OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Πολιτιστικά Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Παράλληλες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Σχολών της «Φάρις»

«Η Καλαμάτα σχεδιάζει προσεκτικά τα βήματα εκείνα που θα την μετατρέψουν σε σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη», τόνισε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», που ξεκίνησε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και την Αρχαία Μεσσήνη.

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στον Καθηγητή Αρχαιολογίας και Αντιπρόεδρο του Σωματείου, Πέτρο Θέμελη. Στο φουαγιέ του Μεγάρου, εγκαινιάστηκε η έκθεση «Αενάως» αφιερωμένη στο ταξίδι του καθηγητή στις ανασκαφές και αναστήλωση της Αρχαίας Μεσσήνης.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαμάτας, αφού καλωσόρισε τα μέλη του Σωματείου στην πόλη, αναφερόμενος στην έκθεση είπε ότι «δείχνει την προσπάθεια ενός σπουδαίου ανθρώπου, του Καθηγητή Πέτρου Θέμελη. Μέσα από το φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, θα ζήσουμε κι εμείς αυτό το υπέροχο ταξίδι του κ. Θέμελη. Θα δούμε τις δεκαετίες. Πώς εξελίχθηκε αυτή η προσπάθεια, πώς κατάφερε η Αρχαία Μεσσήνη να μην ανήκει μόνο στη Μεσσηνία αλλά στην παγκόσμια κοινότητα».

Η έκθεση συντέθηκε σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι της Κ.Ε. «ΦΑΡΙΣ» του Δήμου Καλαμάτας και του Διευθυντή του Τομέα Εικαστικών, Παναγιώτη Λαμπρινίδη, ενώ η πρώτη βραδιά έκλεισε με χορευτικό δρώμενο το μικρό χορευτικό σύνολο της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας σε χορογραφία της Πηνελόπης  Μωρούτ, που επιμελήθηκε η Καλλιτεχνική Διευθύντριά του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Λίντα Καπετανέα.

Το Σάββατο, κύρια ημέρα του Συνεδρίου, στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στο έργο του κ. Θέμελη και στο πρόσωπο του Προέδρου του Διαζώματος, Σταύρου Μπένου «που έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη του πολιτισμού στην πόλη μας, τον άνθρωπο που σε πολύ δύσκολες στιγμές με κρίσιμες αποφάσεις βοήθησε την Καλαμάτα να πάει ένα βήμα μπροστά. Να εξέλθει από τη νοοτροπία της μικρής επαρχιακής πόλης, και να εισέλθει στη σύγχρονη εποχή».

Αναφερόμενος στο μέλλον του Δήμου Καλαμάτας, ο κ. Βασιλόπουλος είπε:

«Εμείς, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και με δεδομένο ότι η πόλη είναι έτοιμη να κάνει το άλμα, προσπαθούμε να τη βγάλουμε από τα σύνορα της χώρας μας. Να την κάνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Όπλο μας σε αυτή την προσπάθεια, ο σωστός σχεδιασμός, αλλά κυρίως το υπερπρόγραμμα, η ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Έξυπνων και Κλιματικά Ουδέτερων πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2030.  Μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε σε τι περιβάλλον θέλουμε να ζήσουμε εμείς, τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές τις επόμενες δεκαετίες».

Το απόγευμα του Σαββάτου 1η Οκτωβρίου, στο Αρχαίο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, δόθηκε συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας προς τιμήν του Πέτρου Θέμελη με δύο πρωτότυπα έργα του Γιώργου Κουρουπού και του  Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθη Γυφτάκη

Σχετικά Άρθρα

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice