OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Αιγιαλείας: Δεύτερος στην Ελλάδα, στις ψηφιοποιημένες υπηρεσίες για τους πολίτες

Μια σημαντική διάκριση καταγράφεται για τον Δήμο Αιγιαλείας, αναφορικά με το επίπεδο ψηφιοποίησης των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης, μέσω της ιστοσελίδας του, των δημοτών με ταχύτητα και ασφάλεια.

Ειδικότερα, ανάμεσα σε 332 δήμους της χώρας, η Αιγιάλεια βρίσκεται στη δεύτερη θέση (μετά από τον Δήμο Αθηναίων) στη λίστα με τους 25 Δήμους που παρέχουν τις περισσότερες υψηλού επιπέδου ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες τους, σύμφωνα με την έρευνα του Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και που είχε θέμα: «Ψηφιακή Διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Μελέτη των δικτυακών τόπων των Δήμων της Ελλάδας». 

Η έρευνα η οποία διεξήχθη κατά την περίοδο Φεβρουαρίου – Ιουνίου, αφορά στο σύνολο των ιστοτόπων των 332 δήμων της χώρας, οι οποίοι, σήμερα, παρέχουν με βάση τις αρμοδιότητές τους να παρέχουν με ψηφιακά μέσα προς τον πολίτη συνολικά 552 καταγεγραμμένες υπηρεσίες. Επισημαίνεται ότι σήμερα οι δήμοι δεν διαθέτουν τυποποιημένο μητρώο των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, έργο που προβλέπεται μέσω της υλοποίησης του ψηφιακού έργου ΔΙΑΥΛΟΣ.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος σημειώνει χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας για αυτή τη διάκριση αλλά και ταυτόχρονα μεγαλώνει το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες μας, ώστε συνεχώς να εντάσσουμε και νέες ψηφιακές υπηρεσίες για τους δημότες μας για να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους χωρίς ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου, με μερικά κλικ στον υπολογιστή τους. Εξάλλου, ο Δήμος Αιγιαλείας φρόντισε και ήταν ο πέμπτος σε σειρά Δήμος από τους συνολικά 332 της χώρας, στην εφαρμογή του συστήματος της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων ΙΡΙΔΑ, ώστε να υπάρχει αμεσότητα ανάθεσης εργασιών και διεκπεραίωσης μεταξύ των υπηρεσιών του αλλά και με συνεργαζόμενες υπηρεσίες εκτός Αιγιάλειας».

Από πλευράς του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων-Πολεοδομίας-Ανάπτυξης κ. Βασίλης Χριστόπουλος τονίζει: «Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δήμος Αιγιαλείας είναι από τους πρώτους Δήμους της χώρας που αξιοποίησε την εφαρμογή “SenseCity» όπου οι δημότες μπορούν να αναφέρουν βλάβες, αστοχίες και όσα αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, αξιοποιώντας και φωτογραφικό υλικό και λαμβάνοντας άμεση ενημέρωση για την πορεία του αιτήματός του μέσω email από τον εκάστοτε αρμόδιο υπάλληλο. Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνουν οι ολοένα βελτιούμενες ψηφιακές εφαρμογές, ώστε η επαφή μας με τον πολίτη να είναι άμεση και κυρίως αποδοτική».

Υπενθυμίζεται ότι οι δημότες μπορούν να αξιοποιούν την πλατφόρμα https://aigialeia.digitalcert.gr επιλέγοντας την επιθυμητή υπηρεσία ανάμεσα στις δεκάδες που είναι διαθέσιμες και που συνεχώς ανανεώνονται.

Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το «Kifissia Santa Walk & Run»

otavoice

Μπακογιάννης: «Η τροφοδοσία δεν σημαίνει και ασυδοσία – Η Αθήνα δεν είναι αποθήκη»

otavoice

Απρόβλεπτο πρόβλημα υγείας για τον Δήμαρχο Ιωαννίνων

otavoice

Μπάμπαλος: «Φωτίζουμε το Ηράκλειο, φωτίζουμε τις καρδιές μας»

otavoice

Κύριε Παπαστεργίου, για που το έβαλε ο “Νικολάκης” των Τρικάλων;

otavoice

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, το τμήμα παλαιών γραμμών στον Πλαταμώνα

otavoice