πολιτισμού στο Δημαρχείο Μεσσήνης

otavoice

Νέα λαμπρή “σελίδα” για το ιστορικό σπίτι της Μ. Κάλλας στην Πατησίων

otavoice

Ονοματοδοσία Πλατείας «Άλκης Αλκαίος» στον Δήμο Πάργας

otavoice

Μαλεβίζι: Επίσκεψη σε κινηματογράφο για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία

otavoice