OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ευρεία σύσκεψη για την Αττική Ριβιέρα στην Περιφέρεια Αττικής

Ευρεία σύσκεψη για την Αττική Ριβιέρα στην Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσου, Δημάρχων και στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ και της ΕΤΑΔ

Γ. Πατούλης: «Προχωράμε με συντονισμένα βήματα. Το οραματικό αυτό έργο θα αλλάξει ριζικά το παραλιακό μέτωπο της Αττικής»

Τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην πορεία υλοποίησης του ενιαίου δικτύου ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου στην Αττική Ριβιέρα βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρειας Αττικής με τη συμμετοχή του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσου. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, εκτός από τον κ. Σκέρτσο, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού
και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθ. Μπακογιάννης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Π. Σταμπουλίδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος ΕΤΑΔ Π. Μπαλωμένος, οι Δήμαρχοι Αλίμου Α. Κονδύλης, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος, Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Παλαιού Φαλήρου Π. Καρούμπαλης, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος καθώς και στελέχη της Περιφέρειας και του ΤΑΙΠΕΔ.


Να σημειωθεί ότι το έργο «Αθηναϊκή Ριβιέρα –  Αστικός Περίπατος» έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση καθώς είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με προϋπολογισμό 24.7 εκ. ευρώ, θα δημοπρατηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης διατυπώθηκαν μια σειρά από επισημάνσεις και προτάσεις τις οποίες οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και του ΤΑΙΠΕΔ ανέλαβαν την ευθύνη να ενσωματώσουν στο τελικό σχέδιο της μελέτης προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία στην επόμενη φάση της δημοπράτησης.


Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη στόχος της συνάντησης ήταν να γίνει η παρουσίαση της προμελέτης που ωρίμασε από το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους δήμους και την Περιφέρεια, ώστε να υπάρξει μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και να διευθετηθούν τυχών ζητήματα που μπορεί να απασχολούν τους δήμους και συνολικά τους φορείς που συνεργάζονται για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Α. Σκέρτσος υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε σημαντικές αναπλάσεις όπως η συγκεκριμένη και ζήτησε από το σύνολο των φορέων που εμπλέκονται να συνεργαστούν προκειμένου να είναι το έργο εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθ. Μπακογιάννης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Π. Σταμπουλίδης, τόνισαν ότι έχει γίνει η καταγραφή και η αποτύπωση των τεχνικών ζητημάτων τα οποία ετέθησαν και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει η διαδικασία σύμφωνα με το προγραμματισμό.

Με αφορμή τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
«Σήμερα προστέθηκε άλλο ένα λιθαράκι στην σημαντική αυτή προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το οραματικό έργο που θα αλλάξει ριζικά το παραλιακό μέτωπο της Αττικής μας. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο δημοπρατεί το ΤΑΙΠΕΔ με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής και με τη συμβολή του Υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος, των οικείων Δήμων αλλά και της ΕΤΑΔ, θα συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Αττικής μας. Αν προσθέσουμε μάλιστα  τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου που υλοποιεί η Περιφέρεια, την ανάπλαση στο Ελληνικό αλλά και άλλα έργα με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο, τότε μπορούμε να μιλάμε για ένα παραλιακό μέτωπο που αλλάζει ριζικά και σηματοδοτεί τη βούλησή μας να περάσουμε στην επόμενη μέρα της ανάπτυξης και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο
αποτελεί μέρος μιας συνολικής δράσης προϋπολογισμού περίπου 475 εκ. € η οποία αναμένεται να αλλάξει μορφή στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής. Αφορά την αναδιαμόρφωση του παραλιακού μετώπου σε μήκος άνω των 20 χιλιομέτρων από την Καλλιθέα έως και τη Βουλιαγμένη και περιλαμβάνει δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ενοποιήσεις χώρων, πεζόδρομους και άλλες εγκαταστάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Ο δήμαρχος Ζαχάρως στην ΕΤΑΔ, για Λίμνη Καϊάφα και παραλιακό μέτωπο

otavoice

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice