OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Πολιτιστικά Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ανοιχτά Πανιά 2022: Τετραήμερο εργαστήριο κινηματογράφου για εφήβους, στα Χανιά

«Είμαστε τα σπίτια που μέσα τους ζήσαμε», της Κ. Μαρκουλάκη

Το φετινό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., που αναδεικνύει την πρωτότυπη καλλιτεχνική παραγωγή, τα «Ανοιχτά Πανιά 2022», επιχειρεί να συνεχίσει το δημιουργικό ταξίδι παραγωγής πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο, δίνοντας και πάλι ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες πρακτικές.

15 πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριοποιούμενοι σε ποικίλα πεδία τεχνών, κάνουν πανελλήνια πρεμιέρα, εδώ στην καρδιά της Μεσογείου.

Τα Χανιά το διάστημα από Αύγουστο έως Δεκέμβριο, θα κατακλυστούν από χορό, θέατρο, εικαστικά, μουσική, κινηματογράφο, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πολλά άλλα.

Εμβληματικοί χώροι της πόλης, από το Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης ως τη Συναγωγή Ετζ Χαγίμ, από τον Προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε μέχρι τον Άγιο Ρόκκο, από τη συνοικία της Νέας Χώρας και των Ταμπακαριών, ως τους Τάφους των Βενιζέλων, τη Λίμνη της Αγιάς, τη γέφυρα του Κλαδισού, κ.ά., θα φιλοξενήσουν ξεχωριστές καλλιτεχνικές δράσεις.

Ανοιχτά Πανιά 2022

«Είμαστε τα σπίτια που μέσα τους ζήσαμε»

Ταινία ντοκιμαντέρ παρατήρησης, μικρού μήκους της Κατερίνας Μαρκουλάκη

4ήμερο εργαστήριο κινηματογράφου για εφήβους

Το εργαστήριο θα είναι με επίκεντρο το storytelling, τον κινηματογράφο της παρατήρησης και το ντοκιμαντέρ. Μέσω από αυτό το hands-on εργαστήριο, οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα εργαλεία της αφήγησης και της γραφής στο ντοκιμαντέρ, να πειραματιστούν και να παίξουν μαθαίνοντας πως ο καθένας μπορεί να κάνει μια ταινία.

Τρίτη 22, Τετάρτη 23, Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, Ώρες: 19:00-21:00
Απευθύνεται σε: Εφήβους 13 έως 16 ετών

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την σκηνοθέτιδα Κατερίνα Μαρκουλάκη.

Δωρεάν συμμετοχή με κράτηση θέσης στο email: [email protected]

Το εργαστήριο αποτελεί παράλληλη δράση της ταινίας «Είμαστε τα σπίτια που μέσα τους ζήσαμε», σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μαρκουλάκη, η οποία θα προβληθεί στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», στο Κουμ Καπί.

Σύνοψη ταινίας:

Μια επίσκεψη στον τόπο που μεγάλωσε η μητέρα της σκηνοθέτιδας πυροδοτεί την δημιουργία μιας ταινίας σαν φωτογραφικό άλμπουμ, μπλεγμένο με θολές αναμνήσεις και εντυπώσεις ανθρώπων, σχέσεων και εν τέλει μιας ολόκληρη εποχής. Αποσπασματικές συζητήσεις, αποκόμματα συνταγών, φωνές, τραγούδια, κουτσομπολιά.

Αναζητώντας τα χαμένα νήματα των οικογενειακών δεσμών, η ταινία «Είμαστε τα σπίτια που μέσα τους ζήσαμε» είναι μια προσπάθεια ανακάλυψης των ιστοριών των γυναικών μιας οικογένειας. Ένα ταξίδι αυτογνωσίας με τρυφερότητα, χιούμορ και υπομονή, ένας αναστοχασμός πάνω στα όρια των έμφυλων σχέσεων, των οικογενειακών δεσμών και των κοινωνικών συμβάσεων.

Μια διαδρομή ανακάλυψης των ιστοριών που δεν λέγονται, μια τελετή συγχώρεσης, συμφιλίωσης και αποδοχής.

Σκηνοθεσία – cinematography – σενάριο: Κατερίνα Μαρκουλάκη

Περισσότερες πληροφορίες: Ανοιχτά Πανιά 2022 – Είμαστε τα σπίτια που μέσα τους ζήσαμε – Chania Culture (chania-culture.gr)

Σχετικά Άρθρα

Ο Παπαστεργίου στη Βοστώνη, για τις Έξυπνες πόλεις του σήμερα και του αύριο

otavoice

Επιχειρηματίας δώρισε δύο οχήματα, στην Ασφάλεια Καλάμου & στο ΑΤ Ωρωπού

otavoice

Κιλκίς: Αποκαλυπτήρια αίθουσας “Βασίλη Μακρίδη” στην Παλαιοντολογική Έκθεση

otavoice

Επίσκεψη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ανάληψης, στον Δήμαρχο Λεβαδέων

otavoice

Δήμος Μαλεβιζίου: Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Γάζι

otavoice

Παχατουρίδης: «Με σύμμαχο την Περιφέρεια Αττικής προχωράμε τα όνειρά μας»

otavoice