OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στην συνάντηση δημάρχων στην Πάτρα, ο Διονύσης Μπέλτσος- Η πρόσκληση Παπαστεργίου

Σε μια σημαντική ημερίδα υψηλού επιπέδου, που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη “Σπιράλ” του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων Πέτρου Ψωμά, συμμετείχε ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου, Διονύσης Μπέλτσος μέσα στα πλαίσια των επαφών του για την κατάρτηση του προγράμματος του αλλά και την εξωστρέφεια που τόσο ανάγκη έχει ο δήμος Πύργου.

Στην  ενημερωτική ημερίδα συμμετείχαν 20 δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων από όλη την Ελλάδα οι οποίοι παρουσίασαν καλές πρακτικές, αφού την τριετία που πέρασε ξεχώρισαν για το πρωτοποριακό έργο τους και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Σαββάτο(8/10) στο Θέατρο “Απόλλων” στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της αχαικής πρωτεύουσας και το παρών έδωσαν σημαντικές αυτοδιοικητικές προσωπικότητες, ενώ στις τρείς θεματικές ενότητες παρουσιάστηκαν οι καλές πρακτικές.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστρεργίου ανέλυσε πως έγινε το θαύμα των Τρικάλων και συμπεριελήφθησαν στις 100 Ουδέτερα Κλιματικές Ευρωπαικές Πόλεις, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος  παρουσίασε το πρωτοποριακό πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων στην πόλη του.

Ανάλογες παρουσιάσεις για καλές πρακτικές έγιναν από τους Δήμαρχους Χαίδαρίου, Βαγγέλη Ντηνιακό, Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπο Λυσίκατο, Λίμνης Πλαστήρα Νάνο Παναγιώτη, Νικολάου Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση, Δωρίδος Καπεντζώνη Γιώργο και εκπροσώπους από τους Δήμους Παλαιού Φαλήρου, Ελληνικού Αργυρούπολης, Βέροιας, Καστοριάς, Κοζάνης και Χανίων.

Στο περιθώριο της ημερίδας ο κ. Μπέλτσος είχε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος τον κάλεσε να επισκεφτεί τα Τρίκαλα και να γνωρίσει από κοντά τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλήτρια  καλών πρακτικών με άξονα τις νέες τεχνολογίες και τον σεβασμό του περιβάλλοντος.

Ο κ. Μπέλτσος δίνει μεγάλο βάρος στην δημιουργία μιας δυνατής ομάδας τεχνοκρατών που θα μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τον δήμο από τις συνηθισμένες νοοτροπίες και πρακτικές και θα τον κάνουν ικανό να διεκδικήσει επί ίσοις όροις αυτό που του αξίζει. Λεφτά υπάρχουν τονίζει ο κ. Μπέλτσος, είτε από ευρωπαικά προγράμματα , είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από το “Αντώνης Τρίτσης”, είτε από συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό που μας λείπει είναι η γνώση, το όραμα και τα εργαλεία για να πάρει ο Πύργος το μερίδιο που του αναλογεί.

“Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είναι για όλους εμάς τους νέους αυτοδιοικητικούς ένας πολύτιμος δάσκαλος για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε σημαντικά πράγματα στους δήμους μας. Τα Τρίκαλα είναι ένα αυτοδιοικητικό σχολείο και είμαι χαρούμενος που θα μπορέσω να το επισκεφτώ και να δώ από κοντά πως μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση” Είναι μια τιμητική πρόσκληση, πρόκληση , τονίζει ο κ. Μπέλτσος.


Ο κ. Διονύσης Μπέλτσος είχε μια σύντομη συνεργασία με τον κ. Πέτρο Ψωμά και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο χρονικό διάστημα, επισημαίνοντας πως Πύργος και Πάτρα δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα αλλά μπορούν μέσα από μια ειλικρινή, ισότιμη συνεργασία να διεκδικήσουν και να κερδίσουν πολλά από τις χαμένες ευκαιρίες του παρελθόντος.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice