OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Διανομή Τροφίμων ΤΕΒΑ από τους Δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου

Στο πλαίσιο της Κοινωνικής υποστήριξης των Ευαίσθητων Ομάδων Πληθυσμού, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ανθρωπιστικής κρίσης, ο Δήμος Ορεστιάδας και ο Δήμος Διδυμοτείχου, θα διανέμουν τρόφιμα και βασικά είδη υλικής συνδρομής δια μέσου του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ), από την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζομένους, η διανομή θα πραγματοποιηθεί, κατόπιν τηλεφωνικής ειδοποίησης- ραντεβού και θα διανεμηθούν τα παρακάτω είδη, στις παρακάτω συσκευασίες, και σε ποσότητες ανάλογες με τα μέλη κάθε νοικοκυριού.

Είδη κρεοπωλείου:
Νωπό κοτόπουλο

Είδη Παντοπωλείου:
– τυρί φέτα (συσκ.400-600γρ), τυρί γκούντα (συσκ450γρ +- 5%), γραβιέρα(συσκ 300γρ), γάλα υπερύψηλης θερμοκρασίας (συσκ,1λίτρου),

– αλεύρι (συσκ.1κιλού), ρύζι Καρολίνα (συσκ.500γρ), , κριθαράκι μέτριο (συσκ. 500γρ), φασόλια (συσκ 500γρ), φακές (συσκ.500γρ), ζάχαρη, (συσκ. 1κιλού), χυμός ντομάτας (συσκ 500γρ), ελαιόλαδο (συσκ.1λίτρου)

Είδη βασικής υλικής συνδρομής
Χλωρίνη (συσκ 750ml), κρεμοσάπουνο (συσκ 1λίτρου), αφρόλουτρο (συσκ 1 λίτρου),υγρό καθαριστικό γενικής χρήσης (συσκ 1 λίτρου), υγρό απορρυπαντικό πιάτων (συσκευασία 500ml), Σαμπουάν (συσκ 400ml).

Επιπλέον στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων, που έχουν ως στόχο την ευρύτερη κοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων, θα διανεμηθούν:

– λάμπες led για εξοικονόμηση ενέργειας από τα νοικοκυριά, με δεδομένη την
ενεργειακή ένδεια και την αύξηση του κόστους χρήσης της .

– αρωματικοί σπόροι λεβάντας για προώθηση εναλλακτικών μέσων που συμβάλλουν στην υγιεινή της κατοικίας φιλικών προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα αποτελούν ανάδειξη και προώθηση νέων μορφών καλλιέργειας και απασχόλησης, στον τόπο μας.

Παράλληλα στο πλαίσιο των διοικητικών μέτρων, θα διανεμηθούν:

– υφασμάτινες τσάντες μεταφοράς τροφίμων, ώστε μέσω της επαναχρησιμοποίησής τους να περιορισθεί η χρήση πλαστικού, με απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την παγίωση νέας αντίληψης για την χρήση του πλαστικού.

Τα σημεία διανομής θα είναι:

– Για το Δήμο Ορεστιάδας, στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα ΡΟΜΑ Εθνομαρτύρων 98 (παλιά δικαστήρια), από την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 08:00 – 20.00 και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, από τις 08:00-15:00.

– Για το Δήμο Διδυμοτείχου, το σημείο διανομής και το ωράριο εξυπηρέτησης
ωφελούμενων θα ορισθούν ,με νέα ανακοίνωση, στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Παρακαλούνται όλοι όσοι είναι δικαιούχοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ) και θα λάβουν προγραμματισμένο ραντεβού (κατόπιν τηλεφωνικής ειδοποίησης), να προσέρχονται με την ταυτότητά τους και τον ΑΜΚΑ τους στο σημείο διανομής του φορέα υποστήριξής τους, στη μέρα και την ώρα που έχει συμφωνηθεί, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

-Τα είδη θα παραδίδονται σε σακούλες χειρός.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι ωφελούμενοι να έχουν μαζί τους ανθεκτικές τσάντες μεταφοράς ή καροτσάκια λαϊκής.

Επιπλέον, ανακοινώνεται ότι το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ορεστιάδας θα πραγματοποιήσει κατ’ οίκον διανομές από τις 24 Νοεμβρίου, στις Δημοτικές Ενότητες Ν.Βύσσας, Τριγώνου και Κυπρίνου, προκειμένου οι ωφελούμενοι του προγράμματος να εξυπηρετηθούν άμεσα και χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία και επιβάρυνση.

Πληροφορίες στα παρακάτω τηλέφωνα:

Δήμος Ορεστιάδας: Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ Δήμου Ορεστιάδας, τηλ. 2552081375.
Δήμος Διδυμοτείχου: Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ Δήμου Διδυμοτείχου
τηλ. 2553023480

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice