OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Αιγιαλείας: «Ωφέλιμος αυτός που κάνει πράξεις και όχι αυτός που πετάει πέτρες σε όποιον προσπαθεί»

Απάντηση στις πρόσφατες αιχμές της αντιπολίτευσης, που εκφράστηκαν με ανακοινώσεις και δηλώσεις σε ΜΜΕ και που αφορούν ένα ευρύ πεδίο ζητημάτων του Δήμου, έδωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Ράδιο Αίγιο το πρωί της Παρασκευής (18/11) ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος.

«Η κριτική της αντιπολίτευσης έχει ξεκινήσει από την αρχή της δημοτικής θητείας και δυστυχώς όχι μόνο δεν βοήθησε αλλά τα μέλη του συμπαγούς συνόλου αντιπολιτευτικού χαρακτήρα, εκμεταλλευόμενοι το σύστημα της απλής αναλογικής και την μη πλειοψηφία της δημοτικής αρχής, συνασπίστηκαν με στόχο να ισοπεδωθούν τα πάντα και να μην προχωρήσουν έργα και στόχοι της δημοτικής αρχής, δημιουργώντας προσκόμματα χρονικού χαρακτήρα» τόνισε αρχικά ο κ. Καλογερόπουλος.

Αναφορικά με τις εκάστοτε εισηγήσεις υπηρεσιών του Δήμου που δεν συμφωνούν με τις πολιτικές αποφάσεις της δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος ήταν ξεκάθαρος: «Οι υπηρεσίες κάνουν τη δουλειά τους και ο Δήμος τη δική του δουλειά. Ανέκαθεν υπήρχε μια φιλοσοφία, η κάθε υπηρεσιακή εισήγηση να γίνεται πάντοτε δεκτή από την εκάστοτε δημοτική αρχή. Αλλά για ποιο λόγο άραγε εκλεγόμαστε οι αιρετοί, για να κάνουμε ό,τι λένε οι υπηρεσιακοί παράγοντες ή για να κρίνουμε εμείς την πολιτική που τελικά θα ακολουθήσουμε; Δηλαδή εμείς δεν θα κάνουμε τίποτα, παρά θα ερχόμαστε στα γραφεία μας, θα εγκρίνουμε (άκριτα) μόνο τις εισηγήσεις και θα παίρνουμε τον μισθό μας;»

Και συμπλήρωσε: «Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι στις υπηρεσιακές εισηγήσεις, μόνο όσοι δεν έχουν ιδέα από διοίκηση κρύβονται πίσω από αυτές. Κάπου έχουν μπερδευτεί οι ρόλοι και σε αυτό διευκολύνει πολύ η ανεπάρκεια των γνώσεων των διοικούντων. Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε πως, στην Ελλάδα που έχουμε δημοκρατία, καθένας πρέπει να ασκεί τις αρμοδιότητες και τους ρόλους του».

Σε ερώτηση για τις αιχμές της αντιπολίτευσης περί των χειρισμών της δημοτικής αρχής για το έργο της ανάπλασης του κέντρου της πόλης του Αιγίου, που περιλαμβάνει και την Πλατεία Αγίας Λαύρας, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας ανέφερε: «Μας κατηγορούν ότι δύο φορές η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΔΕΠΙΝ έκρινε τη διαδικασία της υποκατάστασης αναδόχου ως μη σύννομη. Το θέμα είναι, γιατί έτρεξε η αντιπολίτευση να συνεισφέρει στο αποτέλεσμα της ακυρότητας των δικών μας πράξεων, αφού το ίδιο το αρμόδιο όργανο είχε την επάρκεια να κρίνει; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τις αποφάσεις πάντα τις παίρνουν άνθρωποι οι οποίοι, κατά τη γνώμη μου, δέχονται και πολιτικές επιρροές, εξάλλου ο ίδιος ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης διοίκησης είναι τοποθετημένος εκεί από την κεντρική πολιτική σκηνή…»

Για τα δημοτικά τέλη του 2023, που επίσης αποτέλεσαν αντικείμενο κριτικής, ο κ.Καλογερόπουλος τόνισε: «Η διαμόρφωση των τελών ήταν εισήγηση της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας. Τώρα δεν αρέσει στην αντιπολίτευση η πρόταση των υπηρεσιών αλλά τους αρέσει σε άλλες περιπτώσεις; Ξέρετε, όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει αλλά όσοι είναι απέξω στην περίπτωσή μας, μας τραβολογάνε για να δείξουν ότι δεν χορεύουμε καλά. Βολεύει η λαϊκίστικη άποψη που εκφράζεται από την αντιπολίτευση, ότι “Ο κόσμος δεν έχει λεφτά να πληρώσει”.

Εμείς θα κοιτάξουμε να πάρουμε πολιτικές πρωτοβουλίες για το ζήτημα, όμως η αντιπολίτευση ας έρθει κι αυτή να μας πει τις προτάσεις της χωρίς λαϊκίστικα επιχειρήματα. Η ζωή προχωράει με πράξεις και ωφέλιμος στα κοινά είναι αυτός που συμμετέχει στις πράξεις κι όχι αυτός που αντί να βοηθήσει, πάει απέναντι και πετάει πέτρες».

Σχετικά Άρθρα

ΠΙΝ: Υπεγράφη η σύμβαση του Δικτύου Αποχέτευσης Ομβρίων Σκάλας Πάτμου

otavoice

Δράση Διατροφικής Αγωγής στο Δήμο Ζωγράφου

otavoice

Συνάντηση Τρεπεκλή με Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ. για υποστελέχωση, στέγαση, απολαβές γιατρών

otavoice

ΠΣτΕ: Ξεκινούν καθαρισμοί ποταμών – ρεμάτων και αντιπλημμυρικά στην Εύβοια

otavoice

Δήμαρχος Κυθήρων: Το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων ετών ξεκινάει!

otavoice

Την Τρίτη 25/6 συνεδριάζει το ΔΣ της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου – Η ατζέντα

otavoice