OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Θηβαίων: Περπατήσαμε όλοι μαζί στην «Οδό Καρδιάς» στο Μοσχοπόδι

Την Kυριακή, 20 Νοεμβρίου, περπατήσαμε όλοι μαζί στο Μοσχοπόδι, στην «Οδό Καρδιάς». Ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Δήμου Θηβαίων (ΔΟΘ) «αγκάλιασαν» την πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, φέρνοντας στη Θήβα τη δράση «Οδός Καρδιάς. Περπατάμε μαζί, φροντίζουμε την καρδιά μας, αλλάζουμε τρόπο ζωής».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου

«Τα οφέλη της άσκησης και ειδικά της ήπιας, όπως το περπάτημα, είναι πολύ σημαντικά και τα αναδείξαμε με τη δράση που συνδιοργανώσαμε με το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και τον Δ.Ο.Θ. Ήταν μεγάλη μας χαρά που φιλοξενήσαμε τον συμπατριώτη μας, καθηγητή της καρδιολογίας ΕΚΠΑ, κ. Κωνσταντίνο Τούτουζα», ανέφερε ο κ. Αναστασίου, ο οποίος προσέφερε τιμητική πλακέτα στον καθηγητή, για την προσφορά του στην Ιατρική Επιστήμη.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο καθηγητής κ. Τούτουζας, ο οποίος αναφέρθηκε στα οφέλη του περπατήματος, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμο Θηβαίων, το ΕΛ.Ι.ΚΑΡ και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της δράσης.

Στην «Οδό Καρδιάς» περπάτησαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Γεώργιος Παπασπύρου, ο πρόεδρος του ΔΟΘ, κ. Σταμάτης Καλαμιώτης, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας, κ. Φιλιώ Πρωτόπαπα, μέλη πολλών συλλόγων της πόλης, όπως το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας και το παράρτημα Θήβας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και πλήθος κόσμου. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Μαραθωνοδρόμων Υγείας (ΣΔΥΜ) Θήβας.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση για τα οφέλη του περπατήματος, που αποτελεί έναν απλό τρόπο άθλησης για κάθε ηλικία, ένας τρόπος άθλησης που μας φέρνει σε επαφή με το περιβάλλον και τη Φύση. Η δράση έκλεισε με σύντομη ομιλία του καρδιολόγου ιατρού Γ.Ν. Θηβών, κ. Εμμανουήλ Σκουμπουρδή, για το περπάτημα και το πώς η άσκηση ωφελεί σώμα και πνεύμα.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice