OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ανδριόπουλος: «Πολύπλευρη δράση & συνεχής προσπάθεια βελτίωσης όλων των υποδομών του Δ. Αιγιαλείας»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ`ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΝΠΔΔ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ»

Στην πολύπλευρη δράση, μέσω συνεχούς προσπάθειας για την βελτίωση όλων των υποδομών που διαχειρίζεται το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία» του Δήμου Αιγιαλείας αναφέρθηκε ο πρόεδρος κ .Παναγιώτης Ανδριόπουλος που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου συνέντευξη εφ`όλης  της ύλης.

«Το ΝΠΔΔ `Πολιτισμός Παιδεία Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας` είναι ένας ζωντανός οργανισμός που καλύπτει ένα πολύ μεγάλο φάσμα δράσεων για όλες τις ηλικίες μιας και έχει αρμοδιότητες από βρέφη μέχρι τρίτη ηλικία, που αντιμετωπίζονται με το ίδιο ενδιαφέρον στην προσπάθεια να προσφέρουμε το δυνατό καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ .Ανδριόπουλος τονίζοντας ότι «από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων της παρούσας δημοτικής αρχής η `εντολή` του δημάρχου κ .Καλογερόπουλου ήταν να ανατάξουμε όλες τις δομές!».

Δίδοντας αναλυτικά στοιχεία για το έργο που μέχρι σήμερα έχει παραχθεί σε Παιδεία (βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ), Αθλητισμό, Πολιτισμό, ΚΑΠΗ αλλά και προωθούμενες δράσεις ο κ .Ανδριόπουλος δεν παρέλειψε να «απαντήσει» σε σχόλια σχετικά με την λειτουργία και την αύξηση προσωπικού σε ορισμένες δομές υπερτονίζοντας ότι «στο πλαίσιο των Αρχών που διέπουν την παρούσα δημοτική αρχή όσον αφορά στη διαχείριση όλων των δομών και έργων στο Δήμο, εκκινήσαμε την διαδικασία με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια προκειμένου να μπει τέλος στο καθεστώς που μέχρι πρότινος ίσχυε για τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, δίδοντας δικαίωμα στην εργασία με συνθήκες απόλυτης διαφάνειας, δημοσιότητας, αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας.

Και πέραν τούτου, όταν απαιτήθηκε να ενισχύσουμε με επιπλέον προσωπικό τις δομές επιλέξαμε από τα άτομα που είχαν υποβάλλει αιτήσεις μέσω ΑΣΕΠ. Ως εκ τούτου είναι σαφές πως τα όσα ανά καιρούς αναφέρονται από κάποιους περί «στρατιάς» εργαζομένων που ετοιμάζει η δημοτική αρχή Καλογερόπουλου όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά είναι πέρα από κάθε λογική! Είναι απαρέγκλιτη αρχή μας η απόλυτη διαφάνεια και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά!».

ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ:
Στην αρμοδιότητα του ΝΠΔΔ έχουμε πέντε Παιδικούς Σταθμούς και συγκεκριμένα 3 ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ 1 ΔΙΑΚΟΠΤΟ και 1 ΑΚΡΑΤΑ από αυτούς οι «3» είναι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί (2 ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ 1 ΑΚΡΑΤΑ).

Συνολικά στους Βρεφονηπιακούς αρμοδιότητάς μας έχουμε 291 παιδιά (εκ των οποίων είναι 70 ΤΡΟΦΕΙΑ και 221 μέσω ΕΣΠΑ). Όσον αφορά τα έξοδα λειτουργίας τους, καλύπτονται από την επιχορήγηση που λαμβάνει μηνιαίως το ΝΠΔΔ από το δήμο αλλά και μέσω της ΕΤΑΑ. Σε όλους τους παιδικούς σταθμούς την τελευταία τριετία έχουν γίνει εργασίες συντήρησης, χρωματισμοί, καλλωπισμοί ώστε να αποτελούν ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον κυρίως για τα παιδιά αλλά και τους εργαζόμενους.

– Να τονιστεί ότι όταν αναλάβαμε υπήρχαν σταθμοί (όπως της Μυρτιάς και του Διακοπτού) που ελλείψει παιδιών υπήρχε εισήγηση να κλείσουν, ωστόσο σήμερα έχουν αυξηθεί οι οικογένειες που επιλέγουν τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και κατ`επέκταση έχει απαιτηθεί και αύξηση στο προσωπικό ώστε να τηρείται η ορθή λειτουργία τους.

Αυτή τη στιγμή συνολικά εργάζονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς «54» ΑΤΟΜΑ.

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Α ́ΚΑΙ Β ́ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΟΛΙΚΗ W.C.
ΒΑΨΙΜΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ ΠΤΥΣΣΟΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣΜΑΤΑ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ
ΤΑΠΗΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΥΡΤΙΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ήταν υποβαθμισμένος.

Καναμε παρεμβάσεις
ΒΑΨΙΜΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΥΝ ΚΑΓΚΕΛΑ-ΜΑΝΤΡΑ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Παιδικής χαράς και διαμορφώνουμε κήπο.

– Δ’ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΙΓΙΟΥ όταν αναλάβαμε μετά και την σχετική εισήγηση πως έμπαινε ζήτημα στην πλήρωση των προδιαγραφών λειτουργίας, κάναμε έρευνα για την ανεύρεση νέου χώρου. Αφού δεν ανευρέθη κάποιος χώρος εντός των γεωγραφικών ορίων στην περιοχή της Καλλιθεάς, μεταφέρθηκε σε καινούργιο χώρο επί της οδού Παυσανίου ο 4ος Παιδικός σταθμός αλλάζοντας τα γεωγραφικά όρια. Πλέον έχουμε ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο και σύγχρονο παιδικό σταθμό.

– ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ σύμφωνα με ανάγκες η απαίτηση για νέο οίκημα επιβεβλημένη. Είμαστε σε αναζήτηση βάσει προδιαγραφών 200-250 τ.μ.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΚΕΠΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΓΥΨΙΝΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΨΕΥΔΟΡΟΦΗ

Δεν κάναμε περισσότερα γιατί η δυναμικότητα είναι μεγαλύτερη και είμαστε σε αναζήτηση νέου χώρου.

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΚΡΑΤΑΣ απ όταν ιδρύθηκε όπως μας ανέφεραν άνθρωποι της περιοχής, δεν είχε γίνει τίποτε ιδιαίτερο.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ
ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ που ήταν και το σοβαρότερο θέμα που αντιμετωπίσαμε.
ΒΑΨΙΜΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ

– ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ̈Π.Π.Α.Κ.Π.Δ.Α.» σύνολο «7»
6 ΚΔΑΠ και 1 ΚΔΑΠ-ΜΕΑ (3 στο ΑΙΓΙΟ (και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) και 1 ΑΒΥΘΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 1 ΔΙΑΚΟΠΤΟ ΚΑΙ 1 ΑΚΡΑΤΑ ) ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΙΔΙΩΝ: 97 (45 ΤΡΟΦΕΙΑ ΚΑΙ 52 ΕΣΠΑ)
να θυμίσουμε ότι με απόφαση μας δόθηκε η δυνατότητα εγγραφής όλων των παιδιών στα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» (Κ.Δ.Α.Π.) και «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες» (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ) του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» που έμειναν εκτός Προγράμματος Ε.Σ.Π.Α.» και η παρακολούθηση των Δραστηριοτήτων ΔΩΡΕΑΝ (χωρίς αντίτιμο) για το σχολικό έτος 2021-2022, των οποίων οι γονείς ενώ είχαν υποβάλλει αίτηση ένταξης με πλήρη φάκελο στην ΕΕΤΑΑ για συμμετοχή στη Δράση και φέτος λιγότερα παιδιά δικαιούχοι –στο 50% η φοίτηση φέτος και πέρυσι δωρεάν. Για το έτος 2022-2023 δεν είχαμε τη δυνατότητα κάλυψης δωρεάν φοίτησης και μειώσαμε το τροφείο σε 50% και σε οικογένειες με δύο παιδάκια να πληρώνει μόνο το ένα.

Το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ όλων των Ειδικοτήτων που εργάζεται στα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ αποτελείται από 17 ΑΤΟΜΑ συνολικά για όλα τα ΚΔΑΠ του δήμου.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας διαπιστώσαμε πως στη συντριπτική πλειοψηφία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις και δυστυχώς εγκατάλειψη σε πολλές περιπτώσεις. Δόθηκε ιδιαίτερο βάρος αυτή τη τριετία σε έργα στις αθλητικές εγκαταστάσεις είτε από ιδίους πόρους είτε μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων που αξιοποιήθηκαν στην κατεύθυνση αυτή ωστόσο είναι αρκετά έργα που απαιτούνται να γίνουν, ενώ αυξάνονται διαρκώς και οι ανάγκες δεδομένης της χρήσης που γίνεται από ομάδες και μεμονωμένους αθλητές.

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ-ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε πάρα πολλούς αθλητικούς χώρους όπου είδαμε ότι απαιτείτο τοποθετήθηκαν προστατευτικά αφού υπήρχαν τοίχοι με μπετόν κάτι που ήταν πολύ επικίνδυνο και για τους αθλούμενους αλλά και για τους επισκέπτες. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολύ συχνά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε φθορές από κλοπές και δολιοφθορές (ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο στους αθλητικούς χώρους αλλά γενικότερα σε κοινόχρηστους χώρους…).

Επιγραμματικά:

ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΖΗΡΙΑΣ

Εκτός από τα προστατευτικά έγινε περίφραξης και αντικατάσταση τοιχίου που είχε πέσει και ήταν επικίνδυνο. Δεν υπήρχε προστατευτικό ακόμα και στα σίδερα και τα καλούπια να είναι εμφανή. καθώς και καμία περίφραξη με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΜΑΡΩΝ

1) Τοποθέτηση παροχής ηλεκτροδότησης που δεν υπήρχε καθόλου. Ηλεκτροδοτούνταν από το γήπεδο ποδοσφαίρου. Ιδιαίτερα νυχτερινές ώρες ο συνδυασμός ποτίσματος του γηπέδου με τα φώτα του Κλειστού είχε αποτέλεσμα να πέφτει το ρέυμα.
2) στεγανοποίηση σκεπής που έσταζε στο παρκέ και δημιουργούσε θέματα στην πυρασφάλεια και τον. ηλεκτροφωτισμό
3) εξωτερικό βάψιμο

Δέσμευση για δημιουργία γηπέδου 5Χ5 και ένα εξωτερικό στις Καμάρες που πιστεύουμε θα υλοποιηθεί άμεσα.

5Χ5 ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΩΝ
1) φώτα LED
2) καινούργια παροχή ηλεκτροδότησης μιας και είχαν μπει μόνο οι πυλώνες.

ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΒΥΘΟΥ (7Χ7)
1) τοποθέτηση μεταχειρισμένου συνθετικού χλοοτάπητα (που είχε εξασφαλίσει ο σύλλογος από την ΕΠΣ) για κάλυψη αναγκών σωματείου. Έχει ήδη παραληφθεί ο χλοοτάπητας και προχωρούν οι εργασίες που απαιτούνται πριν την τοποθέτησή του ώστε μέχρι τέλος του μήνα να έχει ολοκληρωθεί από τον εργολάβο.
2) προβολείς στο γήπεδο 7Χ7

ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΒΥΘΟΥ (11Χ11)
1) αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα

ΤΕΝΙΣ ΑΒΥΘΟΥ
1) κατασκευή δύο στεγάστρων για αθλούμενους και θεατές
2) αντικατάσταση προβολέων LED
3) επίστρωση τριών γηπέδων τένις
4) εξοπλισμό καινούργιο (φιλέ κ.λπ.)

ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΕΜΕΝΗΣ
1) τοποθέτηση κερκίδων

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟΥ
1) φώτα (πυλώνες)
3) έχουν αναρτηθεί οι όροι του διαγωνισμού για κλειστό προπονητήριο. Πρόκειται για χρονοβόρα μελέτη που έχει αναθεωρηθεί τέσσερις φορές μιας και προχωρώντας προκύπτουν νέα δεδομένα και διαφορετικές απαιτήσεις.
4) έχει ολοκληρωθεί η 1η φάση του διαγωνισμού για αντικατάσταση του χλοοτάπητα και ήδη ανάδοχος.

Υπάρχουν ωστόσο και πολλές εργασίες που δεν μπορούμε να καλύψουμε. Από τον περ. Δεκέμβριο κατέβηκε ο πυλώνας που είχε πάρει κλίση -Το ίδιο απαιτείται και για τον πυλώνα στη β/α πλευρά και πρέπει να ελεγχθούν όλοι. Πρόκειται για κοστοβόρα μελέτη και εργασίες που απαιτούν επιπλέον αρωγή από το δημοτικό ταμείο. Τίθεται ζήτημα σοβαρής επικινδυνότητας που θα πρέπει να καλυφτεί από το Δήμο.

– προγραμματίστηκε η στεγανοποίηση των κερκίδων.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΙΓΙΟΥ
1) επισκευή και συντήρηση του μηχανοστασίου και πυρασφάλειας (λόγω επικινδυνότητας)

2) με την βοήθεια του Δήμου, προχωράμε σε υποστύλωση του τοιχίου, επισκευή-ανακαίνιση αποδυτηρίων- λουτρών, αντικατάσταση κερκίδων κ.λπ.

Προωθούμε αίτημα προς δημοτικό συμβούλιο να υπάρξει χρηματοδότηση για ένα ολοκληρωμένο έργο.

ΓΗΠΕΔΟ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
1) πυλώνες αντικαταστάθηκαν και λειτουργούν διευρύνοντας χρόνο προπονήσεων.
2) τοποθέτηση κερκίδων
3) ανέγερση αποδυτηρίων σε εξέλιξη. Μέχρι την άνοιξη υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμα.

ΤΕΝΙΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ
1) διαπλάτυνση περίφραξης γηπέδου τένις

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
1) εγκατάσταση μικρής θερμαινόμενης δεξαμενής swimming box πραγματοποιήθηκε τοποθέτηση του συστήματος ολοκληρωμένης κολυμβητικής εγκατάστασης νέας τεχνολογίας Swimming Box το οποίο είναι ένα σύγχρονο και πλήρες σύστημα κολυμβητικής  δεξαμενής που διαθέτει υπερχείλιση και στις τέσσερις πλευρές, είναι θερμαινόμενη με αντλία θερμότητας, έχει θερμομόνωση και περιλαμβάνει πλήρως εξοπλισμένο σύγχρονο μηχανοστάσιο, με διαμορφούμενες και αυξομειούμενες, αναλόγως των αναγκών, διαστάσεις.

4) 2η φάση προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης έχουν ήδη αναρτηθεί οι όροι για να τοποθετήσουμε

Φωτοβολταϊκά πάνελ. Λαμπτήρες, επιδιορθώσεις (αντλίες ροή υδάτων).

ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΡΟΔΙΑΣ
1) Επισκευή αποδυτηρίων φιλοξενούμενων (σκεπή)
2) Τοποθέτηση κερκίδων

ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΙΓΕΙΡΑΣ
1) Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα
2) Προχωρήσαμε σε μετακίνηση των αποδυτηρίων και όλες τις απαραίτητες ενέργειες μιας και στο συγκεκριμένο γήπεδο απαιτούνταν τεχνικά έργα που δεν μας τιμά το γεγονός ότι δεν είχαν γίνει… (ή με τον τρόπο που είχαν γίνει…)

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ & ΓΗΠΕΔΟ ΑΚΡΑΤΑΣ
Φώτα- λουτρά-αποδυτήρια συντήρηση

– Όταν αναλάβαμε βρήκαμε πολλά έργα που είχαν υποτιθέμενα ενταχθεί προς χρηματοδότηση με μόνο ένα Τεχνικό Δελτίο όμως- και έτσι προωθήσαμε τη σύνταξη Μελετών και όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προχωρήσουν σωστά τα έργα. στις χρηματοδοτήσεις αυτές με τιμές αγοράς τιμές

– Μετά από συντονισμένες ενέργειες με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες εντάχθηκε σε χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας η «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Δ.Ε. ΑΙΓΙΟΥ, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΑΙΓΕΙΡΑΣ, ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ & ΕΡΙΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» με συνολικό προϋπολογισμό 430.000€.

– Εντάχθηκε στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας χρηματοδότησης ύψους 400.000€ για «Εκσυγχρονισμό Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Αιγιαλείας».

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια αθλητικών συλλόγων και φορέων ενισχύοντας σαν συνδιοργανωτές για τη διεξαγωγή αγώνων και εκδηλώσεων. όπως ΑΓΩΝΕΣ με το τοπικό Σωματείο Στίβου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» που διοργανώνει και τον Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας, καθώς και παράλληλους αγώνες 5 και 1,5 χλμ.

– Συνδιοργανώσαμε ένα εξαιρετικό event beach volley στην παραλία της Αβύθου το καλοκαίρι.
– Συμμετείχαμε στο GNC 3X3 SUMMER TOUR που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στην ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ του Αιγίου τον περασμένο Ιούλιο.
– BEACH & GRASS VOLLEYBALL FESTIVAL ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΚΟΛΗΣ
– «ΑΙΓΙΟ SUMMER FUN 2021» που διεξήχθη σε δύο περιόδους με διαμονή των ομάδων από την Αττική σε ξενοδοχειακές μονάδες της ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ και τη συμμετοχή τοπικών σωματείων. Συμμετείχαν 720 αθλητές – 90 προπονητές/συνοδοί των ομάδων και πλήθος γονέων/εκδρομέων που παρακολούθησαν τις αγωνιστικές δραστηριότητες και αρκετά ακόμα αθλητικά γεγονότα που θα πρέπει να σημειωθεί ότι η περίοδος του COVID έβαλε «φρένο» και μας πήγε πολύ πίσω.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

– Πινακοθήκη Ακράτας
Με γοργούς ρυθμούς και σε αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών ολοκληρώσαμε τις εργασίες συντήρησης και αντικατάσταση της κεραμοσκεπής του κτιρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης Ακράτας όπου διαφυλάσσεται και εκτίθεται συλλογή έργων ζωγραφικής προερχόμενη από δωρεά της κας Ζωής Ψαρρού, του κου Χαράλαμπου Γιαννακόπουλου και του κου Τάκη Σιδέρη και φιλοξενεί παράλληλα κατ’ έτος εκδηλώσεις προβολής έργων ζωγραφικής καταξιωμένων δημιουργών.

– Λαογραφικό Μουσείο
Ως γνωστόν το οίκημα ανήκει κατ` 75% στο Νοσοκομείο Αιγίου. Όταν αναλάβαμε μάλιστα λάβαμε και Αγωγή εξώσεως γιατί οφείλονταν ενοίκια δέκα ετών – σε συνεννόηση με τη διοίκηση ήδη αποπληρώσαμε τα πέντε χρόνια και συνεχίζουμε να πληρώνουμε. Σε ότι αφορά εργασίες συντήρησης (με κυριότερη την επιδιόρθωση της σκεπής) που θα πρέπει να γίνουν στο Λαογραφικό Μουσείο είμαστε σε συζητήσεις με το Νοσοκομείο και πιστεύουμε άμεσα θα προχωρήσουν

– Πινακοθήκη Αιγίου
Είναι γνωστό ότι έχουμε εξαιρετικούς πίνακες που μάλιστα εθελοντικά κάποιοι συντηρήθηκαν με ευθύνη προηγούμενων διοικήσεων από τη σχολή καλών τεχνών ωστόσο παραμένουν στα κουτιά. Υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις για διαμόρφωση του ορόφου του Γατείου ώστε να φιλοξενηθεί η Πινακοθήκη.

– Φιλαρμονική Αιγείρας

Καλύπτουμε τις ανάγκες σε αναλώσιμα, της δημοτικής φιλαρμονικής, τη σύμβαση έργου με τον αρχιμουσικό και είμαστε σε αναζήτηση εξεύρεσης λύσεων για την ορθή λειτουργία της Φιλαρμονικής και την μετονομασία της σε «Φιλαρμονική δήμου Αιγιαλείας Ι.Κοκονέτσης».

-Βιβλιοθήκη Αιγίου
Με τη μεταφορά των υπηρεσιών στο κτίριο της Ν.Πλαστήρα αποσυμφορήθηκε και άλλαξε η όψη της Βιβλιοθήκης Αιγίου Γ.Παναγόπουλος. Πραγματοποιούνται δράσεις –αναγνώσεις κλπ

ΚΑΠΗ
Στο δήμο μας λειτουργούν δύο ΚΑΠΗ στο Αίγιο και ένα στην Ακράτα. Διατηρούμε τους χώρους σε πολύ καλή κατάσταση με ότι εργασίες απαιτούνται. Ριζική ανακαίνιση. Βάψιμο, κουρτίνες, κουζίνες, βοηθητικοί χώροι. Η δουλειά που γίνεται στα ΚΑΠΗ είναι εξαιρετική!

– ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ
– ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ και ΕΥΕΞΙΑΣ
– ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ όπου μέσα από αυτή δίδονται διέξοδοι και ενδιαφέρουσες δράσεις όπως ο περίπατος που τα έσοδα διατέθηκαν στο Άσυλο Ανιάτων Κλεομένους Οικονόμου Ιατρού.
Συνεργασία με θεραπευτικό κέντρο «ΜΕΡΙΜΝΑ» που μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος TEC-MED γίνονται αξιολογήσεις σε πολλαπλούς τομείς της υγείας.
– ΟΜΑΔΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ και στα ΚΑΠΗ του Αιγίου και στα ΚΑΠΗ της Ακράτας
– ΧΟΡΩΔΙΑ
– Υπό σύσταση και θεατρική ομάδα.

Σχετικά Άρθρα

Επιχειρηματίας δώρισε δύο οχήματα, στην Ασφάλεια Καλάμου & στο ΑΤ Ωρωπού

otavoice

Κιλκίς: Αποκαλυπτήρια αίθουσας “Βασίλη Μακρίδη” στην Παλαιοντολογική Έκθεση

otavoice

Επίσκεψη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ανάληψης, στον Δήμαρχο Λεβαδέων

otavoice

Δήμος Μαλεβιζίου: Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Γάζι

otavoice

Παχατουρίδης: «Με σύμμαχο την Περιφέρεια Αττικής προχωράμε τα όνειρά μας»

otavoice

ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας: «Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του βουλευτή κ. Ζήση Τζηκαλάγια»

otavoice