OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Πύργου: Συνάντηση Αντωνακόπουλου με φορείς της πόλης

Με τον Δήμαρχο Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο συναντήθηκαν την Παρασκευή (25/11) μέλη της επιτροπής πρωτοβουλίας που έχει συσταθεί από συλλόγους και σωματεία επαγγελματιών της πόλης με στόχο την προώθηση προτάσεων και ιδεών βελτίωσης θεμάτων της.

Μετείχαν, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου ο πρόεδρος Ηλίας Ξανθούλης, ο γ.γ. του Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Πύργου «Διόνυσος», Θανάσης Μπούκλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηλείας Αλέξης Νταουλάρης κι ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς» Δημήτρης Παπαϊωάννου, ενώ παρών ήταν κι ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος.

Ο κ. Ξανθούλης, που είχε και την αρχική πρωτοβουλία δημιουργίας του προαναφερόμενου συντονιστικού οργάνου, επεσήμανε πως σίγουρα υπάρχει βελτίωση σε θέματα και καταστάσεις της πόλης, σε σχέση με το παρελθόν, καθώς και συνεχή προσπάθεια για τα καλύτερο σε πολλούς τομείς, κι η κίνηση των επαγγελματιών που δεν έχει καμιά αυτοδιοικητική ή πολιτική χροιά όπως τονίστηκε, αποσκοπεί στη βοήθεια της δημιουργίας θετικών πραγμάτων αλλά και της πίεσης καταστάσεων όπου χρειάζεται.

Τέθηκαν θέματα, όπως της στάθμευσης ειδικά σε κεντρικά σημεία της πόλης, της παραβατικότητας συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, της βελτίωσης σε ζητήματα που αφορούν την επίσκεψη τουριστών στον Πύργο και της παρουσίας τους στην πόλη, καθώς και της προβληματικής κατάστασης στο Νοσοκομείο και ιδιαίτερα στην Παθολογική κλινική, κ.α.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε σε διάφορους τομείς, όπως της Καθαριότητας όπου όλοι συμφώνησαν πως υπάρχει μεγάλη βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν, παρά τα όποια κατά καιρούς πολύ πρόσκαιρα προβλήματα σημειώνονται, στην καλή και σαφώς βελτιωμένη λειτουργία του έργου ύδρευσης και συνολικά του τομέα (με συναφή στο θέμα και την κατάργηση του Τέλους Ερυμάνθου), σε κινήσεις που δρομολογούνται από το Δήμο για την εξεύρεση πρόσθετων χώρων στάθμευσης γειτονικά της κεντρικής πλατείας, κ.α.

Μεταξύ άλλων, έκανε αναφορά και σε όλες τις κινήσεις γύρω από τα θέματα υγείας και της κατάστασης του Νοσοκομείου που έχει αναδειχθεί τόσες και τόσες φορές, επισημαίνοντας πάντως κι ότι:

«Απαιτείται η μέγιστη συλλογικότητα στις διεκδικήσεις και π.χ. είναι κάκιστη η μεγάλη αδράνεια που υπάρχει από πολλούς όταν εδώ και καιρό ο υπουργός Υγείας δεν έχει δεχτεί ακόμα το αίτημα των φορέων για συνάντηση μαζί του. Ακόμα και απλοί πολίτες κάποιες φορές αισθάνονται και λειτουργούν ως κομματικά στελέχη, κάτι που όμως σε τέτοια θέματα είναι μια πολύ λανθασμένη νοοτροπία που δεν προωθεί ή και ακυρώνει διεκδικήσεις».

Τόνισε επίσης πως αυτή η Δημοτική αρχή έχει αποδείξει έμπρακτα τη μέριμνα της για είσοδο τουριστών στην πόλη του Πύργου, αναφέροντας σχετικά πως «για πρώτη φορά έχουμε αυτή την πραγματικότητα, που κινούμαστε στην κατεύθυνση και να την διευρύνουμε, ενώ δεν διστάσαμε να έρθουμε σε σύγκρουση ακόμα και με κάποιους επαγγελματίες που για δικά τους μικροσυμφέροντα δεν ήθελαν να έρχονται τουρίστες στην πόλη αλλά μόνο να πηγαίνουν αλλού μεταφερόμενοι…»

Κι ακόμα έκανε μια συνοπτική ενημέρωση γύρω από το μεγάλο προωθούμενο έργο της Ενεργειακής αναβάθμισης – αυτοματοποίησης του συστήματος ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων με εξοικονόμηση ενέργειας. στο Δήμο Πύργου.

Ανάλογη συνάντηση θα επαναληφθεί, ενώ η επιτροπή θα ζητήσει και συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, προκειμένου να συζητηθούν κι εκεί ευρύτερα τα θέματα που τίθενται.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Χαλανδρίου: Οδηγίες -σημεία διανομής αλατιού – Θερμαινόμενος χώρος

otavoice

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της κακοκαιρίας

otavoice

Δήμος Ραφήνας: Οδηγίες για την κακοκαιρία- Σημεία διανομής αλατιού

otavoice

Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας στην Αττική

otavoice

Δήμος Αριστοτέλη: Η «Ημέρα του Αμπελουργού» την Κυριακή στη Μεγάλη Παναγία

otavoice

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαλεβιζίου για την κακοκαιρία «BARBARA»

otavoice