OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τρία Ηλεκτρικά Οχήματα απέκτησε ο Δήμος Ασπροπύργου

Ο Δήμος Ασπροπύργου παρέλαβε σήμερα, Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου τα τρία πρώτα οχήματα ηλεκτρικού τύπου, ένα ηλεκτρικό μικρό φορτηγό με υδραυλικά ανατρεπόμενο κάδο, και δύο μικρά ηλεκτρικά φορτηγά ανοικτού τύπου, τα οποία και θα διατεθούν στις  υπηρεσίες της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου.

Στο πλαίσιο της ένταξης του στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο Δήμος πραγματοποίησε την ανωτέρω επιλογή με γνώμονα την οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος και την άμεση ανάγκη να αποκτήσει ο Δήμος Ασπροπύργου καινούργια ασφαλή οχήματα σύγχρονων προδιαγραφών στη Διεύθυνση Καθαριότητας.

Κατά την παράδοση τους, παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, κ. Μιχαήλ Ψωμιάδης και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας, κ. Γεώργιος Πέππας.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου, ανέφερε χαρακτηριστικά για την παραλαβή των νέων ηλεκτρικών οχημάτων: «Ευθυγραμμιζόμαστε με τον Στόχο 11  Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του ΟΗΕ. Οι σημερινές πόλεις πρέπει να είναι έξυπνες και ανθεκτικές και τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής ενέργειας, εν σχέση με τα ορυκτά καύσιμα, είναι πολλαπλά και απαράμιλλα. Έχουμε εξασφαλίσει και άλλα οχήματα από το πρόγραμμα, και αναμένουμε την παράδοση τους. Με μικρά μα σταθερά βήματα, δημιουργούμε ένα πιο αειφόρο «αύριο», σε έναν κόσμο, σε μία πόλη, που αλλάζει».

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice