OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Κάηκε ολοσχερώς τμήμα του δημαρχείου Σερβίων Κοζάνης

Λίγο μετά τη μία το ξημέρωμα καπνός και περίεργη μυρωδιά αναστάτωσε τους κατοίκους των Σερβίων Κοζάνης. Όπως διαπίστωσαν οι ίδιοι, έβγαινε από το ιστορικό κτίριο του δημαρχείου. Αμέσως κινητοποιήθηκαν καλώντας την πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanilife.gr κάηκε μεγάλο μέρος του δημαρχείου. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τσοτυλίου, Σερβίων και Κοζάνης, όπως επίσης ασθενοφόρο και αστυνομία. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 15 πυροσβέστες.

Η φωτιά επεκτάθηκε καταστρέφοντας τα πάντα στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου και γρήγορα η εστία φωτιάς έφτασε στη σκεπή του. Η αιτία που προκλήθηκε η πυρκαγιά πιθανότατα να είναι από κάποιο βραχυκύκλωμα. Παρόλα αυτά η πυροσβεστική υπηρεσία θα ρίξει φως στην υπόθεση

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 03:10. Μέχρι αυτήν την ώρα οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο κρατώντας τον πλήρη έλεγχο.

Μεγάλη η αγωνία για την επόμενη μέρα και τη λειτουργία του Δήμου Σερβίων, καθώς και των υπηρεσιών που στεγάζονται στο δημαρχείο, αφού θα πρέπει να βρεθούν άμεσα διαθέσιμοι χώροι.

Συγκλονισμένος ο δήμαρχος Σερβίων«Η καταστροφή στον πάνω όροφο, στο παλιό κτίριο είναι ολοκληρωτική»

Συγκλονισμένος ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, ανέφερε πως η καταστροφή στον πάνω όροφο, στο παλιό κτίριο είναι ολοκληρωτική. Όλα ξεκίνησαν με πολύ έντονη μυρωδιά καμένου πλαστικού. Δυστυχώς είναι δύσκολες οι συνθήκες. Είμαστε εδώ για τα δύσκολα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε γρήγορα. Πιατεύουμε στην αρωγή της πολιτείας.

Τη μέρα της μεγάλης μας γιορτής , τον Νιάημερο , το Σάββατο βράδυ ξημερώνοντας Κυριακή περίπου 1:15 ξεκίνησε μια πυρκαγιά που κατέστρεψε το ιστορικό μας Δημαρχείο .
Συγκεκριμένα καταστράφηκε ολοσχερώς το παλαιότερο κεντρικό τμήμα του πρώτου ορόφου το οποίο κτίστηκε το 1936-38 επί προεδρίας Νίκου Καζακίδη . Είχε πυρποληθεί τον Απρίλιο του 1941 από γερμανικά Stukka και αποκαταστάθηκε το 1959. Η ανατολική και η δυτική του πτέρυγα είναι νεότερες και φέρουν δομικά υλικά -μπετόν – που απέτρεψαν την καταστροφή . Το κεντρικό τμήμα όμως , ως παλαιότερο είχε ξύλινη σύνδεση με τη σκεπή και κάηκε ολοσχερώς . Τα αρχεία του Δήμου Σερβίων δεν κινδυνεύουν , αφού είναι αποθηκευμένα σε cloud , η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη όμως . Με δουλειά θα κάνουμε το Δημαρχείο μας καλύτερο και πιο ασφαλές . Ήδη αύριο η Δημοτική Αρχή θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί για την ιεράρχηση των αναγκών και την απεύθυνση αιτημάτων προς την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για να γίνει το Δημοτικό μας Μέγαρο καλύτερο και ασφαλές .
Ο πόνος είναι μεγάλος , θα τον περάσουμε πάλι με κατάθεση ακόμη μεγαλύτερης προσπάθειας , ακόμη μεγαλύτερου έργου .
Ψηλά το κεφάλι , αυτός ο τόπος έχει περάσει και χειρότερα , θα τα καταφέρουμε .
Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων για την άμεση ανταπόκριση τους.
Νίκος Γ. Μπουκουβάλας
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Σχετικά Άρθρα

Δήμος 3Β: Κοινόχρηστο σύστημα μετακινήσεων με ηλεκτρικά πατίνια

otavoice

Συνάντηση του Δημάρχου Μοσχάτου με εκπροσώπους των ομάδων, για το Κλειστό Γυμναστηρίο

otavoice

Δήμος Λαυρεωτικής: Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

otavoice

Καλαμαριά: Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 11 Δεκεμβρίου

otavoice

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας

otavoice

Δήμος Γρεβενών: Απονομή βραβείων πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού (Βίντεο)

otavoice