OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

2.5 εκ. ευρώ για την ανακατασκευή ποδηλατοδρόμων στον Δήμο Καρδίτσας

Την εξασφάλιση ποσού 2,5 εκ. ευρώ πέτυχε η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας για την ανακατασκευή των ποδηλατοδρόμων. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος συναντήθηκε στην Αθήνα με τον συμπολίτη υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα, με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δ. Σκάλκο τους οποίους ενημέρωσε για την ανάγκη κατασκευής του έργου.

Ο κ. Τριαντόπουλος ο οποίος γνώριζε επακριβώς, από παλαιότερες συναντήσεις με το Δήμαρχο, το θέμα έδωσε την τελική έγκριση και ενέγραψε πίστωση 2,5 εκ. ευρώ που αφορά στην κατασκευή της πρώτης φάσης του έργου.

Αναμένεται στο επόμενο διάστημα να εγκριθεί πίστωση άλλων 2 εκ. ευρώ όπως προβλέπει η αρχική διεκδίκηση του Δήμου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση και την έγκριση της πίστωσης ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή. Οι ποδηλατόδρομοι είναι ένα τοπόσημο πλέον για την Καρδίτσα. Είναι ένα σημείο αναφοράς, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα όπως αποδείχθηκε μέσα στις δύο και πλέον δεκαετίες που λειτουργούν. Η σημερινή έγκριση κονδυλίου 2,5 εκ. ευρώ για τη συνολική ανακατασκευή τους δεν έγινε τυχαία. Έγινε μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο διεκδίκησης που συνέταξε και υλοποίησε η δημοτική αρχή και την υποβολή της σχετικής μελέτης.

Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τον συμπολίτη υπουργό δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα για την αποφασιστική παρέμβασή του ώστε να πετύχουμε τη χρηματοδότηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου. Φυσικά όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό μας είναι ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ο οποίος και σήμερα ενέκρινε την χρηματοδότηση για τους ποδηλατοδρόμους. Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δ. Σκάλκο για την καθοριστική συμβολή του στην έγκριση του έργου».

Η μελέτη σε αδρές γραμμές

Στο προτεινόμενο έργο, περιλαμβάνονται εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Καρδίτσας και συγκεκριμένα, στο δίκτυο των αστικών ποδηλατοδρόμων μήκους 7.000 μέτρων, καθώς και στο δίκτυο περιαστικών ποδηλατοδρόμων, μήκους 6.500 μέτρων.

Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων που έχει αναπτυχθεί, χαρακτηρίζει την Καρδίτσα ως την «πόλη του ποδηλάτου», με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. Το ποδήλατο και οι ποδηλατόδρομοι, αποτελούν για την πόλη, αναπόσπαστο στοιχείο της φυσιογνωμίας της και σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Αναλυτικά, προβλέπονται εργασίες αποξήλωσης της υπάρχουσας τελικής επιφάνειας (κατά περίπτωση κυβόλιθοι ή βοτσαλωτό δάπεδο) και επίστρωσης με νέα στρώση, αντικατάσταση κρασπέδων και προστατευτικών μπαρών όπου απαιτείται, ανακατασκευή των ραμπών στις προσβάσεις και διασταυρώσεις, επιδιόρθωση ή/και αντικατάσταση των φρεατίων και σχαρών απορροής των όμβριων υδάτων, καθώς και αποκατάσταση και ενίσχυση της οριζόντιας και κάθετης σήμανσης.

Επίσης, γίνεται πλήρης αποκατάσταση στα πεζοδρόμια των οδών στις οποίες αναπτύσσεται το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, με αποκατάσταση και ανακατασκευή της πλακόστρωσης, ανακατασκευή των ραμπών ΑΜΕΑ, τοποθέτηση πλακόστρωσης για την όδευση τυφλών, αποκατάσταση όπου απαιτείται του δημοτικού φωτισμού, της σήμανσης και της φύτευσης. Στόχος των παραπάνω εργασιών, είναι η παρέμβαση να έχει ολοκληρωμένο χαρακτήρα και πλήρες και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Στην παρούσα φάση, λόγω μείωσης του προϋπολογισμού πρόκειται να κατασκευαστούν οι ποδηλατόδρομοι των οδών Καραϊσκάκη, Μπλατσούκα-Παλαιών Μαστόρων, 18ης Αυγούστου, Αγ. Σεραφείμ και Τρικάλων.

Θα ακολουθήσουν στη συνέχεια με την εξασφάλιση και νέας χρηματοδότησης το υπόλοιπο δίκτυο ποδηλατοδρόμων.

Σχετικά Άρθρα

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice