OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Αγ. Δημητρίου: Ακαδημία γονέων «Από το Α ως το Ω» & μαθήματα Δια Βίου μάθησης

Με συνέπεια τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συμμετέχει στο πρόγραμμα Ακαδημία Γονέων, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Στρατηγικές Αναπτυξιακής & Εφηβικής Υγείας” της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.) & άλλους φορείς, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Τι είναι η Ακαδημία Γονέων “Από το Α έως το Ω”

Πρόκειται για δίωρες διαδραστικές συναντήσεις γονέων οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα και στις οποίες παρουσιάζονται τα πιο σύγχρονα θέματα σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη και την συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο και πολλά άλλα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που απαντούν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς σήμερα!

Οι κύκλοι των παρουσιάσεων ξεκινούν τον Νοέμβριο και ολοκληρώνονται τον Μάιο, ενώ η ώρα διεξαγωγής τους είναι από τις 18:15 έως 20:00.

Φέτος, ορισμένες ομιλίες θα διεξαχθούν δια ζώσης και ορισμένες διαδικτυακά.

Η 1η Συνάντηση θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα:

“Μαθησιακές Δυσκολίες – Σχολικό Περιβάλλον και Εκπαίδευση”

Την παρουσίαση μπορούν οι ενδιαφοερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν, κάνοντας παράλληλα εγγραφή, εδώ: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_VcbqDgCWSj6EWpWext1wrQ

Το σημαντικό αυτό θέμα θα εισηγηθούν οι:

  • Άρτεμις Κ. Τσίτσικα • Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Επιστ. Υπεύθυνη Προγραμμάτων ΕΚΠΑ – Π.Ο.Υ. “φιλικών” για εφήβους και κατάρτισης του Υπουργείου Υγείας, Διευθύντρια ΠΜΣ “Στρ. Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας” Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.)
  • Κωνσταντίνος Καλιανιώτης • Λογοπεδικός – Ειδικός Παιδαγωγός, Ακαδημαϊκός, Υπότροφος ΕΚΠΑ.

Μαθήματα Δια Βίου μάθησης για όλες και όλους 

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν τη λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου, στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση».
Ξένες γλώσσες, νέες τεχνολογίες, κηπουρική, συμβουλευτική, εκπαίδευση μεταναστών, κοινωνική οικονομία, οικολογικές λύσεις για το σπίτι είναι μόνο μερικές από τις θεματικές που θα είναι διαθέσιμες.
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου του ενδιαφερόμενου.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:
Δευτέρα – Πέμπτη: 09:00 – 15:00
Πληροφορίες: Ε. Καρούσου,
Στο τηλέφωνο: 2132007713
Δια ζώσης: Αγίου Δημητρίου 55, 3ος όροφος, Διοικητικές Υπηρεσίες ΟΠΚΑΠ
E-mail: [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Ημερίδα τουριστικής κατάρτισης από τον Δήμο Φλώρινας

otavoice

Δήμος Πύργου: Αυτοψία επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, στις εκβολές του Αλφειού

otavoice

Δ. Καντάνου-Σελίνου: Ολοκληρώθηκε η Aδελφοποίηση με την Κοινότητα Κατωκοπιάς Κύπρου

otavoice

Στην Αθήνα η Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων κατά του αντισημιτισμού

otavoice

Ωρωπός: Ομιλία του Φ. Σουγλέ για την πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα

otavoice

Δήμος Ιλίου: Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία “Γ. Γεννηματάς”

otavoice