OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Καλαμαριάς: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (19-27/11)

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 2022 (19-27/11) με τη δράση “Creative reuse of old clothes”.

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου από τις 8:30 έως τις 12:30 τρία τμήματα της τρίτης τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, θα μεταβούν στην παιδική βιβλιοθήκη του Δήμου, επί
της οδού Παπανδρέου. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία οι μαθητές να ενημερωθούν για την ανακύκλωση των ενδυμάτων και των υποδημάτων.

Ειδικότερα θα τοποθετηθεί κάδος, όπου τα ίδια τα παιδιά θα εναποθέσουν ενδύματα/υποδήματα προς ανακύκλωση και από τα συλλεχθέντα αυτά υλικά, θα δημιουργήσουν τρισδιάστατα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με τη βοήθεια και καθοδήγηση εικαστικού, συνεργάτη της East West Greece.

Επίσης, μπορεί να δοθεί στα παιδιά η δυνατότητα συγκέντρωσης ενδυμάτων, υποδημάτων και παιχνιδιών σε καλή κατάσταση, τα οποία θα χαριστούν στα «παιδικά χωριά sos». Από τη δράση αυτή μπορεί να παρασχεθεί στους μαθητές οπτικό υλικό, όπου θα μπορούν να δουν τα αντικείμενα, που εκείνοι δεν χρειάζονται, να προσφέρουν χαρά σε άλλα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

H συνολική διάρκεια της δράσης υπολογίζεται περίπου στα 50’-60’ ανά σχολικό τμήμα

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice