OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Παρουσία της Υπουργού Παιδείας τα εγκαίνια του ΓΕΛ Λεχαινών

«Έκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή’, έχει γράψει ο Βίκτορ Ουγκό
Με μία λιτή φράση καταφέρνει να μας δώσει την σημασία της εκπαίδευσης. Για να υπάρχει εκπαίδευση, εκτός από τους κατάλληλους παιδαγωγούς, χρειάζονται και οι κατάλληλες υποδομές. Σήμερα με τα εγκαίνια του Γενικού Λυκείου Λεχαινών, παραδίδεται στην τοπική κοινωνία  ένα υπερσύγχρονο κτίριο που παρέχει ασφάλεια, άνεση, και τις κατάλληλες συνθήκες, σε μαθητές και καθηγητές για ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία.  Πρόκειται για ένα πραγματικό «στολίδι» για τον Δήμο μας και ειλικρινά είμαι υπερήφανος που καταφέραμε να παραδώσουμε το έργο μέσα στην θητεία μας».
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων του νέου Γενικού Λυκείου Λεχαινών που πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 15 Νοεμβρίου, παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως.
Τον αγιασμό της νέας σχολικής μονάδας τέλεσε ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ.Αθανάσιος στην πρώτη του επίσημη τελετή από την ενθρόνισή του. Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου. Το Υπουργείο Παιδείας και προσωπικά την Υπουργό, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, του προηγούμενους Δημάρχους του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και του πρώην Δήμου Λεχαινών, τους αρμοδίους Αντιδημάρχους, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, τις «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ  ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», την ανάδοχο εταιρία και την Διεύθυνση του σχολείου.
Παράλληλα, όπως τόνισε ο Γιάννης Λέντζας: «Οφείλω ακόμα δύο ευχαριστίες προς το Υπουργείο και εσάς κυρία Υπουργέ. Η πρώτη αφορά την κατασκευή μίας ακόμα  υπερσύγχρονης σχολικής μονάδας στον Δήμο μας: το νέο Δημοτικό Σχολειό Νέας Μανολάδας. Η δεύτερη αφορά τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν πλέον το Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας, το οποίο επλήγη το 2019 από τους σεισμούς που συγκλόνισαν την περιοχή μας. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς».
Τέλος, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης έθεσε δημόσια και ένα αίτημα προς την Υπουργό Παιδείας, στο οποίο, όπως τόνισε πιστεύει πως θα ανταποκριθεί σύντομα το Υπουργείο.
«Όραμά μας είναι η κατασκευή  νέου Βιοκλιματικού Δημοτικού Σχολειού στην Ανδραβίδα, για το οποίο έχουμε ήδη συγκροτήσει επιτροπής εκτίμησης και καταμέτρησης ακινήτου.  Φιλοδοξούμε να κατασκευάσουμε από κοινού ένα νέο 12θέσιο σχολείο, σύγχρονο, που να ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές προκλήσεις του μέλλοντος. Σας ζητούμε να μοιραστείτε μαζί μας αυτό το όραμα και να μας στηρίξετε! Σας ζητούμε τα στηρίξετε το μέλλον αυτού του τόπου, τα παιδιά μας! Ας ανοίξει ακόμα ένα σχολείο, και ας κλείσει ακόμα μία φυλακή…», ανέφερε ο Γιάννης Λέντζας.
Ν. Κεραμέως: «Ένα πραγματικό σχολείο-στολίδι»
Από την πλευρά της η Υπουργός Παιδείας τόνισε πως το νέο Γενικό Λύκειο Λεχαινών είναι «ένα πραγματικό σχολείο-στολίδι, το οποίο είναι ο ορισμός της έννοιας συνέργεια».
Όπως ανέφερε η κα Κεραμέως: «Για αυτό στολίδι έχουν εργαστεί πάρα πολλοί άνθρωποι. Έχει εργαστεί πολύ σκληρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αξίζουν συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη. Έχει εργαστεί πολύ σκληρά η τοπική αυτοδιοίκηση και ο Δήμαρχος. Έχει εργαστεί η ΚΤΥΠ, το Υπουργείο Υποδομών, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Παιδείας, πάνω από όλα όμως έχει εργαστεί η εκπαιδευτική κοινότητα. Οι καθηγητές, τα στελέχη εκπαίδευσης και βεβαίως οι μαθητές μας. Είναι πάρα πολύ μεγάλη η χαρά μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ, το είχαμε υποσχεθεί πως θα έρθουμε για τα εγκαίνια αυτού του υπέροχου σχολείου».
Η Υπουργός Παιδείας ευχήθηκε καλορίζικο το νέο σχολείο και τόνισε πως η θα σταθεί αρωγός σε κάθε νέα προσπάθεια. «Ο στόχος μας είναι ένας: πως η επόμενη γενιά θα είναι καλύτερη από τη δική μας!», τόνισε η Νίκη Κεραμέως.
Σε Νεα Μανολάδα και Ανδραβίδα
Πριν τα εγκαίνια του Γενικού Λυκείου Λεχαινών, η Υπουργός Παιδείας συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, επισκέφθηκε το νέο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μανολάδας που ετοιμάζεται να παραδοθεί και αυτό, καθώς και τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν πλέον το Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας.
«Το Γενικό Λύκειο Λεχαινών προστίθεται σε μία σειρά ουσιαστικών αναβαθμίσεων που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή. Επισκεφθήκαμε δύο δημοτικά σχολεία και βλέπουμε πως  συνολικά η περιοχή αναβαθμίζεται σημαντικά σε επίπεδο υποδομών και κυρίως σε ότι αφορά την σχολική στέγη. Κάνουμε από την πλευρά μας ότι περνά από το χέρι μας για έχουν τα παιδιά μας την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση. Επενδύουμε στην παιδεία και επενδύουμε  όλοι μαζί. Όταν συμπράττουμε όλοι μαζί, το αποτέλεσμα είναι πάντοτε καλύτερο», ανέφερε η Υπουργός Παιδείας.
Ν. Φαρμάκης: «Μεγάλη χαρά και ικανοποίηση»
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τόνισε πως «αποτελεί μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ότι σε τρία μόλις χρόνια καταφέραμε να δημοπρατήσουμε, να  συμβασιοποιήσουμε και να ολοκληρώσουμε ένα υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα στα Λεχαινά, που ήδη λειτουργεί κανονικά από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση  με 3,1 εκ. ευρώ για το νέο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μανωλάδας μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, καθώς και στην μετεγκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας σε ασφαλές περιβάλλον με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Τοποθετήσεις έκαναν επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Ζέρβας καθώς και η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Λεχαινών Παναγιώτα Σπυροπούλου.
Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης οι Βουλευτές Ηλειας Ανδρέας Νικολακόπουλος και Διονυσία Αυγερινοπούλου, οι Αντιπεριφερειαρχες Νικος Κοροβεσης και Δημητρης Νικολακόπουλος, ο Βοηθός Περιφερειάρχη Χρήστος Μπιλιρης,  ο Προεδρος του ΔΛΤ Κυλληνης Γιαννης Βαρβαρεσος, οι Αντιδήμαρχοι Γεωργία Κακαλετρη, Παναγιωτης Βαγγελακος, Νικος Σινος, Αλεξάνδρα Γιαννίτση, Διονύσης Κεκατος, Κωνσταντίνος Χαντζής, ο Προεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Ανυφαντής, ο Γενικός Γραμματεας Κωστας Βαρβαρεσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Μυλωνακης, και εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής κοινότητας και φορείς της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice