OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας: Συνάντηση Βούρου-Πατούλη για σημαντικά έργα στην πόλη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Δημόπουλο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  • Η Χρηματοδότηση του έργου της κατασκευής του νέου σύγχρονου πολυχώρου – ΚΑΠΗ στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας επί της Λ. Δεκελείας.

Υπενθυμίζεται πως η κατεδάφιση του ακινήτου επί της Λ. Δεκελείας 116 & Επταλόφου (Στρούγκα) εκκρεμούσε για περισσότερα από 10 χρόνια, και πραγματοποιήθηκε από την Δημοτική Αρχή στις 5 Αυγούστου του 2021. Πλέον είμαστε σε θέση να πούμε πως μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη των εργασιών για ένα ακόμη μεγάλο – εμβληματικό έργο στην πόλη.

  • Η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την χρηματοδότηση έργων αναβάθμισης ανοιχτών αθλητικών χώρων σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.
  • Η χρηματοδότηση του έργου δημιουργίας εγκαταστάσεων συστημάτων βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.  Η Δημοτική μας Αρχή έχει σχεδιάσει να τοποθετήσει βυθιζόμενους κάδους αντικαθιστώντας τους συμβατικούς (πράσινους, μπλε, καφέ) σε 40 σημεία της πόλης (με χωρητικότητα 5000 – 6000 lt, όταν ο μεγαλύτερος συμβατικός κάδος έχει χωρητικότητα 660 -1100 lt). Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τους προσεχείς μήνες και στοχεύει αφενός στη μείωση της ποσότητας των απορριμμάτων τα οποία καταλήγουν σε ταφή και αφετέρου στην λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του Δήμου μας.
  • Η δημιουργία – διαμόρφωση του νέου ασφαλούς κυκλοφοριακού κόμβου στην συμβολή των οδών Σοφούλη, Πίνδου και Φιλαδελφείας (Ι. Ν. Κοσμά Αιτωλού Ν.Φ.).

Ενημερώνουμε επίσης τους πολίτες πως ήδη έχει υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση και βρίσκεται σε φάση υλοποίησης το έργο της επισκευής της γέφυρας στην Οδό Βρυούλων επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τέλος τονίστηκε η αναγκαιότητα επίσπευσης των απαιτούμενων ενεργειών από τον ανάδοχο και την Περιφέρεια, για την έναρξη των εργασιών και την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου της αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας της συνοικίας της Αγ. Μαρίνας (συλλεκτήρας Σ7).

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, για την έως σήμερα εξαιρετική συνεργασία τους, που έχει ως αποτέλεσμα την ολοκλήρωση ορισμένων μεγάλων και ιδιαίτερα σημαντικών έργων για την πόλη, όπως για παράδειγμα η Υπογειοποίηση των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου & Φωκών, καθώς και η ολοκλήρωση του 3ου Λυκείου της Ν.Φ.

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη Γ.Γ. Πολιτισμού στο Δημαρχείο Μεσσήνης

otavoice

Νέα λαμπρή “σελίδα” για το ιστορικό σπίτι της Μ. Κάλλας στην Πατησίων

otavoice

Ονοματοδοσία Πλατείας «Άλκης Αλκαίος» στον Δήμο Πάργας

otavoice

Μαλεβίζι: Επίσκεψη σε κινηματογράφο για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία

otavoice

«Αγγέλων Έλευσις» και «Λευκή Νύχτα» στο Ωραιόκαστρο με κέφι, και παιχνίδια

otavoice

Παλαιό Φάληρο: Ονοματοδοσία του 2ου Βρεφονηπιακού Τμήματος σε “Στέλιος Μαυρακάκης”

otavoice