OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Eνεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων – βιομάζα στο επίκεντρο του Συνεδρίου της Α ENERGY

ΜΕ SUPPORTING PARTNER ΤΟΝ OTAVOICE.GR ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ – ΕΕΔΣΑ

Με ένα επίκαιρο πρόγραμμα 30 διακεκριμένων ομιλητών πραγματοποιείται με διοργανωτή την Α Energy και επιστημονικό εταίρο την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – ΕΕΔΣΑ, το μοναδικό στο είδος του συνεδρίου με θέμα «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ – ΒΙΟΜΑΖΑ – ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν από τους πλέον αρμοδίους φορείς για τις τρέχουσες προσαρμογές στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων και για το πώς η ενεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων και βιομάζας θα συμβάλλει και θα ολοκληρώσει τη βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων και υλικών στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και της καθαρής ενέργειας.

Μονάδες ενεργειακής αξιοποίησης – Επενδύσεις σε υποδομές ανακύκλωσης, δευτερογενές καύσιμο – βιομάζα

Θα ενημερωθούν επίσης για:

  • Την προοπτική δικτύου μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης αστικών αποβλήτων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν με τη μέθοδο ΣΔΙΤ.
  • Τις αναγκαίες νέες επενδύσεις στις υποδομές ανακύκλωσης.
  • Τις προοπτικές στα δευτερογενή καύσιμα -το ρόλο της τσιμεντοβιομηχανίας.
  • Την Ενεργειακή Αξιοποίηση της Βιομάζας ως Ανανεώσιμης Ενέργειας – την άνοδο βιοαερίου-βιομεθανίου- βιοκαυσίμων σε Ευρώπη και Ελλάδα.

30 Ομιλητές – Συμμετοχή σημαντικών φορέων

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου 2022 στο ξενοδοχείο Αthens Divani Caravel, με φυσική παρουσία 30 ομιλητών, σημαντικού αριθμού συνέδρων και με την ενεργό συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, της Γενικής Γραμματείας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η έναρξη, θα γίνει από τον κ. Μανώλη Γραφάκο, Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Συμμετέχουν επίσης: ο ΣΕΠΑΝ- Σύνδεσμος Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων, η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ – Συμβούλιο Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων, η ΕΛEΑΒΙΟΜ – Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας, ο ΕΣΠΑΒ, Ελληνικός Σύνδεσμός Παραγωγών Βιοαερίου, η Bioenergy Europe και το ΕΚΕΤΑ – Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Supporting partner είναι το έγκυρο site της Αυτοδιοίκησης ΟΤΑVOICE.GR.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice